Hudvård

9 Bästa Ansiktstoners 2023 – Bäst i test

Ansiktstoner användas som en del i din dagliga hudvårdsrutin, antingen på morgonen, kvällen eller både och. Toner har en rengörande effekt vilket gör att den kompletterar ansiktsrengöringen och tar bort rester av smink och smuts som är kvar efter rengöring.

Dessutom har en toner en vårdande effekt som både själv är fuktgivande men som även förbereder huden för nästa hudvårdsprodukt. Nästa hudvårdsprodukt i rutinen bör vara någon form av återfuktning så som dagkräm, nattkräm eller serum.

Precis som inom alla andra kategorier av hudvårdsprodukter så finns det produkter som är särskilt anpassade efter vissa hudtyper. För bästa resultat bör en toner användas som är anpassad efter din hudtyp och som går i linje med dina övriga produkter.

Testvinnare – Bästa Ansiktstoner

1. The Ordinary Direct Acids Toning Solution

The Ordinary Direct Acids Toning Solution

Genom att exfoliera huden jämnas hudtonen ut och ett starkare lyster framträder. I denna toner är det främst den verksamma ingrediensen glykolsyra som har en exfolierande effekt. Tonern bör användas en gång om dagen och används med fördel i din kvällsrutin. Börja med att rengöra ansiktet med din vanliga rengöring och därefter applicerar du toner med hjälp av en tuss bomull.

Med mjuka rörelser sveper du sedan tussen med toner över ditt ansikte. Produkten absorberas snabbt av din hud och ska inte tvättas eller torkas av. Vid applicering bör ögonen och området intill undvikas. Efter toner kan du applicera eventuell nattkräm eller annan återfuktande produkt.

2. Filorga NCEF-Essence

Filorga NCEF-Essence

Denna essence är framställd för att kunna användas två gånger om dagen, både morgon och kväll, utan att ha en uttorkande effekt på din hud. Istället kapslar produkten in fukt så att din hud blir återfuktad på djupet och mer mottaglig för eventuell efterkommande serum eller dag-/nattkräm. Du använder produkten efter rengöring, se till att ha avlägsnat all smuts, make up och andra föroreningar från ditt ansikte.

Sedan applicerar du denna essence med cirkulära massagerörelser med hjälp av fingrarna. Efter användning av essence är din hud extra mottaglig för serum, om du använder sådan i din hudvårdsrutin. Med en grund av essence kan huden lättare ta upp den fukt som serumet tillför.

3. Biotherm Biosource Softening Ansiktstoner

Biotherm Biosource Softening Ansiktstoner

Biosource Softening Toner från Biotherm blir som en extra skyddsbarriär för din hud som hjälper din hud att stå emot smuts och föroreningar som den utsätts för. Produkten är särskilt anpassad för att användas på normal hud samt blandhud. Den aktiva ingrediensen är främst Life Plankton som är en alg direkt tagen ur Frankrikes varma termalkällor.

Använd tonern både morgon och kväll för att hålla din hud i allra bästa skick. Förutom att agera skyddsbarriär ser denna produkt även till att din hud är återfuktad i 24 timmar efter applicering. Du applicerar tonern enklast med hjälp av en bomullstuss som sedan försiktigt dras över såväl ansikte som hals.

4. Exuviance Soothing Toning Lotion

Exuviance Soothing Toning Lotion

Efter ansiktsrengöring används denna toning lotion som tar bort eventuella rester av smink och smuts som inte försvann i rengöringen. Produkten från Exuviance balanserar även hudens pH-värde som kan rubbas när man använder vatten till ansiktsrengöringen. Ingrediensen glukonolakton är en PHA-syra som har en återfuktande effekt samtidigt som den stimulerar hudens egen cellförnyelse.

För känslig hud finns ingredienserna kamomill och aloe vera som de båda har en lugnande inverkan på huden och dämpar rodnader och irritation. Toning Lotion används efter ansiktsrengöringen och förbereder huden för kommande serum eller andra hudvårdsprodukter. I och med dess ingredienser med lugnande inverkan kan denna produkt användas på alla hudtyper, även på sådan hud som är extra känslig.

5. Pixi Glow Tonic

Pixi Glow Tonic

För extra glow och en piggare hud kan denna toner från Pixi användas. Den har en uppstramande effekt som får din hud att se både yngre och mer välmående ut samtidigt som den kommer få en tydlig lyster. Den fungerar även exfolierande, en behandling som effektivt tar bort smuts och föroreningar från din hud. Glykolsyra är den aktiva exfolierande ingrediensen och därutöver är produkten berikad med ingredienserna ginseng och fruktos.

