Smink

Bäst i test – Bästa Solpuder 2021

Ett bra solpuder, även kallat en bronzer, är en produkt som nästan alla som använder smink är ute efter. Med hjälp av ett solpuder kan du se till att få den där solkyssta huden som annars bara gör entré under sommarmånaderna.

Att hitta rätt i djungeln är dock inte alltid det lättaste. Pudret får inte vara för mörkt eller för rött och det får heller inte vara alldeles för ljust, eftersom det då tappar sin effekt.

Till denna bäst i test har vi djupdykt i djungeln av solpuder och plockat ut våra 10 absoluta favoriter just nu. Längre ner hittar du även svaren på de vanligaste funderingarna.

10 Bästa Solpuder

1. Bäst i test – The Balm Bahama Mama Solpuder

Vår vinnare i detta bäst i test blev The Balm Bahama Mama Solpuder. Med detta solpuder får du en snygg och matt finish, som ger din hy en gyllenbrun nyans. The Balm Bahama Mama Solpuder är framtaget för att säkerställa en snygg glow och är helt fri från talk och parabener.

Genom att eliminera alla typer av orangea undertoner slipper du också nyanser av rött, något som annars kan få din sminkning att se ojämn ut.

2. IsaDora Bronzing Powder

IsaDora Bronzing Powder med C- och E-vitamin ger din hy ett skimrande glow och en fantastisk fin lyster. Pudret kan användas både till ansikte, dekolletage och axlar för att ge den där solbrända och fräscha looken.

IsaDora Bronzing Powder kommer i en fin, stilren och praktisk förpackning som gör att du enkelt kan ha med den i väskan. I förpackningen finns även en spegel så att du kan bättre på pudret när helst du önskar.

3. Lumene Natural Glow Solpuder

Veganska produkter blir allt mer populära och med Lumene Natural Glow Solpuder får du ett puder som är 100 % veganskt. Pudret är lätt och behagligt och appliceras med enkelhet på både ansikte och hals.

Lumene Natural Glow Solpuder innehåller ett pigment som är ljusreflekterande och som ger dig lyster hela dagen. För att skapa denna lyster har man använt sig av nordiska hjortron.

4. Nyx Professional Makeup Matte Body Bronzer

Med Nyx Professional Makeup Matte Body Bronzer får du ett solpuder som lämpar sig lika bra för att bättra på solbrännan, som för att dölja tråkig och blek vinterhy. Nyx Professional Makeup Matte Body Bronzer ger ett mycket snyggt och naturligt resultat där du slipper röda eller orangea toner.

Det gör att pudret lämpar sig för de allra flesta. Här kan du också välja mellan fem olika nyanser, för att hitta en som passar just din hudfärg så bra som möjligt.

5. Clinique True Bronze Pressed Powder Bronzer

Med detta viktlösa solpuder från Clinique kan du ge din hud en solkysst och naturlig lyster. Här kan du själv välja om du vill applicera ett mycket tunt lager för en diskretare look, eller om du vill bygga till för att skapa intensitet eller contouring.

Clinique True Bronze Pressed Powder Bronzer är mycket hållbar och är helt fri från olja. Det gör att den passar även för dig med fet hy.

6. Milani Intense Solpuder

Milani Intense Solpuder är en skimrande och högpigmenterad bronzer som kommer i en flytande form. Här behöver du alltså inte oroa dig för puder som går sönder eller spricker och sprider sig i hela sminkväskan.

Milani Intense Solpuder ger en varm och vacker lyster och kan användas på både ansikte och kropp. Genom att tillföra guldpärlor och kokosnötsextrakt får du inte bara en fräsch och fin glow, utan du vårdar och återfuktar även huden. Milani Intense Solpuder är kladdfri.

7. Nars Bronzing Collection Bronzing Powder

Nars Bronzing Collection Bronzing powder är ett högkvalitativt och snyggt solpuder som kommer i tre olika nyanser. Pudret använder du för att ge en värmande känsla i ansiktet och få huden att se solkysst ut.

Nars Bronzing Collection Bronzing powder appliceras enklast med hjälp av en bredare puderborste och kan användas även på nyckelben, hals och axlar. För att minska risken för hårda övergångar gör du bäst i att använda cirkulära rörelser vid applicering.

8. Sensai Bronzing Gel Solpuder

Klassiska solpuder är inte för alla. Om du är intresserad av att testa något nytt kan Sensai Bronzing Gel vara något för dig. Här får du en bronzer som kommer i en mycket uppfriskande och behaglig konsistens som är mjuk och lätt att arbeta med.

Sensai Bronzing Gel består av hela 70 % vatten och det minskar risken för att din hud blir uttorkad vid användning. Gelen glider enkelt och lätt över huden och du väljer själv hur intensiv nyans som du vill ha. Sensai Bronzing Gel ger en jämn och snygg solbränna och minskar även inflammationer i huden.

9. Jane Iredale Pure Pressed Blush

Solpuder i all ära, men ibland kan det vara snyggt att få de där rosiga och friska kinderna för att komplettera din look. Jane Iredale Pure Pressed Blush är en högpigmenterad rouge i skimrande och vackra färger som ger en matt finish.

Jane Iredale Pure Pressed Blush smälter lätt in i din hy, utan att du behöver oroa dig för hårda kanter. Använd gärna två olika nyanser för att förstärka dina allra finaste drag.

10. Rimmel London Natural Bronzer

Att använda sig av solskyddsfaktor i sminkprodukter har blivit allt vanligare. På så sätt blir sminket inte bara ett smink, utan vårdar och skyddar även din hud. Rimmel London Natural Bronzer är en vattenfast bronzer som har en SPF15.

Det innebär att du med fördel kan använda dig den på sommaren eller när du är på stranden. Huden blir mjuk och smidig och får en mycket strålande och vacker lyster.

Varför ska man använda solpuder?

Ett solpuder lämpar sig bra för den som vill få lite extra färg i ansiktet, utan att behöva vänta på att solens strålar ska börja skina. Pudret appliceras enkelt i hela ansiktet eller på utvalda delar, som för att skapa en typ av contour.

Att använda ett solpuder är naturligtvis inget måste, men det ger en snygg och fräsch solbränna som får dig att se piggare och fräschare ut.

Hur applicerar man solpuder bäst?

Eftersom solpuder är just ett puder gör du bäst i att använda dig av en borste för att applicera produkten.

Här är det rekommenderat att du satsar på en rundare och fluffigare borste, för att förhindra att appliceringen blir alldeles för markant. Vill du vara lite extra försiktig använder du dig av en fanbrush istället.

Bäst i test: The Balm Bahama Mama Solpuder

För oss var det självklart att The Balm Bahama Mama Solpuder blev vår vinnande favorit. Solpudret är snyggt, innehåller inga röda eller orangea toner och kommer i en riktigt läcker förpackning.

Det ringa priset är naturligtvis också ett plus i kanten, vilket även gäller för den medföljande spegeln som gör att du kan applicera pudret när helst du önskar.