Smink

Bäst i test: Bästa Puder 2022

Ordet puder är ett väldigt brett begrepp som innefattar många olika typer av sminkprodukter. Puder kommer i mängder med olika former och nyanser, men också med olika egenskaper. Du kommer t.ex. att kunna hitta puder som ger en mycket vacker lyster, men det finns också puder som mattar ner huden, solpuder, transparenta puder och setting-puder som håller sminket på plats.

Är du en stor fantast av smink har du med största sannolikhet ett flertal puder hemma och det är inte ovanligt att använda sig av olika sorter vid en och samma sminkning. I detta bäst i test kommer vi att titta närmare på några av marknadens absoluta favoriter.

Testvinnare – 10 Bästa Puder

1. Bäst i test – Lumene Puder Nordic Chic Sheer Finish

Vi valde Lumene Nordic Chic Sheer Finish Loose Powder till vår vinnare i detta bäst i test. Med det här pudret får du ett transparent och mjukt puder som gör att din sminkning håller hela dagen.

Lumene Nordic Chic Sheer Finish Loose Powder lämnar en snygg och matt finish efter sig, utan att torka ut huden eller göra sminkningen ”kakig”. Tack vare den mycket täckande egenskapen kan pudret också användas för att dölja fina linjer eller täcka skönhetsfel.

2. IsaDora Velvet Touch Compact Powder

På andra plats hittar du ingen mindre än IsaDora Velvet Touch Compact Powder. Här får du ett täckande puder som känns lätt mot huden och som absorberar överskott av fett och glans.

Formulan är otroligt mjuk och känns som satin, samtidigt som den är mycket enkel och smidiga att applicera. IsaDora Velvet Touch Compact Powder är semi-transparent och kommer i en mycket snygg och praktisk förpackning med lås. Pudret lämpar sig för alla hudtyper och är kliniskt testad.

3. bareMinerals Mineral Veil Puder

BareMinerals är kända för att skapa sminkprodukter som inte bara är av hög kvalitet, utan som även vårdar huden. Med bareMinerals Mineral Veil Puder får du ett puder som är tillverkad av majsstärkelse och som är helt fritt från konserveringsmedel.

Den rena formulan innehåller inga kemiska tillsatser eller parfymer och fungerande lugnande mot rodnader och hudproblem. bareMinerals Mineral Veil Puder är helt transparent och lägger sig som en vacker slöja full med lyster och ljus över ditt ansikte, samtidigt som pudret fixerar din make up.

4. Sensai Translucent Loose Powder

Löspuder har blivit allt mer populära just eftersom de är så enkla att applicera och passar de allra flesta hudtyper. Med Sensai Translucent Loose Powder får du ett fjäderlätt puder som är transparent och gör att ljuset reflekteras fint mot din hud.

Pudret kan med fördel användas för att absorbera överskott av glans, men lämpar sig även utmärkt för att fixera din foundation och hålla den på plats hela dagen.

5. Max Factor Creme Puff Puder

På femte plats har vi valt att lista Creme Puff Puder från Max Factor. Med Creme Puff Puder kan du enkelt uppnå ett lyxigt och snyggt resultat, samtidigt som du får en heltäckande lösning som passar alla hudtyper.

Genom att tillföra miljoner av partiklar som är ljusreflekterande får din hud en subtil och diskret glans som ger lyster. Du kan med fördel använda pudret direkt ovanpå en ansiktskräm med mycket fukt, eller för att fixera din foundation. Resultatet av Creme Puff Puder blir alltid fläckfritt, hållbart och glamouröst.

6. Maybelline Fit Me Matte & Poreless Powder

Vi går vidare och tittar närmare på Maybelline Fit Me Matte & Poreless Powder som är ett kompaktpuder med finkorniga pigment. Pudret är enkelt att applicera och smälter ihop med den egna hudtonen för ett vackert, naturligt och matt resultat.

Att vi gillar Maybelline Fit Me Matte & Poreless Powder lite extra är kanske inte så konstigt. Pudret kommer nämligen i en mycket praktisk dosa där du även får med en applikator och spegel. På så sätt kan du bättra på sminkningen när helst du behöver.

7. Nyx Professional Makeup Mineral Finishing Powder

NYX Cosmetics gjorde snabbt succé när de lanserade sina produkter för den svenska marknaden. Makeup märket står bakom några av de högst rankade och bästa produkterna för hållbar och högkvalitativ sminkning och deras Nyx Professional Makeup Mineral Finishing Powder är inget undantag.

Detta puder innehåller mängder med bra mineraler och ger en matt finish med mycket lyster. Nyx Professional Makeup Mineral Finishing Powder kan användas både med och utan foundation, men kom ihåg att fukta huden innan användning.

8. Jane Iredale Amazing Base

Är du beredd att betala lite extra för ett riktigt bra puder är det Jane Iredale Amazing Base som du ska titta närmare på. Jane Iredale Amazing Base kan beskrivas som en foundation och ett puder i ett, eftersom den har både produkternas egenskaper.

Du får ett heltäckande resultat som känns lätt och behagligt mot huden, samtidigt som produkten absorberar överskott av talg och ger en silkeslen och fräsch hy hela dagen. Jane Iredale Amazing Base innehåller algextrakt och granatäpple som lugnar känslig hy.

9. Clarins Kit Pores & Matite

Clarins Kit Pores & Matite är ytterligare en produkt för dig som inte är rädd för att göra av med pengar för att få ett bra och högkvalitativt smink. Clarins Kit Pores & Matite är en 2-i-1 lösning som kontrollerar blank hy och fixerar din sminkning. I dosan hittar du både ett transparent puder och oil-blotting papper.

Papperna använder du för att snabbt och enkelt absorbera glans och fett, utan att din make up ska förstöras på kuppen. Clarins Kit Pores & Matites puder är 30 gånger lättare än traditionella alternativ och innehåller bland annat vit lera, antiföroreningskomplex och acacia pärlor.

10. Elizabeth Arden High Performance Blurring Loose Powder

Elizabeth Arden High Performance Blurring Loose Powder passar för dig som vill ha en naturlig finish och ett resultat som är helt fritt från glans. Av namnet av bedöma kan Elizabeth Arden High Performance Blurring Loose Powder ge en så pass felfri hy att den nästan ser retuscherad ut.

Pudret lägger sig jämnt över hela ansiktet och fixerar makeupen så att den håller hela dagen. Har du ingen foundation under kan Elizabeth Arden High Performance Blurring Loose Powder ändå täcka rodnader och skavanker på ett riktigt bra sätt.

Varför ska man använda puder?

Ett puder kan användas av flera olika orsaker, men det vanligaste är för att fixera sminkningen och få den att hålla längre eller för att säkerställa att huden är matt och glansfri hela dagen.

Ett puder ser till att överskott av talg inte förstör din sminkning och håller både foundation och concealer på plats.

Hur applicerar man puder?

Puder appliceras enklast med en borste som är större och rund i sin form. Använd gärna en borste med långa strån och arbeta i cirkulära rörelser över hela ansiktet eller på utvalda partier.

Bäst i test: Lumene Nordic Chic Sheer Finish Loose Powder

Vi anser att Lumene Nordic Chic Sheer Finish Puder helt klart är det bästa pudret för den som vill ha en högkvalitativ produkt som håller riktigt länge. De glanseliminerande egenskaperna minskar risken för att din foundation ska lägga sig i fina linjer eller mattas ut under dagens gång.

Att den är helt transparent och fungerar för alla hudtoner är också ett riktigt stort plus.