Smink

Bäst i test: Bästa Ögonskuggspalett 2022

Det är sedan länge mycket populärt att använda sig av smink för att förändra sitt utseende eller för att framhäva de ansiktsdrag som man uppskattar mest. På marknaden finns det mängder med olika typer av produkter att använda sig av, men något som har blivit lite extra populärt är att använda sig av ögonskuggor.

Med hjälp av ögonskuggor kan du skapa fantastiska sminkningar som lämpar sig lika bra till vardags som till fest, men att köpa varje ögonskugga separat skulle bli en kostsam historia.

Istället kan du satsa på en riktigt fin och härlig ögonskuggspalett. Med en palett får du en samling av olika nyanser som passar bra att använda separat eller tillsammans för att skapa snygga skuggningar, kontraster eller looks. Här hittar du en salig blandning av färgstarka alternativ såväl som mer diskreta toner.

9 Bästa Ögonskuggspaletterna

1. Bäst i test – Max Factor Nude Palette Eyeshadow

Med Max Factor Nude Palette Eyeshadow får du en palett som innehåller olika nyanser av brun. Här får du hela 8 välpigmenterade och högkvalitativa skuggor som sitter ordentligt och som inte mattas av under dagens gång.

Konsistensen är mjuk och sammetslen, vilket gör skuggorna utmärkta för den som vill kombinera och blanda. Här hittar du både matta skuggor såväl som skimriga alternativ, så att du kan highlighta och markera efter behov.

2. NYX Professional Makeup Ultimate Shadow Palette

Älskar du att använda dig av mycket färg när du skapar dina make up-looks? Då är det helt klart NYX Professional Makeup Ultimate Shadow Palette som du ska använda dig av.

Den här paletten består av 16 stycken färgsprakande ögonskuggor som går i nyanserna rosa, nude, burgundy, steal, brun, grön och blå. Den professionellt framtagna paletten har högpresterande ögonskuggor med mycket pigment och är en best seller på marknaden.

3. Makeup Revolution Re-Loaded Ögonskuggspalett

Makeup Revolution Re-Loaded Ögonskuggspalette hamnar på plats nummer tre i vårt bäst i test och det är inte för ingenting. Den här paletten innehåller 15 stycken olika ögonskuggor som kommer i både skimrande och matta nyanser som du kan kombinera till en perfekt look.

Färgerna är varma i tonen och kommer i en salig blandning av röda och bruna nyanser. De är otroligt enkla att blanda tack vare den mjuka konsistensen och är högpigmenterade.

4. IsaDora Eye Color Bar Ögonskuggspalett

Iskalla toner och himmelsblåa nyanser. Det är precis vad du får med IsaDora Eye Color Bar Ögonskuggspalett. Den här paletten passar för den som älskar blått och som vill ha en snygg, enkel och klassisk sminkning till vardags eller fest. Sammanlagt har paletten 6 stycken mjuka och lena ögonskuggor som enkelt appliceras med hjälp av en svamp eller borste.

Ögonskuggorna innehåller ingen parfym, vilket gör att de även lämpar sig för dig med känsliga ögon. I paletten hittar du också en inbyggd spegel, så att du kan bättra på sminkningen under dagens gång.

5. Rimmel London Magnifeyes Eyeshadow Ögonskuggspalett

Att skapa den välkända ”smokey eye” looken har sedan länge varit mycket populärt och med hjälp av högkvalitativa ögonskuggor i fina färger blir det mycket enklare. Rimmel London Magnifeyes Eyeshadow Ögonskuggspalett ger dig hela 12 vackra och högpigmenterade nyanser som är både matta och skimriga.

Den mjuka och behagliga formulan gör att du med enkelhet kan sudda ut skuggorna eller blanda för ett mer naturligt resultat. Rimmel London Magnifeyes Eyeshadow Ögonskuggspalett lämpar sig för alla hudtoner.

6. Maybelline Eyeshadow Palette The Nudes

Med Maybelline Eyeshadow Palette The Nudes kan du vara lite extra fin till vardags och alldeles enastående till fest. Maybelline Eyeshadow Palette The Nudes består av 12 stycken vackra och härliga ögonskuggor där man satsat på nyanser som rosa, guld och brons.

Det gör att du kan skapa riktigt snygga ”nude” sminkningar på bara ett litet kick. Hitta den perfekta kombinationen för dig och för varje tillfälle. Maybelline Eyeshadow Palette The Nudes kommer i en mindre förpackning som gör den smidig att ha med sig i väskan eller på resan.

7. Bobbi Brown Real Nudes Eye Shadow Palette

Bobbi Brown har skapat ett varumärke när det kommer till smink och skönhet och med den här paletten får du fem fantastiska skuggor i mjuka och fina nudenyanser. Bobbi Brown Real Nudes Eye Shadow Palette lämpar sig för dig som är beredd att betala lite mer för en palett och som inte använder dig av allt för starka och många färger.

Här hittar du skimrande skuggor med en metallic finish. Bobbi Brown Real Nudes Eye Shadow Palette fixar både den sotiga looken, såväl som den mjuka och sensuella.

8. Ofra Cosmetics Infinite Ögonskuggspalett

Ofra Cosmetics Infinite Palette är en av de finaste och färgstarkaste paletter som vi har tagit med i vårt bäst i test. Ofra Cosmetics Infinite Palette är skapat för att ge dig så många möjligheter som möjligt när du vill skapa den perfekta looken. Färgerna är tillverkade i en mjuk och behaglig formula som gör skuggorna enkla att blanda för att ta fram den nyans som du är ute efter.

I paletter hittar du bland annat färger som 10K, Oscuro, Tempest, Venus och Chartreuse. Chartreuse är en riktigt högpigmenterad limegrön skugga som är helt rätt i tiden.

9. Urban Decay Naked Wild West Palette

Urban Decay Naked Wild West Palette tar dig tillbaka till vilda västern med dessa 12 ökenfärgade ögonskuggor där man hämtat inspiration från gröna kaktusar, skimrande oaser, midnattsblåa natthimlar och ändlösa sanddynor.

Urban Decay Naked Wild West Palette är 100 % vegansk och innehåller inga biprodukter från djur. Ögonskuggorna är enkla och mjuka i konsistensen och en borste medföljer i samband med köp.

Vad är en ögonskuggspalett?

Kort och gott kan man säga att en ögonskuggspalett är en förpackning som består av flera olika ögonskuggor. Hur många olika ögonskuggor som paletten har kan dock variera mycket kraftigt.

Det kan vara allt från en samling av fyra olika nyanser, till riktigt stora paletter med 20 ögonskuggor eller fler.

Hur använder man ögonskuggspaletter?

En ögonskuggspalett används som vilken annan typ av ögonskugga som helst. Här kan du välja om du vill kombinera olika nyanser för att skapa skiftningar eller om använda en och samma ögonskugga till hela ögonlocken. Om det medföljer en applikationsborste är det rekommenderat att använda sig av denna, annars kan borstar och svampar köpas separat.

Vissa paletter gör det möjligt för dig att fylla på skuggor med så kallad refill. Detta är ett bra alternativ för den som använder en skugga i paletten mer än andra, men som vill slippa köpa en ny palett.

Vilken ögonskuggspalett är bäst?

Vilken palett som passar dig bäst beror på vilka färgnyanser som du gillar att använda dig av. Vi rekommenderar ändå Max Factor Nude Palette Eyeshadow, som är vår vinnare i detta bäst i test.

Paletten innehåller många fina färger som kan användas både till vardag och fest och som lämpar sig för alla olika hudfärger. Förpackningen är också mindre, vilket gör att den enkelt kan tas med i väskan.