Smink

Bäst i test: Bästa Ögonbrynspenna 2022

Idag är det väldigt enkelt att få snygga, välsvarvade och fylliga ögonbryn. Det enda du behöver är en riktigt bra ögonbrynspenna som gör arbetet åt dig. Med en ögonbrynspenna kan du säkerställa den absolut bästa looken, oavsett om du vill ha bredare, mer definierade eller längre bryn.

Sminktrenderna varierar hela tiden, men att ha fokus på ögonbrynen är en trend som har hållit i sig väldigt länge. På marknaden kan du hitta ett flertal olika produkter som lämpar sig för just brynen, men vilken ska man egentligen välja? Vi listar här våra absoluta favoriter.

10 Bästa Ögonbrynspennorna

1. Bäst i test – Anastasia Beverly Hills Ögonbrynspenna Brow Definer

Med Anastasia Beverly Hills Brow Definer Ögonbrynspenna får du en ögonbrynspenna som inte bara är uppskruvbar, utan som också är självvässande. Det innebär att du alltid kommer att ha en ögonbrynspenna som är redo att användas.

Med Anastasia Beverly Hills Brow Definer Ögonbrynspenna kan du fylla i partier som är lite glesare eller ändra ögonbrynens form. Formulan är krämig och mjuk och ger en mycket bra och snabb täckning. I andra änden av pennan hittar du en mjuk borste som gör att du kan skapa snygga skuggningar eller för att borsta brynen på plats. Välj mellan 10 olika färger.

2. Nyx Professional Makeup Precision Brow Pencil Liners

Vill du få optimal kontroll på dina ögonbryn är det Nyx Professional Makeup Precision Brow Pencil Liners som du ska använda dig av. Den här ögonbrynspennan har den klassiska utformningen med en penna och en borste i olika ändar.

Nyx Professional Makeup Precision Brow Pencil Liners har en vinklad spets med mycket korta och hårda strån. Det gör att du kan dra precisa och mycket stråliknande linjer för att skapa en naturlig och fin look.

3. Max Factor Brow Shaper Pencil

På tredje plats i vårt bäst i test hittar du Max Factor Brow Shaper Pencil. Ögonbrynspennan är mjuk och smidig att använda sig av och hjälper dig att forma dina ögonbryn precis som du önskar.

Genom att vara utrustad med en mycket smal och vinklad spets kan du förstärka bågen, skapa intensitetsskiftningar eller göra ögonbrynen fylligare. Med hjälp av borsten på andra sidan av pennan kan du kamma brynen om du är ute efter en mer naturlig finish.

4. IsaDora Brow Shaping Gel

IsaDora Brow Shaping Gel är inte som vilken ögonbrynspenna som helst, utan här får du istället en ögonbrynsgelé som du kan använda för att forma brynen och få de att se fylligare och mer väldefinierade ut. IsaDora Brow Shaping Gel kommer med en precisionsborste som är ergonomiskt utformad.

Borsten är avsmalnande för att appliceringen ska bli så enkel som möjligt. IsaDora Brow Shaping Gel fungerar lika bra till tjocka såväl som tunna ögonbryn. Produkten är både oparfymerad och kliniskt testad.

5. Max Factor Brow Shaper Ögonbrynspenna

Vill du forma och definiera dina ögonbryn med en penna som är både mjuk och ger en jämn och fin färg? Då rekommenderar vi Max Factor Brow Shaper Ögonbrynspenna. Här får du en dubbelsidig ögonbrynspenna där du kan både fylla i, forma och borsta dina ögonbryn. Vill du att ögonbrynen ska se extra fylliga ut fyller du först i dem med pennan och borstar därefter uppåt och utåt. Genom att göra pennan indragbar behöver du heller inte oroa dig för avbrutna uddar.

