Hudvård

9 Bästa Ögonmaskerna 2023 – Bäst i test

Med åldern kommer oundvikligen din hud att förändras, den kommer att tappa både sin lyster och sin spänst. Detta resulterar i att linjer kommer att uppstå och huden kommer att se trött ut när den inte har samma glow som i ungdomens dagar.

Särskilt den tunna huden kring ögonen brukar vara utsatt och drabbas i tidigt skede av ålderstecken. Genom att regelbundet använda ögonmask kan man reducera och motverka uppkomst av såväl ålderstecken som tecken på trötthet. Typiska tecken för trötthet är till exempel svullna ögon, påsar under ögonen och mörka ringar.

Vid användning av ögonmask bör du läsa instruktionerna noga till den produkt som du har valt. Ögonmasken ska appliceras på en rengjord och torr hud. Du kan till exempel applicera ögonmasken direkt efter din morgonrutin eller din kvällsrutin, när du har gjort din vanliga ansiktstvätt. Använd ögonmask regelbundet för ett mer tillfredsställande resultat.

Testvinnare – Bästa Ögonmasken

1. Lancôme Genefique Eye Mask

Lancôme Genefique Eye Mask

Förpackningen med ögonmask från Lancôme innehåller fyra par pads och räcker alltså till fyra användningar. Padsen innehåller det verksamma ämnet bifidus-extrakt som ger nytt liv till huden kring ögonen.

Masken har dessutom en speciell textur av hydrogel som även det ser till att dina ögon får ett piggare utseende och att ålderstecken kring ögonen reduceras. Placera ögonmasken på väl rengjord hud under ögonen, intill den nedre fransraden och låt de verka i cirka 20 minuter innan du avlägsnar dem igen.

2. Beauty PRO Eye Therapy Under Eye Mask

Beauty PRO Eye Therapy Under Eye Mask

Denna ansiktsmask verkar både förebyggande mot åldersrelaterade hudförändringar och är uppiggande för din känsliga hud kring ögonen. Det är särskilt fyra ingredienser som är de aktiva ämnena vilka är grönt te, vitamin A & E samt aloe vera.

Dessa ingredienser hjälper dig att bibehålla hudens ungdomliga spänst och lyster. I varje förpackning finns tre par ögonmasker, ta ut ett par i taget och placera lapparna under ögonen. Verkningstiden är 20 minuter och därefter kan du avlägsna lapparna och lägga på en återfuktande kräm eller ett serum.

3. Vichy Liftactiv Hyalu eye patches

Vichy Liftactiv Hyalu eye patches

Lägg på dessa ögonlappar på kvällen innan du går och lägger dig och vakna upp nästa dag med en piggare uppsyn. Padsen placeras under ögonen, intill den nedre fransraden. Tryck lätt på lapparna efter applicering för att lösgöra den hyaluronsyra som gömmer sig i de 160 små knottrorna på padsen.

Hyaluronsyran verkar sedan hela natten och reducerar dina ögonlinjer, återfuktar huden och bearbetar mörka ringar och påsar under ögonen. Det är ett par lappar per förpackning och dessa används en gång, sedan är de förbrukade.

4. It’S SKIN Eye Mask Sheet Collagen

It'S SKIN Eye Mask Sheet Collagen

Ögonmasken It’s Skin Eye Mask Sheet Collagen stimulerar hudens egen kollagenproduktion som i sin tur får huden att återhämta sig. Det innebär att huden får en ny spänst, mer glow och att linjer slätas ut. Din hud kommer att se ungdomligare ut och dina ögon kommer få en piggare uppsyn.

Ögonmasken är något kylande vilket har en lugnande effekt på huden. Masken består av små gelkuddar som placeras under ögonen på en väl rengjord och torr hud. Låt de verka i 10-20 minuter innan masken avlägsnas och du försiktigt klappar in överflödig vätska i huden.

5. MIQURA Ögonmask

MIQURA Ögonmask

För att motverka mörka ringar och påsar under ögonen innehåller denna ögonmask jojobaolja och kollagen, två ämnen som vårdar din hud på djupet. Den har även en lugnande inverkan på huden som ofta är extra känslig just kring ögonen och ger återfuktning på djupet.

Masken kan användas regelbundet 1-2 gånger i veckan eller när du tycker att behov finns. Förpackningen innehåller ett par ögonmasker som är till för en användning. Ögonmasken från Miqura är perfekt för att även snabbt fräscha upp ögonen innan du ska iväg då de snabbt tillför mycket fukt som ger huden extra glow.

