Smink

Bäst i test: Bästa Eyeliner & Kajalpennor 2022

Eyeliner och kajalpennor har länge använts för att rama in ögonen på ett snyggt och effektivt sätt. Med en kajalpenna kan du skapa snygga mörka skuggningar och markera vattenlinjen i ögat, medan eyelinern hjälper dig att skapa knivskarpa linjer för den kattliknande looken.

Även om båda sminkprodukterna har liknande funktion så kommer de olika format och med olika typer av formulas. Kajalpennan är, likt en vanlig penna, bestående av en hårdare udd, medan eyelinern är flytande och målas på med en smal pensel. Båda alternativen kan dock ge dig den snygga sminkning som du är ute efter.

Testvinnare – Bästa Eyeliner & Kajalpenna

1. Bäst i test – IsaDora Glossy Eyeliner

Med IsaDora Glossy får du en flytande eyeliner som är vattenfast och håller hela dagen. IsaDora Glossy Eyeliner ger dig ett perfekt resultat varje gång, tack vare den avsmalnande spetsen som är enkel att manövrera och tillverkad i en mjuk och behaglig filt.

Resultatet är högglansigt och hållbart, samtidigt som formulan är högpigmenterad och intensiv. Skapa definierade linjer eller dramatiska vingar för en sminktrend som är rätt i tiden.

2. L’Oréal Paris Superliner Perfect Slim

Vi tittar vidare på ytterligare en flytande eyeliner med denna gång från L’Oréal Paris. L’Oréal Paris Superliner Perfect Slim är en eyeliner som lämpar sig för den som vill ha en så definierad och sofistikerad look som möjligt och samtidigt ha en produkt som är enkel att applicera.

För att säkerställa en optimal precision är penseln tillverkad i en mjuk filtspets på endast 0,4 mm.

3. Nyx Professional Makeup Epic Ink Liner

Är du på jakt efter en riktigt bra eyeliner som passar lika bra till vardagssminkningen som till fest? Då kan vi rekommendera Nyx Professional Makeup Epic Ink Liner. Nyx Professional Makeup Epic Ink Liner kommer i två olika färger, brun och svart, och gör det enkelt för dig att skapa fina och dramatiska linjer.

Nyx Professional Makeup Epic Ink Liner är mycket högpigmenterad och vattenfast, vilket gör att du med fördel kan använda den när du vill vara strandsnygg.

4. Clinique Pretty Easy Liquid Eyelining Pen

Med denna högkvalitativa och högpigmenterade eyeliner från Clinique får du en felfri linje varje gång. Clinique Pretty Easy Liquid Eyelining Pen är framtagen för att hålla i hela 24 timmar, utan att du behöver oroa dig för att den ska rinna eller börja kladda.

Den är dessutom utmärkt för dig som har känsliga ögon, eftersom den är både allergitestad, godkänd av ögonläkare och helt parfymfri. Det gör att du slipper oroa dig för ögon som svider eller blir röda under dagens gång och kan njuta av din snygga sminkning hela dagen.

5. Rimmel London Soft Kohl Kajalpenna

Med Rimmel London Soft Kohl Kajalpenna får du en klassisk kajalpenna med en modern och välutvecklad formula. Den skarpa udden gör att du kan skapa snygga och precisa linjer, samtidigt som formulan är mjuk och behaglig för dina ögon.

Tack vare detta kan du med fördel applicera produkten på ögonlocken, likt en fastare ögonskugga. Rimmel London Soft Kohl Kajalpenna kan suddas ut om du vill ha en sotad look eller appliceras på vattenlinjen för att rama in ögonen ordentligt.

6. Depend Eyeliner Pro Sharp Kajalpenna

Depend Eyeliner Pro Sharp Kajalpenna är den perfekta lösningen för den som vill ha en kajal och eyeliner i ett. Depend Eyeliner Pro Sharp Kajalpenna har en spänstig pensel som är otroligt finspetsig och som gör det enkelt för dig att skapa subtila eller intensiva looks. Formulan är enkel att applicera och kladdar inte. Tack vare att Depend Eyeliner Pro Sharp Kajalpenna är vattenfast så håller den också hela dagen.

7. Maybelline Lasting Drama Gel Liner

Det är inte alla som är förtjusta i kajalpennor och det är inte alla som gillar den rinniga formulan som eyeliners har. Om du är en av dessa kan det vara dags att testa en gelé istället.

Maybelline Lasting Drama Gel Liner är en vattenfast gel liner som du applicerar med en medföljande pensel. Resultatet håller länge och du får en fin och mycket intensiv färg.

8. Max Factor Kohl Pencil Kajalpenna

Vem vill inte ha effektfulla och sensuella ögon? Med Max Factor Kohl Pencil Kajalpenna är det enkelt att få till en het och sexig look som fungerar lika bra till vardags som till festligheter.

Max Factor Kohl Pencil Kajalpenna kan användas för att skapa den trendiga och sotiga looken, eller för att markera ögonen och få de att upplevas smalare. Pennan är mjuk och behaglig att använda sig av och tar bara sekunder att få på plats. Med Max Factor Kohl Pencil Kajalpenna får du ett perfekt resultat varje gång.

9. Make Up Store Eyepencil Taupe

Korpsvart, brun, midnattsblå eller gul? Med Make Up Store Eyepencil Taupe kan vi garantera att du hittar en nyans som passar dig och din make up. Make Up Store Eyepencil Taupe är en mycket klassisk ögonpenna som har en behaglig konsistent och är riktigt hållbar.

Här kan du välja mellan två olika varianter för att skapa en perfekt look varje dag. I ena änden finns en eyeliner med en krämig konsistent som är vattenfast och i andra änden hittar du en traditionell kajalpenna.

10. Ofra Cosmetics Eyeliner Pencil

Ofra Cosmetics Eyeliner Pencil är en krämig och vattenfast kajal som kan användas på både ögonlocken, längst vattenlinjen eller vid fransraden för att rama in ögat på ett elegant och sensuellt sätt.

Ofra Cosmetics Eyeliner Pencil har en mycket mjuk och len konsistens i samband med applicering, men torkar sedan för ett hållbart resultat. Kombinera gärna din Ofra Cosmetics Eyeliner Pencil med OFRA hard angle brush #4 för en blendad och sotat look.

Vad är eyeliners och kajalpennor?

Eyeliners och kajalpennor är sminkprodukter som är specifikt framtagna för att rama in ögat. Ofta kommer de i mörka nyanser som brun, mörkbrun och svart, men det finns också kajalpennor och eyeliners som är vita, gröna, fulla med glitter eller rosa.

Hela syftet med produkten är att rama in ögat. Skillnaden är hur och vart du applicerar dem. En eyeliner används t.ex. på ögonlocken och nära fransraden, medan en kajal även kan användas på vattenlinjen eller för att skapa skuggor under/på ögat.

När behöver man använda eyeliners och kajalpennor?

En kajal eller eyeliner är utmärkt att använda sig av när du vill skapa en dramatisk och snygg sminkning. Vad som passar dig bäst beror på vilket resultat som du är ute efter.

Vill du få ögonen att upplevas mindre kan du med fördel använda kajal på den nedre vattenlinjen, medan en smal eyeliner-vinge öppnar upp ögat och får det att se mandelformat ut. Kajalens mjuka formula gör att den också kan suddas ut för en sotig och modern look.