Smink

Bäst i test – Bästa Sminkborstar 2021

Om du vill ha ett så bra resultat som möjligt när du sminkar dig är det viktigt att använda sig av rätt typ av verktyg. Med hjälp av en sminkborste kan du se till att sminket lägger sig snyggare och att resultatet blir jämnare.

Det finns mängder med olika typer av borstar att välja mellan och kvaliteten kan skilja sig otroligt mycket. Därför är det viktigt att satsa på en som håller en bra kvalitet och som är framtagen för just den typ av produkt som du vill applicera.

Vi försöker i denna artikel vägleda dig för att hitta den där perfekta sminkborsten till olika tillfällen. Här hittar du enstaka borstar såväl som kompletta set där du får med allt du behöver för den perfekta looken.

10 Bästa Sminkborstar

1. Mac Cosmetics 129 Powder and Blush Brush

Den här borsten är perfekt för dig som letar efter en allsidig borste som fungerar för flera olika ändamål. Med Mac Cosmetics 129 Powder and Blush Brush kan du enkelt applicera både puder och rouge, men se till att rengöra den mellan produkterna.

Borsten är tillverkad i 100 % syntetiska hår och med en mycket högteknologisk fiberteknologi. På så sätt får du ett snyggt resultat och lång hållbarhet.

2. IsaDora Face Buffer Brush

Ytterligare en multifunktionell borste är IsaDora Face Buffer Brush. Den här borsten är framtagen för pressat eller löst puder, men fungerar även bra för kompakt foundation eller rouge.

Borsten har en välvd och rund form som skapar mjuka konturer och toner. IsaDora Face Buffer Brush är tillverkad av syntetiska hår som är tätt packade för att ge en så bra och blendad sminkning som möjligt.

3. Real Techniques Flaweless Base Set Brushes

Med Real Techniques Flaweless Base Set Brushes får du ett komplett set som består av fyra olika borstar och en snygg och praktisk behållare för förvaring. Du hittar bland annat en borste som lämpar sig bra för puder och bronzer, men även borstar för rouge, foundation och concealer.

Borstarna har en fin och elegant design och är tillverkade för extra lång hållbarhet. Det perfekta startkitet!

4. Sense of Beauty 4 Makeup Brushes

Sense of Beauty 4 Makeup Brushes erbjuder dig alla borstar du behöver för en felfri look. I detta fina och exklusiva kit kommer du att få en borste som passar för contouring, puder och rouge, men också två mindre borstar som passar bra när du ska lägga ögonskugga eller highlighter.

Sense of Beauty 4 Makeup Brushes är tillverkade i syntetiskt hår och har snygga skaft i guldfärg.

5. Nyx Professional Makeup Dual Fiber Foundation Pro Brush

När du ska applicera flytande foundation eller sminkprodukter i creme är det bäst att använda en smalare borste. Med Nyx Professional Makeup Dual Fiber Foundation Pro Brush får du precis detta, eftersom borsten är idealisk för ändamålet.

Borsten gör appliceringen enklare och du slipper oroa dig för ojämnheter och smink som är “randigt”.

6. Flaer 211 Sculpted Bronzer Brush

Vill du skulptera med perfektion är Flaer 211 Sculpted Bronzer Brush den bästa borsten för dig. Här får du en borste som är utrustad med de mest silkeslena borststråna du kan tänka dig, samtidigt som den platta formen säkerställer att du får full kontroll över varje liten kontur.

Flaer 211 Sculpted Bronzer Brush är 100 % vegansk och miljövänlig som få. Borsten är nämligen tillverkad av återvunnen plast och aluminium.

7. Anastasia Beverly Hills

Att få till eyelinern är inte det enklaste, men med hjälp av Anastasia Beverly Hills blir det åtminstone lite lättare. Denna borste är mycket tunn och avsmalnad, vilket gör den perfekt för krämiga produkter och eyeliners.

Borsten ser till att inte absorbera produkten så att du får bästa resultat och intensitet.

8. Depend Eyebrow Duo Brush

Ögonbrynspennor i all ära, men föredrar du att använda ögonbrynsskugga behöver du också ha en bra borste till detta. Med hjälp av Depend Eyebrow Duo Brush kan du enkelt få ögonbrynen på plats och skapa precis den snygga form som du vill.

Penseln har kortare strån som är snedskurna och på andra sidan av skaftet hittar du en borste som ser till att du får ett jämnt och fint resultat.

9. Elf Powder Brush

Elf Powder Brush är en mjuk och behaglig sminkborste som är tillverkad av syntetiska borsthår. Tack vare de tätt satta borststråna kan borsten de till att få upp rikligt med produkt, oavsett om du använder dig av en torr eller krämig formula.

Elf Powder Brush ger full täckning och lämpar sig bäst för rouge, mjuk contouring eller puder.

10. IsaDora Eye Shadow Sponge

Med IsaDora Eye Shadow Sponge kan du applicera ögonskugga som proffsen själva. Borsten kan användas för att skapa fina konturer eller för att applicera ögonskugga över hela ögonlocket.

Den mjuka “svampen” ser till att plocka upp mycket produkt, så att du slipper kämpa med lager på lager. Efter användning gör du bäst i att rengöra borsten med IsaDora Brush Cleanser.

Vilka olika typer av sminkborstar finns det?

Ordet sminkborste är ett mycket bredd begrepp som innefattar mängder med olika typer av borstar. Här nedan kan du läsa mer om de vanligaste och populäraste modellerna.

Foundationborstar
En foundationborste kan se ut på flera olika sätt. Den kan vara stor, rund och fluffig, men den kan också vara mer platt och avsmalnad, likt en målarpensel. Borsten har kortare strån som gör att du enkelt kan massera in produkten i huden och få en jämn och fin finish.

Puderborstar
Puderborstar liknar foundationborstar på många sätt. De har oftast en bred och fluffig borst som ser till att pudret sprider ut sig ordentligt och inte blir för markant. Det gör att du kan applicera det i hela ansiktet med ett svep.

Rougeborstar
En rougeborste är en mindre borste, som även denna liknar den bredare puderborsten. Genom att den är mindre i storlek kan den dock se till att rougen hamnar precis där den ska och att produkten inte förflyttar sig till andra delar av ansiktet.

Concealerborstar
För att applicera concealer krävs stor precision. Med en concealerborste kan du se till att täcka mörka ringar under ögonen, få finnar att försvinna eller se till att ögonbrynen blir mer definierade och “städade”. Borsten är av smalare sort och har en plattare form.

Highlighter Borstar
Highlighter applicerar du bäst med en mindre puderborste eller med hjälp av en så kallad fanbrush. Det sistnämnda är en borste som har formen av en platt fjäder och som ser till att du kan lägga highlighter på mindre såväl som större områden.

Ögonskuggsborstar
En ögonskuggsborste kan bestå av mindre strån, men den kan också vara tillverkad med en svampkudde. Borsten är liten och smal och stråna sitter oftast tätt för att du ska kunna få upp rikligt med produkt.

Eyelinerborstar
Eyeliner är inte något som appliceras över hela ögat och därför krävs en mycket smal och fin borste. Eyelinerborstar ser ofta ut som mycket små och smala penslar, vilket gör att appliceringen går snabbt och smidigt.

Ögonbrynsborstar
Ögonbrynsborstar har haft en snedställd borst med kortare och styvare strån. På så sätt kan du forma dina bryn precis som du vill och variera mellan olika färgintensitet.