Smink

Bäst i test: Bästa Rouge 2022

Med hjälp av en fin och snygg rouge kan du se till att skapa ett vackert djup i sminkningen och få mer fräschör. Rouge kan användas precis som den är, men den går även att kombinera med en highlighter eller bronzer för ett mer intensivt resultat. Marknaden erbjuder rouge i alla möjliga nyanser och färger.

Från mörkröda och bruna toner, till ljusa och rosa med inslag av aprikos. Att veta vilken rouge man ska välja är inte det lättaste, eftersom utbudet är så otroligt stort. Det bästa sättet att hitta just din favoritnyans är genom att besöka en butik och testa vilka färger och undertoner som passar dig.

Ett vanligt misstag är att man väljer en nyans som inte alls går ihop med resten av sminkningen. Här är det viktigt att satsa på en nyans som harmoniserar med din sminkning. Kalla toner kräver kall rouge, och vise versa.

7 Bästa Rouges

1. Bäst i test – IsaDora Perfect Powder Blusher

IsaDora Perfect Powder Blusher Icy Rose är vår självklara favorit och vinnaren i detta bäst i test. Här får du en rouge som är rik på pigment och som kommer i form av ett pressat puder. Det gör att den är enkel att applicera och håller extra länge. I samband med ditt köp får du med en appliceringsborste som är tillverkad av 100 % naturhår från get som är steriliserat.

IsaDora Perfect Powder Blusher lämpar sig utmärkt för alla hudtyper och är både oparfymerad och kliniskt testat. Det gör att även den med känslig hud kan använda sig av den utan att uppleva irritation. Den mjuka och behagliga formulan lägger sig som silke på huden och är enkel att blanda med resterande sminkning för att mer naturligt resultat.

2. Loreal Paris True Match Rouge

Loreal Paris True Match Rouge är en rouge som är mjukgörande som få och som kommer i en krämig och len formula. Det gör inte bara att den enkelt kan appliceras på kinder eller kindben, utan att den även ger ett skimrande och naturligt resultat.

Loreal Paris True Match Rouge kommer i en smidig och praktisk förpackning där både borste och spegel medföljer. Då Loreal Paris True Match Rouge är mycket högpigmenterad behöver du endast dra borsten försiktigt över rougen för att få upp mycket färg.

3. Mac Cosmetics Glow Play Blush

Mac Cosmetics Glow Play Blush är en fantastiskt fin och skimrande rouge som tar fram ett extra glow till huden. Rougen har en varm och mjuk undertoner med nyanser av rosa och persika. Den sidenlena och innovativa formulan säkerställer att du får en felfri finish och en rouge som håller hela dagen.

Mac Cosmetics Glow Play Blush kan men fördel appliceras med både borste eller fingrar. Om Mac Cosmetics Glow Play Blush So Natrual inte passar för din sminkning eller hudton har du ytterligare 10 nyanser att välja mellan. Allt för att du ska hitta en rouge som passar dig så bra som möjligt.

4. Lumene Natural Glow Blush

Söker du en lätt och frisk rouge som ger ett naturligt och matt resultat bör du titta närmare på Lumene Natural Glow Blush. Denna puderlätta rouge ger en fin lyster som håller hela dagen och som är rik på pigment.

Produkten är helt vegansk och innehåller nordiska hjortron som inte bara vårdar, utan som även bidrar till en naturlig och vacker färgnyans. Lumene Natural Glow Blush kan med fördel byggas upp eller mattas ner beroende på vilken look du är ute efter.

5. Milani Baked Blush

Hur smidigt vore det inte om du kunde kombinera highlighter och rouge i ett? Med Milani Baked Blush kan du faktiskt det. Den här fina och varma rougen gör att dina kinder ser pigga och rosiga ut, samtidigt som den är full med fantastiskt glow och skimmer. Milani Baked Blush är bakat och består av ett pressat puder. Ju mer du applicerar, desto mer intensiv effekt kommer du också att få.

Med Milani Baked Blush har du möjlighet att gå från en mer blygsam och diskret skir till ett flirtigt och vågat resultat. Här kan du välja mellan 9 olika nyanser för att hitta den Milani Baked Blush som passar dig och din hudton bäst. Vi rekommenderar att du matchar varma/kalla toner med din egen hudton.

6. Dior Rouge Blush

Dior Rouge Blush lämpar sig för dig som är beredd att betala lite mer för att få en högpigmenterad rouge med en riktigt lång hållbarhet. Dior Rouge Blush är tillverkad av Dior själva och skapar en fascinerande och fantastiskt optisk illusion på dina kinder.

Dior Rouge Blush ser till att framhäva kindben och kinder, samtidigt som den ger dig en feminin och djärv färg. Dior Rouge Blush kommer i en mycket fin och elegant förpackning där även en borste medföljer. I locket på förpackningen kan du också hitta en spegel, så att du enkelt kan förbättra rougen under dagens gång.

7. Bobbi Brown Pot Rouge For Lips And Cheeks

Vill du slippa bära med dig alldeles för mycket smink i väskan eller vill du ha en produkt som är så mångfunktionell som möjligt? Med Bobbi Brown Pot Rouge For Lips And Cheeks från Bobbi Brown kan du få en rouge och ett läppstift i ett. Färgen kommer i en härlig och fin rosa nyans som är krämbaserad.

Du kan enkelt applicera den på kindbenen för att skapa en fin och uppiggande effekt, men du kan också dutta den på läpparna för en lättare färgskiftning. Bobbi Brown Pot Rouge For Lips And Cheeks kommer med en medföljande spegel så att du kan applicera rougen när helst du önskar.

Vad är rouge?

Kort och gott kan man säga att en rouge är en sminkprodukt som du använder dig av på kinderna eller kindbenen för att få naturligt fräscha och rosiga kinder.

Det vanligaste är att produkten kommer som ett pressat puder, men det finns även mer krämiga formulas som du kan använda dig av.

Rougen appliceras bäst med hjälp av en rougeborste för ett så naturligt och ”blendat” resultat som möjligt.

Varför ska man använda rouges?

Rouge kan man välja att använda av flera orsaker, men det vanligaste är att man använder sig av sminkprodukten för att få ett mer fräscht och piggt utseende.

Under de senaste åren har rougen även kommit att bli en självklar komponent för den som använder sig av contouring, vilket innebär att man använder sig av ljusa och mörka nyanser för att framhäva eller dölja ansiktsdrag.

En rouge gör att du får kinder som ser mer rosiga ut, vilket i sin tur bidrar till ett piggare, friskare och mer ungdomligt utseende.