Smink

Bäst i test: Bästa Ögonbrynsgel 2022

Ögonbrynsgele är en produkt som är relativt ny på marknaden. Den lanserades i takt med att det blev allt mer trendigt med välmarkerade och tjocka ögonbryn. Produktens uppgift är att se till att hålla stråna på plats hela dagen och det finns mängder med olika geléer att välja mellan.

Har du problem med strån som sticker ut eller ögonbrynsskuggor som lätt försvinner kan en ögonbryngele vara något för dig. I detta bäst i test har vi valt ut bästa ögonbrynsgélerna att köpa just nu.

10 Bästa Ögonbrynsgélerna

1. Bäst i test – IsaDora Brow Shaping Ögonbrynsgel

Med IsaDora Brow Shaping Gel kan du själv välja om du vill ha en gele med eller utan färg. Ögonbrynsgelen har en ergonomisk utformning med en smal och användarvänlig borste, som gör appliceringen enklare.

Tack vare den mer trögflytande formulan kan du inte bara se till att dina bryn håller formen hela dagen, utan du kan även skapa intryck av fylligare bryn med fler strån. IsaDora Brow Shaping Gel är kliniskt testad och lämpar sig bra även för den med känslig hud.

2. Xlash Xbrow Eyebrow Gel

Xlash har lanserat en ögonbrynsgele som ger dina ögonbryn en naturlig och snygg fixering. Formulan är mycket lätt och enkel att använda, samtidigt som den är transparent och passar alla hårfärger.

Xlash Xbrow Eyebrow Gel används för att forma och tämja de egna brynen och appliceras efter att du har använt dig av en ögonbrynsskugga eller ögonbrynspenna för en stilsäker look. Fixeringen håller i hela 12 timmar och gelen är vattenfast.

3. Lumene Nordic Chic Eyebrow Fixing Gel

Med Lumene Nordic Chic Eyebrow Fixing Gel får du perfekta ögonbryn som håller formen länge! Lumene Nordic Chic Eyebrow Fixing Gel består av en transparent formula som ger dina ögonbryn ett snyggt lyft.

Det gör att både ögon och ansikte öppnas upp och ser piggare ut. Eftersom gelen är ofärgad fungerar den lika bra för mörka bryn som ljusa. Borsten är formad likt en spiral för att appliceringen ska vara så enkel som möjligt.

4. NYX Professional Makeup Control Freak Eyebrow Gel

NYX Cosmetics har blivit ett allt mer känt varumärke när det kommer till make up och nu har de även tagit fram en ögonbrynsgel för den som vill ta kontrollen över otämjda bryn. NYX Professional Makeup Control Freak Eyebrow Gel kan appliceras direkt på ögonbrynen för att forma eller fixera, men kan även användas ovanpå skugga, puder eller penna.

Formulan är lätt och behaglig och känns varken stel eller klibbig. Ett plus är att NYX Professional Makeup Control Freak Eyebrow Gel även kan användas som en genomskinlig mascara.

5. BareMinerals Strength & Length Serum Infused Ögonbrynsgel

Många drömmer om tjockare och fylligare bryn och med hjälp av BareMinerals Strength & Length Serum Infused Brow Gel är det fullt möjligt. Den här ögonbrynsgelen gör nämligen mer än bara formar och fixerar. Den kan även se till att ge dig 100 % fylligare bryn naturligt.

Resultatet är kliniskt bevisad och det är tack vare det växtbaserade serumet som hårväxten stimuleras. BareMinerals Strength & Length Serum Infused Brow Gel innehåller bland annat aktiva peptider och rödklöver.

6. NYX Professional Makeup Ögonbrynsgel

Vill du säkra formen och samtidigt fylla i ögonbrynen för en tätare look? Då är det NYX Professional Makeup Eyebrow Gel som du ska använda dig av. Den här smidiga och enkla ögonbrynsgelen kommer nämligen i fem olika färger, så att du kan hitta en som passar dina bryn så bra som möjligt.

Gelen har en mycket användarvänlig applicering och ser till att dina ögonbrynsstrån håller sig på plats, utan att se eller kännas stela.

7. Revitalash Tinted Brow Gel

Revitalash Tinted Brow Gel sticker ut lite extra ur mängden eftersom den är utrustad med både kam och borste. Det gör att du kan skapa ännu fler former och stilar på dina bryn. Revitalash Tinted Brow Gel skulpterar snyggt och ser till att den fina formen håller sig riktigt länge.

Börja med att kamma ögonbrynen till den form som du vill ha. Därefter kammar du in gelen nerifrån och uppåt, tills du har fått den färg och form som du vill ha.

8. M2 Beauté Eyebrow Enhancer Color & Care

M2 Beauté Eyebrow Enhancer Color & Care är en unik och innovativ gele som ger en snygg form, samtidigt som den stimulerar hårväxten och ger dig fylliga och tjocka bryn. Gelen har en mycket jämn och naturlig färgton och tack vare peptidkomplexet får brynen även en blank och fräsch glans.

Här har man använt sig av acaibär i formulan. Detta gör att brynen blir starkare och får mer motståndskraft, något som i sin tur ger ett naturligt och bra skydd.

9. INDY BEAUTY Up Your Brow Game

Med INDY BEAUTY Up Your Brow Game blir det enkelt att hålla ögonbrynen i styr. Formulan applicerar du enkelt med hjälp av den lilla borsten och du slipper både kladd eller starka lukter.

INDY BEAUTY Up Your Brow Game är nämligen helt fri från parfym och är 100 % vegansk. Produkten är tillverkad i Sverige och har certifierats av Djurens rätt. Du kan således använda dig av INDY BEAUTY Up Your Brow Game med gott samvete.

10. Maybelline Brow Drama

Vill du ha riktigt vackra och dramatiska bryn är Maybelline Brow Drama en produkt vi kan rekommendera. Maybelline Brow Drama är försedd med en rundad borste som säkerställer att formulan kan appliceras jämnt på hela ögonbrynet.

Den fylliga färgen gör att brynen ser tätare och mer definierade ut, samtidigt som gelen håller stråna på plats. För bästa resultat ska gelen appliceras utifrån och in.

Varför ska man använda ögonbrynsgel?

Med hjälp av en ögonbrynsgele kan du se till att dina ögonbryn håller sig på plats och du har även möjlighet att forma dem precis som du önskar. Gelen appliceras efter att du har fixat och borstat dina bryn så som du önskar.

Enkelt förklarat kan man säga att gelen fungerar likt en setting spray för make up, eftersom den ger stadga och fixerar ögonbrynen. Produkten lämpar sig således för dig som har bryn som gärna ändrar form under dagens gång eller för den med mycket långa strån som behöver fixering.

Bäst i test: IsaDora Brow Shaping Ögonbrynsgel

IsaDora Brow Shaping Ögonbrynsgel är vår storslagna vinnare i detta bäst i test. Gelen är enkel att få på plats och lämnar varken kletiga eller stela bryn efter sig. Att den är kliniskt testat och helt oparfymerad är också ett riktigt stort plus.

Det innebär att personer med känsligare hud kan använda sig av den. IsaDora Brow Shaping Ögonbrynsgel lämpar sig lika bra för smala och tunna bryn som för tjocka och ostyriga som behöver hållas på plats.