Smink

Bäst i test: Bästa Ögonbrynsfärg 2022

Under de senaste åren har tjocka och väldefinierade ögonbryn trendat som mest, men det är inte alla som är födda med sådana ögonbryn naturligt. Med hjälp av en ögonbrynsfärg kan du se till att skapa snygga, tjocka och fylliga bryn på bara ett litet kick och du slipper både kladd, långa väntetider och salongsbesök som kostar dyra pengar.

Ögonbrynsfärger kommer i alla möjliga nyanser, från ljusbrun till svart, så att du kan hitta den färg som passar dig bäst. Är du osäker på vilken nyans som du ska välja rekommenderar vi att du väljer den ljusare nyansen. Skulle det vara så att du vill ha mörkare bryn kan du alltid göra om behandlingen längre fram.

Testvinnare – Bästa Ögonbrynsfärg

1. Bäst i test – RefectoCil Ögonbrynsfärg Eyebrow Color

RefectoCil Ögonbrynsfärg Eyebrow Color är en ögonbrynsfärg av riktigt hög kvalitet som lämnar ett snyggt och hållbart resultat efter bara en behandling. Ögonbrynsfärgen appliceras enkelt och är droppfri, vilket gör den smidig att arbeta med. Här finns ett stort utbud av olika färger att välja mellan. Du kan bland annat hitta röd ögonbrynsfärg, men även ljusblond och brun.

Vill du bleka ögonbrynen erbjuder RefectoCil Ögonbrynsfärg Eyebrow Color även färgen ”Blond”. För att hitta just din perfekta nyans kan RefectoCil Ögonbrynsfärg Eyebrow Color med fördel kombineras med varandra. Det innebär att du kan blanda ihop två olika färger för att skapa unika och personliga nyanser. Formulan är vattenfast och resultat håller i upp till 6 veckor.

2. Depend Everyday Eye Ögonbrynsfärg

Vill du skapa visionen av tjockare och mörkare bryn? Med Depend Everyday Eye Ögonbrynsfärg får du en ögonbrynsfärg som ger dig ett snyggt och naturligt resultat inom loppet av några minuter. Färgen håller i 6 veckor och är mycket smidig och enkel att använda sig av. Den är dessutom vattenfast, vilket innebär att du kan både bada, duscha och tvätta av dig sminket utan att brynen försvinner eller mattas av.

Du behöver bara applicera ögonbrynsfärgen med hjälp av den medföljande penseln och väntar sedan ut verkningstiden. Depend Everyday Eye Ögonbrynsfärg kommer i färgerna brun, mörkbrun, brunsvart och svart och passar således för dig som vill ha mörka och väldefinierade ögonbryn.

3. RefectoCil Oxidant 3% Liquid

Det är inte alla som vill ha mörkare ögonbryn. I vissa fall kan man vilja ha bryn som är ljusare än vad man har naturligt. Det kan t.ex. handla om att du har färgat håret ljust och vill ha bryn som matchar eller att du har färgat brynen tidigare och resultatet har blivit mörkare än vad du hade tänkt dig.

Med RefectoCil Oxidant 3% Liquid får du en lösning som består av väteperoxid och som du kombinerar med Refectocil Frans- & Ögonbrynsfärg. Flaskan räcker väldigt länge och kan användas till hela 100 appliceringar innan den tar slut. Med den här developern får du ett vackert och fint färgresultat, utan att behöva oroa dig för starka kemikalier eller hudirritationer.

4. Coloran Ögonbrynsfärg

Med Coloran Ögonbrynsfärg får du en permanent och klassisk ögonbrynsfärg som är mycket populär och uppskattat. Formulan är välbeprövad som få och ger dig ögonbryn som ser vackra och naturliga ut länge. Om du tränar mycket eller vill undvika att behöva fylla i ögonbrynen varje morgon är Coloran Ögonbrynsfärg något för dig.