6. Clarins Hydra-Essentiel

Clarins Hydra-Essentiel

Oavsett om du vill ha en snabb uppfräschning eller en mer långtidsverkande ögonmask så kan du använda denna produkt från Clarins Hydra-Essentiel. Produkten motverkar mörka ringar under ögonen, återfuktar och ger nytt liv till trötta ögon. Ögonmasken kan användas även av de som har en extra känslig hud kring ögonen.

Om du bara vill ha en snabb uppfräschning applicerar du krämen under ögonen med hjälp av fingrarna och låter den verka i 10 minuter. Därefter torkar du försiktigt bort överbliven kräm. Vill du ge din hud en extra långvarig boost så applicerar du krämen innan läggdags och låter produkten verka under natten. Verksamma ämnen i krämen är bland annat Hästkastanj-aescin och Quinoa.

7. Verso Reviving Eye Mask

Verso Reviving Eye Mask

Retinol 8 är det huvudsakliga verksamma ämnet i denna ögonmask. Detta ämne motverkar alla de ålderstecken som kan uppstå kring ögonen samtidigt som de ger återfuktning på djupet. Hudens egna produktion av kollagen stimuleras av Retinol 8, vilket gör att huden börjar tillverka nya celler som reducerar linjer kring ögonen.

Andra verksamma ämnen i denna mask som verkar vårdande för din hud är mjukgörande rapsolja, grapefruktextrakt som stramar åt och stärker din hud och slutligen hyaluronsyra som ger fukt på djupet. Låt masken verka i 20 minuter för maximal effekt. Förpackningen innehåller en mask som kasseras efter en användning.

8. Sensai Cellular Performance Extra Intensive 10 minutes Revitalising Pads

Sensai Cellular Performance Extra Intensive 10 minutes Revitalising Pads

Efter din dagliga hudvårdsrutin ska denna ögonmask appliceras under ögat. Padsen behöver bara sitta på i 10 minuter vid varje tillfälle och din hud kommer redan efter en användning att få ett synbart resultat. Dessa pads kommer ge din hud nytt liv och reducera linjer. Du kommer se att din hud har fått mer lyster och torrheten kommer att bytas ut mot sammetslen hud tack vare att de innehåller Koishimaru Silk.

När du har avlägsnat padsen kan du massera in resterna av essensen i huden. Om du upplever problem med ålderstecken kring din mun kan dessa pads även användas kring mungiporna för att reducera linjer och ge lyster till din hud även där.

9. Peter Thomas Roth Cucumber De-Tox Hydra Gel Eye Patches

Peter Thomas Roth Cucumber De-Tox Hydra Gel Eye Patches

Länge har man sett att gurkskivor används under spabehandlingar för att läggas på ögonlocken. Detta har man tagit fasta på när man har tagit fram dessa pads som innehåller just gurkextrakt. Gurkextrakt har flera bra egenskaper, till exempel att det är återfuktande för huden, detoxar och ger den spänst. Utöver gurkextrakt innehåller denna ögonmask bland annat hyaluronsyra och koffein, ämnen som motverkar mörka ringar och ger en lyster till din hud.

Padsen i sig är kylande och därmed lugnande för huden men för ytterligare effekt kan du själv lägga dem i kylen en stund innan användning. Applicera under ögonen och låt verka i 10-15 minuter. Denna produkt går att använda på alla olika hudtyper och får din hy att se yngre ut med ett snyggt glow.

Frågor och svar om ögonmaskerna

Vad är ögonmask?

En ögonmask finns i antingen form av pads eller som en kräm som appliceras med fingrarna. Padsen kan vara av olika material och ha olika utseenden men generellt är de något böjda för att lätt kunna följa ögats form. Ögonmasken placeras under ögonen, så nära den nedre fransraden som du är bekväm med. Här är huden extra tunn och känslig.

Det är där under ögonen som trötthetstecken brukar uppstå så som mörka ringar, svullnader och påsar. Även ålderstecken så som linjer och slapp hud reduceras och stramas åt. En ögonmask innehåller flera verksamma ämnen som tillsammans återfuktar huden på djupet och reducerar tecken på trötthet. Vilka de verksamma ämnena är varierar mellan de olika märken och modeller som finns på marknaden.

När ska jag använda ögonmask?

Ögonmasker kan antingen användas regelbundet, cirka 1-2 gånger i veckan för att kontinuerligt fräscha upp huden. Eller så använder du en ögonmask vid behov för en snabb uppfräschning när du tycker att dina ögon och huden kring dem behöver fräschas upp och piggas till.

Du kan använda ögonmasken när som helst under dagen eller applicera den på kvällen och låt den verka under natten. I produktens instruktioner står det hur just den produkten ska användas och hur ofta som rekommenderas.