Smink

Bäst i test: Bästa Highlighter 2024

Med hjälp av en highlighter kan du se till att skapa vacker lyster i ansiktet och framhäva dina bästa drag. Produkten kan appliceras på kindbenen, men också i pannan, på näsryggen eller på kinderna. Du bestämmer själv hur du vill använda dig av produkten och det finns highlighters i olika format och formulas att välja mellan.

Väljer du en flytande highlighter applicerar du den bäst med en beautyblender, medan en en borste är bättre för de som är pressade puder. En highlighter kan användas på många olika sätt, vilket gör den till en mycket populär och spännande sminkprodukt.

Testvinnare – Bästa Highlighter

1. Bäst i test – OFRA Cosmetics Highlighter Glow UP Palette

OFRA Cosmetics Highlighter Glow UP Palette innehåller hela fyra highlighters i olika nyanser, där alla är tillverkade med 100 % veganska ingredienser. Här hittar du bland annat en full-size highlighter kallad Beverly Hills, men också mindre alternativ som Blissful, Star Island och Rodeo Drive.

När din favoritnyans är slut kan du enkelt köpa refills och fylla på, så att paletten alltid är komplett. I locket på paletten har man fäst en bra och praktisk spegel, så att du kan bättra på produkten när helst du behöver.

2. the Balm Mary-Lou Manizer

Med the Balm Mary-Lou Manizer får du en highlighter som fungerar lika bra till vardags som till fest. Här kan du själv välja om du vill använda den som en ögonskugga, ett skimmer eller highlighter i ansiktet eller på dekolletaget.

Resultatet blir alltid silkeslent och din hud får massor med lyster som håller i sig hela dagen. Produkten är mycket enkel att få på plats och har en lång hållbarhet.

3. Peter Thomas Roth Highlighter 24k Gold Prism Moisturizer

Med Peter Thomas Roth Highlighter 24k Gold Prism Moisturizer får du inte bara en highlighter som skimrar i guldiga nyanser, utan du får också en skönhetsprodukt som verkar vårdande för din hud.

Peter Thomas Roth Highlighter 24k Gold Prism Moisturizer är mycket lätt i sin formula och lämpar sig utmärkt för alla typer av hudtoner och hudtyper. Den är färgkorrigerande och utjämnande, samtidigt som den har aktiva ingredienser som återfuktar på djupet.

4. IsaDora Face Sculptor

En highlighter behöver inte alltid innebära skimmer och lyster, utan en highlighter kan också användas om du vill testa på conturing och framhäva dina ansiktsdrag. Med IsaDora Face Sculptor får du ett set av tre olika färger som du kan använda dig av för att skapa skuggor eller framhäva olika delar av ditt ansikte på ett enkelt sätt.

Den ljusare nyansen passar utmärkt som highlighter, medan den röda är en perfekt rouge som får dig att se fräsch och vårfin ut. IsaDora Face Sculptor har en medel till hög täckningsgrad och är helt doftfri.

5. Max Factor Miracle Glow Universal Highlight

Max Factor Miracle Glow Universal Highlight passar för den som vill ha en flytande sminkprodukt som enkelt kan blendas in i huden för ett naturligt och felfritt resultat. Med Max Factor Miracle Glow Universal Highlight kan du se till att lyfta fram de ansiktsdrag som du gillar mest och samtidigt få en look som ser fräsch och hälsosam ut.

Max Factor Miracle Glow Universal Highlight innehåller många ljusreflekterande pigment som säkerställer det bästa glowet.

6. Milani Shimmering Face Palette Highlighter

Milani Shimmering Face Palette Highlighter är en exklusiv och lite lyxigare highlighter som består av 8 olika nyanser och färgkombinationer.

Här får du t.ex. en bronzer och en blush, men också ett flertal olika highlighters med både varma såväl som kalla toner. Pigmenten är mycket mjuka och känns silkeslena mot huden.

7. bareMinerals Endless Glow Highlighter

Det populära och välkända varumärket bareMinerals har skapat en highlighter som inte bara ger dig en fin glow i ansiktet, utan som också har en photoshoppande effekt. Med bareMinerals Endless Glow Highlighter får du en hy som ser frisk och fräsch ut, samtidigt som stora porer och ojämnheter reduceras.

Då bareMinerals Endless Glow Highlighter är tillverkad av mineraler lämpar den sig även för dig med känslig hud.

8. L’Oréal Paris Highlighter Glow Chérie Glow Enhancer

En highlighter kan ha många bra och praktiska egenskaper som gör mer än att bara ge din hud en fin lyster. Med L’Oréal Paris Highlighter Glow Chérie Glow Enhancer får du en highlighter i form av en kräm som verkar uppfräschande och återfuktande mot huden, samtidigt som din hud får ett vackert glow.

L’Oréal Paris Highlighter Glow Chérie Glow Enhancer jämnar till hudstrukturen och ser till att skönhetsfel inte blir lika framträdande. Perfekt som bas för en lyckad sminkning!

9. Lumene Natural Glow Highlighter

Lumene Natural Glow Highlighter består av ett mycket finmalet och pressat puder som är full med ljusreflekterande pigment. Här har man kombinerat nyansen av två olika typer av highlights, för att skapa ett vackert mosaikmönster som ger en fin och subtil glans på huden.

Lumene Natural Glow Highlighter lämpar sig för alla hudtoner och är berikad med näringsrika nordiska hjortron. Den är också helt fri från parfym och 100 % vegansk.

10. Makeup Revolution Highlight Reloaded

Med Makeup Revolution Highlight Reloaded får du det ultimata glowet till vardagens alla bestyr eller till kvällens festligheter. Denna högpigmenterade och intensiva highlighter är perfekt för alla som vill ha en ordentlig lyster på kindben, panna eller ögonlock. Här kan du själv välja hur intensivt resultat som du vill ha.

Använd dig av en torr borste för en mer subtil look eller fukta borsten lätt innan applicering för extra mycket lyster! Makeup Revolution Highlight Reloaded är mycket enkel att applicera på huden och med hjälp av fixeringsspray ser du till att den håller sig hela dagen.

Vilken highlighter är bäst?

Vilken highlighter som kommer att passa dig bäst är svårt för andra att avgöra. Här gäller det att testa sig fram för att se vilken lyster och vilket glow som de olika produkterna har.

Vi vill ändå slå ett slag för OFRA Cosmetics Highlighter Glow UP Palette, eftersom den innehåller så många olika nyanser och kommer med en smart och praktisk spegel. Den är dessutom enkel att använda sig av och mycket smidig att ha med i väskan.

Vad är en highlighter?

En highlighter är en sminkprodukt som du kan använda dig av för att rikta lite extra fokus på vissa delar av ansiktet. Highlighterns uppgift är att se till att framhäva, t.ex. kindben eller näsrygg.

Det vanligaste är att produkten kommer i form av pressat puder, men även mer rinniga och flytande formulas är förekommande.

Hur applicerar man highlightern?

En highlighter appliceras bäst med hjälp av en mindre sminkborste. Här kan du själv välja om du vill ha en borste med en rundare form eller om du satsar på en fjäderborste.

Fjäderborsten har fördelen att den gör appliceringen mer precis, så att du kan se till att highlightern hamnar på precis rätt ställe. Kom ihåg att vara lätt på handen och bygga upp produkten stegvis, istället för att ta för mycket på en och samma gång.