Smink

Bäst i test: Bästa Ögonprimer 2022

Idag finns det mängder med bra och praktiska produkter som du kan använda för att få ditt smink att hålla bättre. Vem har inte varit med om att ögonskuggan lägger som ett streck i ögonlocksvecket eller bleknar under dagens gång?

Med hjälp av en primer kan du slippa sådana problem och få en snygg makeup look som håller hela dagen. Primern hjälper dig även att få ett jämnare och slätare underlag, vilket i sin tur innebär att sminket helt enkelt blir bättre.

9 Bästa Ögonprimers

1. Bäst i test – Max Factor Lash Revival Ögonprimer

Max Factor Lash Revival Ögonprimer är en ögonprimer som liknar vilken annan mascara som helst, med skillnad att den är genomskinlig och appliceras innan du lägger på den vanliga mascaran.

Med hjälp av Max Factor Lash Revival Ögonprimer kan du se till att maximera resultatet och få fransar som är fylligare och ser längre ut. Max Factor Lash Revival Ögonprimer är berikat med microfibrer, oljor och E-vitamin för att vårda och stärka från djupet.

2. Make Up Store Eye Base Primer Clear

Make Up Store Eye Base Primer Clear är den perfekta primern för dig som söker en lätt och fuktgivande produkt som lägger den bästa basen för din ögonsminkning. Make Up Store Eye Base Primer Clear har en lång hållbarhet och ger ett resultat som håller länge.

Tack vare de aktiva ingredienserna så förbättras make up:en, samtidigt som färgerna bli mer intensiva och förstärkta. Make Up Store Eye Base Primer Clear innehåller vitamin-E.

3. IsaDora Eye Primer

IsaDora Eye Primer är en primer som är specifikt framtagen för ögonskuggor. Primern ser till att förhindra att ögonskuggan bleknar under dagen eller att den lägger sig i fina linjer.

Med IsaDora Eye Primer får du ett mycket jämnt och fint resultat som också ser till att vårda din hud, precis som en vanlig ögonkräm gör. Konsistensen är enkel att arbeta med, behaglig och känns lätt mot huden. IsaDora Eye Primer kan med fördel även användas för att dölja röda eller blå toner.

4. Elizabeth Arden Advanced Eye-Fix Primer

Med en mycket högkvalitativ och avancerad formula ser Elizabeth Arden Advanced Eye-Fix Primer till att jämna ut din hud och säkerställa att din ögonskugga är snygg och fräsch hela dagen.

Vill du använda dig av Elizabeth Arden Advanced Eye-Fix Primer ensam fungerar den minst lika bra för en jämnare hudton och naturlig look. Se till att applicera Elizabeth Arden Advanced Eye-Fix Primer på rengjorda ögonlock och låt den torka 1 min innan du applicerar något smink.

5. Sensai Eyelash Base 38°C

Sensai Eyelash Base 38°C är en ögonfransprimer som ser till att din mascara håller längre och att fransarna upplevs både fylligare och längre. Sensai Eyelash Base 38°C lägger sig som ett tunt vitt lager av vax och appliceras innan du lägger på vanlig mascara.

Sensai Eyelash Base 38°C formar inte bara dina fransar och ger volym, utan intensifierar även färgen från din mascara. Precis som namnet antyder behöver du använda dig av vatten på 38 grader eller mer för att avlägsna produkten.

6. NYX Professional Makeup Proof It Ögonprimer

Att få brynen att hålla sig på plats hela dagen är inte det enklaste, speciellt inte om man följer ögonbrynstrenden med större och buskigare bryn. Med hjälp av NYX Professional Makeup Proof It Ögonprimer kan du dock få ordning på stråna och få bryn som håller hela dagen, oavsett om det regnar eller är solsken. NYX Professional Makeup Proof It Ögonprimer lämpar sig lite extra för den som har ögonbryn som är tunna och glesa och som behöver fyllighet.

7. L’Oréal Paris Paradise Extatic Ögonprimer

L’Oréal Paris Paradise Extatic Ögonprimer är en 2-i-1 lösning för den som vill ha längre och fylligare fransar. Med den här ögonprimern bli dina fransar mycket starkare och upplevs även längre.

L’Oréal Paris Paradise Extatic Ögonprimer är mycket enkel och lätt att applicera och tynger inte ner fransarna eller skapar klumpar. Genom att vara berikad med jojobaolja ser primern till att lämna fransarna mjuka, smidiga och återfuktade.

8. Max Factor Elixir Eyeshadow Primer

Med Max Factor Elixir Eyeshadow Primer kan du förhindra att ögonskuggan lägger sig i de fina linjer som finns på ögonlocken. Max Factor Elixir Eyeshadow Primer ser till att din ögonmakeup håller sig snygg och felfri från morgon till kväll och känns varken torr eller tung mot huden.

Formulan är transparent, vilket gör att den kan användas av människor med alla olika typer av hudtoner. Cushionapplikatorn gör den enkel att portionerna och hygienisk att använda sig av.

9. Anastasia Beverly Hills Mini Eye Primer

Anastasia Beverly Hills Mini Eye Primer ligger i den lite högre prisklassen, men är en primer som levererar därefter! Här får du en produkt som inte bara är vattenresistent och håller hela dagen, utan som även garanterar en jämnt och snygg applikation för alla typer av skuggor.

Anastasia Beverly Hills Mini Eye Primer har en ljusfärgad bas som ser till att hållbarheten av ditt smink blir längre och minskar dessutom synligheten av fina linjer. Anastasia Beverly Hills Mini Eye Primer är helt fri från gluten, olja, alkohol och parabener.

Varför ska man använda ögonprimers?

En ögonprimer är en produkt som du kan använda dig av om du vill att sminket ska hålla mycket bättre under dagen eller kvällen. En primer ser till att allt från fransar till ögonskugga och eyeliner håller sig på plats och ger ett jämnare och snyggare resultat.

Primern appliceras innan du lägger på annat smink som concealer, mascara, skuggor och liknande. Vill du ha ett ännu mer hållbart resultat avslutar du med en setting spray! I de flesta fall brukar det dock räcka gott och väl med endast en primer.

Ögonprimer – Bäst i test: Max Factor Lash Revival

Max Factor Lash Revival blev vår vinnare i detta bäst i test och det är inte för ingenting. Med den här primern kan du få fransar som ser fylligare ut och som sträcker sig till skyarna. Nästan iallafall.

Produkten appliceras lika enkelt som en vanlig mascara och håller sminket på plats hela dagen, kvällen och natten om du så önskar. Nu slipper du oroa dig för mascaraklumpar eller mascara som smular och lägger sig som en grå skugga under ögonen.

Eftersom den är berikat med en rad olika vitaminer ser den även till att boosta och vårda dina fransar på djupet. Det ger dig inte bara en sminkning som ser och håller bättre, utan också fransar som kommer att vara friskare och stå emot slitage bättre.