Smink

Bäst i test: Bästa Sminkspegel 2022

Har du någon gång fått till den perfekta sminkningen i hemmet, för att sedan gå utanför dörren och inse att färgerna är helt fel. Din foundation är för mörk, ögonbrynen målade du i fel nyans och rougen är inte alls sådär snyggt blendad som du trodde. En sminkspegel kan vara lösningen på problemet.

Med en sminkspegel kan du få till det där perfekta ljuset som säkerställer att din sminkning är på topp. Spegeln lämpar sig lika bra för vardagssminkning som för festsminkningar – eftersom bäst ljus ger bäst resultat!

I denna bäst i test kommer vi att gå igenom sju riktigt bra sminkspeglar som säkerställer den där felfria finishen. Då speglarna inte bara är praktiska, utan även mycket snygga, blir de också en fin inredningsdetalj i ditt rum eller vid ditt sminkbord.

7 Bästa Sminkspeglar

1. Bäst i test – Blomus Modo Sminkspegel

Blomus Modo Sminkspegel är en elegant och lyxig sminkspegel som är tillverkad i ett rostfritt stål. Runt spegeln finns en titanbeläggning som ger spegeln en mörk och sofistikerad touch.

Tack vare den roterbara armen kan du smidigt vända spegeln efter behov och sminka dig i alla möjliga vinklar. Blomus Modo Sminkspegel är designad av Nina Thöming, Flöz Design och ger ditt badrum den där exklusiva spa-känslan som du behöver i din vardag.

2. Blomus Vista Sminkspegel

Med Blomus Vista Sminkspegel får du en riktigt fin och vacker spegel som blir den perfekta inredningsdetaljen för badrummet. Spegel kan du enkelt ställa på ett skåp eller i en hylla, men den passar även bra på handfatsbänken, om du har en sådan.

Blomus Vista Sminkspegel har en fyrkantig form som är svagt rundad för att du ska kunna se ordentligt från alla håll och kanter. Tack vare sin ordentliga förstoring på x5 lämpar den sig inte bara bra för smink, utan även när du ska få bort de där envisa ögonbrynsstrånen. Blomus Vista Sminkspegel är roterbar.

3. Browgame Original Tri Folded Lighted Mirror

På plats nummer tre i vårt bäst i test hittar du Browgame Original Tri Folded Lighted Mirror. Den här hopfällbara spegeln ger dig tre speglar i ett, vilket gör att du får en panoramisk översikt av hela ansiktet på en och samma gång. På spegeln hittar du 21 sticken justerbara och mjuka LED-lampor som säkerställer att återspeglingen blir helt perfekt och att färgerna verkligen blir rätt.

Genom att trycka på touch-knappen kan du själv stänga av eller sätta på ljuset efter behov. Ett stort plus är att Browgame Original Tri Folded Lighted Mirror lampor drivs med hjälp av USB som du får med i samband med köp. Vill du inte ladda den med USB kan du istället koppla in 4 stycken AAA batterier.

4. Babyliss Ultra Slim Beauty Mirror

Med Babyliss Ultra Slim Beauty Mirror får du en trendig och modern make-up spegel som har en skön och behaglig ytbehandling i satin. Spegel är också utrustad med LED-belysning och har en liten extra spegel som du kan koppla bort.

Den lilla spegeln har en förstoring på hela 10x och kan med hjälp av en magnet fästas på spegelns yta när du inte är i behov av den. Basen har en snygg och stabil design och kommer i en roséguld-färgad nyans för extra lyx. För att få lamporna att lysa kopplar du enkelt in den 1,8 meter långa sladden i närmaste uttag.

5. Carl & Son Makeup Spegel

Carl & Son Makeup Spegel är en lite mindre sminkspegel som trotts sin ringa storlek fortfarande uppfyller alla typer av behov. Spegeln har en fyrkantig form och mäter 27 cm i höjd. Den svarta och stabila basen och inramningen gör att spegeln kan stå stadigt, utan att du behöver hålla i den. Det gör att du alltid kan ha båda händerna fria. Runt hela ramen hittar du LED-belysning.

Denna belysning kan enkelt justeras så att du hittar det ljus som passar just dig. Naturligtvis kommer du även att kunna vinkla spegeln och ladda upp den med hjälp av en USB-kabel. Vill du slippa kablar och sladdar kan du istället använda dig av 4 stycken AA batterier.

6. Spring Copenhagen Spegel Satellite Small

Gillar du det minimalistiska? Då ska du titta närmare på den här snygga och eleganta spegeln som är tillverkad i vacker ek. Spring Copenhagen Spegel Satellite Small är estetiskt i både uttryck och form och fungerar lika bra vid sminkbordet som i badrummet. Spegeln kommer i två olika storlekar, så att du kan välja den som passar dig bäst.

Den är även handgjord, vilket gör den lite extra speciell, eftersom ingen produkt är den andra lik. Spring Copenhagen Spegel Satellite Small är tillverkad i flera lager och trä och då ek är ett levande material kommer spegeln att åldras mycket vacker. Du rengör den lättast med hjälp av en fuktad trasa och bivax för att hålla träet i trim.

7. Åhlens Sminkspegel

På sista plats i vårt bäst i test hittar vi ingen mindre än Åhlens Sminkspegel. Att den hamnar långt ner innebär inte att den är dålig, utan helt enkelt att den är lite simplare i sin utformning. Med Åhlens Sminkspegel får du en klassisk sminkspegel utan några LED-lampor eller många tekniska funktioner.

Spegeln står på en högre fot så att du enkelt kan se tydligt när du ska sminka dig eller kanske lägga en ansiktsmask. Spegeln är dubbelsidig, vilket innebär att du kan få en vanlig spegel på ena sidan och en spegel med förstoring på den andra.

Varför ska man använda en sminkspegel?

Med en sminkspegel kan du vara säker på att du får till sminkningen på det absolut bästa sättet, oavsett om det handla om att välja rätt färg på din foundation eller få till den där eyelinern till perfektion. Det rekommenderade är att du väljer en spegel med lampor på 20 watt max.

Orsaken till detta är helt enkelt för att du ska få ett så realistiskt resultat som möjligt. Vilken sminkspegel du ska välja beror dock på dina egna preferenser. Det finns speglar i alla olika storlekar, former och med olika styrkor på belysningen.

Sminkspegel – Bäst i test: Blomus Modo Sminkspegel

Vår absoluta favorit i detta bäst i test är Blomus Modo Sminkspegel. Med den här spegeln får du en praktisk och snygg spegel som ser till att sminkningen på morgonen blir lite bättre och lite roligare.

Tack vare den moderna och lyxiga designen blir Blomus Modo Sminkspegel också ett perfekt tillskott i badrummet eller i sovrummet, samtidigt som den rostfria stålen säkerställer att din spegel har en stabilitet och lång hållbarhet, utan att du behöver underhålla den speciellt mycket. Blir den smutsig räcker det gott och väl med att torka av den med jämna mellanrum.