6. Artdeco Eyebrow Designer Ögonbrynspenna

Skarpa och dramatiska ögonbryn eller diskreta och naturliga resultat? Allt detta kan du åstadkomma med Artdeco Eyebrow Designer Ögonbrynspenna. Denna ögonbrynspenna är tillverkad av mycket hög kvalitet och har en inbyggd borste som gör att du kan skugga ut färgen.

Pennan har en pudrig och lätt konsistens och kan beskrivas som en klassisk brynskugga i ögonbrynspennform. Här kan du själv bestämma hur intensiva du vill att dina bryn ska vara, genom att måla ett eller flera lager.

7. Depend Eyebrow Pencil Triangular

Depend Eyebrow Pencil Triangular passar utmärkt för den som vill kunna forma och fylla i ögonbrynen med så stor enkelhet som möjligt. Ögonbrynspennan kommer i ett flertal olika färger som caramel, soft brown, medium brown, dark brown och taupe.

Här har man sett till att hela pennudden är formad som en vinklad och avsmalnad spets. På så sätt kan du alltid få till den där perfekta looken. Med hjälp av den smala pennan kan du rita strå för strå, eller fylla i hela ögonbrynet.

8. Anastasia Beverly Hills Brow Wiz

Har du glesa ögonbryn som du vill få fylligare? Med hjälp av Anastasia Beverly Hills Brow Wiz är smala och ljusa ögonbryn ett minne blott. För att din penna alltid ska vara redo att användas är den utrustad med en självvässande funktion. Det innebär att pennan aldrig behöver vässas med en vanlig sminkvässare.

Formulan är mjuk och enkel att arbeta med, samtidigt som den är helt kladdfri och ger ett naturligt resultat. Anastasia Beverly Hills Brow Wiz är även utrustad med en borste som säkerställer att brynen håller sig på plats.

9. Brow Gal Eyebrow Gel

Om du redan har fylliga och mörka ögonbryn kanske det inte är just färg som du är ute efter, men du kan fortfarande vilja forma ögonbrynen och få de att se snygga och väldefinierade ut. Brow Gal Eyebrow Gel är lösningen på problemet.

Denna transparenta gel är resistent mot både vatten och svett och flagnar inte under dagens gång. Gelen appliceras på ögonbrynen och låser in eventuell färg från ögonbrynsskugga och/eller säkerställa att brynen håller sin form.

10. Maybelline Brow Ultra Slim

Maybelline Brow Ultra Slim ger dig naturliga och definierade ögonbryn och är mycket enkel och jämn att applicera. Pennan har en applikatorspets som är så liten och tunn som 1,5 mm.

Här kan du välja om du vill teckna små och lätta streck hela vägen kring ögonbrynet för att skapa en naturlig look eller rita skapare linjer för mer intensiva och dramatiska bryn. På andra sidan av pennan hittar du den traditionella ögonbrynsborsten som gör att du kan fixera resultatet eller jämna ut färgen lite extra.

Varför ska man använda ögonbrynspennor?

Att använda sig av en ögonbrynspenna är naturligtvis inget måste, men det är ett mycket snabbt, enkelt och smidigt sätt att forma ögonbrynen och få dem att se fylligare och tätare ut.

Fördelen med en penna, till skillnad från en skugga eller ögonbrynscreme är att du kan rita på dina ögonbryn på samma sätt som om du ritade på ett papper. Du slipper dessutom kladd eller penslar som spretar.

Bäst i test: Anastasia Beverly Hills Brow Definer Ögonbrynspenna

Anastasia Beverly Hills Brow Definer Ögonbrynspenna är vår absoluta favorit och vinnaren i detta bäst i test. Inte nog med att pennan är uppskruvbar och självvässande, så är den också formad på ett sätt som gör det enkelt att få perfekta bryn – även för novisen.

Att Anastasia Beverly Hills Brow Definer Ögonbrynspenna kommer i hela 10 olika färger är naturligtvis också ett plus, eftersom du då kan vara säker på att hitta den färg som passar just dig.