I förpackningen får du med allt från färgningskräm till skål, blandningspinne och appliceringsborste, så att du kan färga ögonbrynen i det egna hemmet. En förpackning med Coloran Ögonbrynsfärg räcker till 8-10 färgningar. Välj mellan färger som mörkblond, brun, brunsvart och svart.

5. Depend Frans & Ögonbrynsfärg

Depend Frans & Ögonbrynsfärg är en färg som du kan använda till både ögonbrynen och till fransarna. Det innebär att du kan få mörkare och fylligare strån som matchar varandra i nyans. Depend Frans & Ögonbrynsfärg är kladdfri och mycket enkel att applicera.

Den milda formulan säkerställer även att varken hud eller ögon blir irriterade under behandlingen. Den här färgen passar för dig som har ljusa bryn och fransar som du vill ha riktigt mörka. De färger som Depend Frans & Ögonbrynsfärg erbjuder är nämligen brun, mörkbrun eller svart. Använd den medföljande applikationsborsten för att säkerställa ett fint och naturligt resultat.

Varför ska man använda ögonbrynsfärger?

Ögonbrynsfärger lämpar sig för dig som vill ändra utseendet på dina ögonbryn och som vill slippa dyra och jobbiga salongsbesök. Att behöva boka tid på en salong är inte alltid något som man har tid med när vardagen tar fart och då kan det vara skönt att kunna fräscha upp utseendet hemma istället. I de flesta fall handlar det om att man vill ha bryn som är fylligare, tjockare och mörkare, men ögonbrynsfärg kan även användas för att ljusa upp ögonbrynen.

Med dessa ögonbrynsfärgen kan du enkelt färga ögonbrynen i det egna hemmet och i kitet får du med allt du behöver för en perfekt applicering. Resultatet är dessutom hållbart i upp till 6 veckor, vilket gör att ögonbrynsfärg också passar för den som sportar mycket eller som bara vill vakna upp på morgonen med fina bryn som är redo för dagen.

Hur färgar man ögonbrynen bäst?

När du väljer att använda dig av ögonbrynsfärgningar hemma är det viktigt att du först läser igenom instruktionerna i bipacksedeln. Anledningen till detta är helt enkelt för att alla färger fungerar olika och har olika verkningstid.

Vanligast är att du först ser till att rengöra ditt ansikte ordentligt. Färgen ska inte appliceras på smink- eller skönhetsprodukter. Därefter blandar du ihop färgkrämen enligt instruktioner. Använd den medföljande blandpinnen tills all färg är mixad och använd sedan applikationsborsten för att kamma in färgen i brynen.

När verkningstiden är slut tvättar du av färgen och kan sedan njuta av fina och naturliga bryn under flera veckor. Observera att ju längre du låter färgen sitta, desto mer intensivt blir också resultatet. Om du känner irritation bör du tvätta bort ögonbrynsfärgen och testa ett annat märke.

Vilken ögonbrynsfärg är bäst?

Vilken ögonbrynsfärg som passar dig bäst är upp till dig att bestämma, men frågar du oss är vår favorit RefectoCil Ögonbrynsfärg Eyebrow Color. Här får du inte bara en ögonbrynsfärg som är riktigt högkvalitativ och som även passar för dig med känsliga ögon, utan du får också ett stort utbud av olika färger att välja mellan.

RefectoCil Ögonbrynsfärg Eyebrow Color kan blandas med andra nyanser från samma märke för att skapa precis den nyans som du är ute efter. Du kan t.ex. blanda brunt med rött eller varför inte ljusbrun med mellanbrun.

Ett stort plus med RefectoCil Ögonbrynsfärg Eyebrow Color är att du kan förkorta verkningstiden om du har använt dig av produkten tidigare. Detta gäller främst om du har använt dig av deras blonda färg som bleker dina bryn. Resultatet blir fortfarande lika snyggt, jämnt och hållbart.