Tonern kan användas både morgon och kväll på ansikte och hals. Huden bör vara väl rengjord innan användning och området kring ögonen bör undvikas. Genom regelbunden användning blir resultatet än mer tillfredsställande.

6. Mario Badescu Facial Spray

Mario Badescu Facial Spray

Med den här ansiktssprayen kan du fräscha upp ansiktet även när du är på språng. Sprayen är en riktig fuktboost för ditt ansikte och har du problem med torr hud kan det kännas skönt att återfukta med ett snabbt spray under dagen. Produkten innehåller flera typer av växtextrakt bland annat aloe vera, timjan, blåstång och ros, alla är de ingredienser som har en lugnande och återfuktande inverkan på din hud.

Sprayen kan även användas för att förbättra resultatet av din make up. Antingen genom att spraya din sminkborste eller sminksvamp med produkten innan du applicerar din bas eller så kan den användas som en slutfinish. Vid slutfinish sprayar du produkten i ansiktet efter att du har lagt din make up, då sätter sig din make up snyggt och får en extra glow. Produkten kan användas på alla hudtyper.

7. Lancôme Tonique Douceur Ansiktsvatten

Lancôme Tonique Douceur Ansiktsvatten

Detta ansiktsvatten från Lancôme innehåller rikligt med plantextrakt som har en lugnande effekt på torr och irriterad hud. Produkten används direkt efter ansiktsrengöring och avlägsnar de rester av make up som finns kvar i ansiktet samtidigt som den låter huden behålla sin naturliga fuktighet. Ansiktsvattnet är särskilt sammansatt för att passa torr hud.

Använd produkten dagligen för att din hud ska kännas både ren, flexibel och pigg. Efter du har applicerat ansiktsvattnet med hjälp av en bomullstuss avslutar du din hudvårdsrutin med att applicera din vanliga dag- eller nattkräm. Genom att först använda en toner är din hud mer mottaglig för den efterföljande krämen som har en återfuktande inverkan.

8. Mario Badescu Aloe Vera Toner

Mario Badescu Aloe Vera Toner

Rik på aloe vera tar denna toner sig an den allra känsligaste huden på ett varsamt sätt. Tonern är helt fri från alkohol, en ingrediens som kan förvärra problem med känslig och torr hud. Aloe vera är mild mot huden och rensar skonsamt bort smuts och orenheter från porer samtidigt som den lugnar irriterad hud.

Tonern används två gånger dagligen, morgon och kväll. Applicera produkten på rengjord hud med hjälp av en bomullsrondell. Därefter bör du komplettera med en fuktgivande produkt så som serum, dagkräm eller nattkräm beroende på om det är i hudvårdens morgonrutin eller kvällsrutin.

9. Ole Henriksen Ole Henriksen Dark Spot Toner

Ole Henriksen Ole Henriksen Dark Spot Toner

Dark Spot Toner är framställd för att passa alla olika hudtyper men lite särskilt för den mogna huden. Den aktiva ingrediensen är AHA-syra som aktivt reducerar och förebygger pigmentförändringar så som åldersfläckar, fina linjer och djupare rynkor. Därtill innehåller den trollhasselvatten som istället riktar in sig på att göra huden klarare med en tydligare lyster och spänst.

För att lugna irriterad och känslig hud finns ingredienserna kamomill och lakritsrot. Tonern är anpassad för att användas i din hudvårdsrutin inför kvällen och appliceras efter ansiktsrengöringen. Produkten förbereder även din hud inför efterföljande produkter och gör den mer mottaglig för nattkrämens återfuktande egenskaper.

Frågor och svar om ansiktstonern

Vad är ansiktstoner?

Ansiktstoner kan även kallas för ansiktsvatten och bör vara en del av din regelbundna hudvårdsrutin. Det är ett särskilt vatten som är anpassat för att inte torka ut din hud utan istället återställa hudens pH-balans efter att vanligt kranvatten har använts i rengöringsrutinen.

Tonern kan ha olika konsistenser och vara både som rinnande vatten, som en olja och som en tjockare lotion.

När ska jag använda ansiktstoner?

Ansiktstoner används efter din dagliga rengöring, så väl på morgonen som på kvällen, för att avlägsna smuts och make up som rengöringen har missat. En ansiktstoner verkar även förberedande och gör din hud mottaglig för efterföljande produkter så som serum, dagkräm och nattkräm.

Produkten absorberas av huden och ska inte torkas eller tvättas av efter applicering. Ansiktstoner finns anpassade för olika hudtyper, så välj en som går i linje med din hudtyp och dina övriga hudvårdsprodukter.