Kroppsvård

Bäst i test: Bästa Nagelfil 2024

Om du vill hålla naglarna i trim är det en nagelsax som du behöver, men även om nagelsaxen är ett mycket användbart verktyg kan den inte hjälpa dig med naglar som skivar sig eller för att skapa den där snygga formen. Är det en välformad nagel som du är ute efter är det istället en nagelfil som du ska använda dig av.

En nagelfil är ett verktyg som hjälper dig att hålla naglarna fina och starka. Den kan användas till dina naturliga naglar, såväl som att forma lösnaglar eller naglar som är gjorda i gelé eller akryl. På marknaden finns det ett flertal olika modeller och varianter att välja mellan, men vilken är bäst och hur filar man sina naglar? Det tar vi reda på här!

Testvinnare – Bästa Nagelfil

1. Bäst i test – Scholl Velvet Smooth Elektrisk Nagelfil

Att fila alla naglar på egen hand kan vara jobbigt och tidskrävande, men med Scholl Velvet Smooth Elektrisk Nagelfil får du en elektrisk nagelfil som drivs med hjälp av batteri. Filen är mycket smidig och enkel att använda sig av och gör det lätt för dig att sköta om fingernaglar såväl som tår.

Här kan du välja mellan olika filhuvuden och hastigheter, t.ex. kanske du behöver en grövre fil för tånaglarna än för fingernaglarna. I startsetet får du med tre olika typer av filhuvuden som dessutom kan köpas som refill när du behöver förnya.

2. Depend Nagelfil

Depend Nagelfil är en bra och välfungerande nagelfil i sin klassiska utformning. Nagelfilen är utrustad med hela 180 grit på ena sidan och 240 grit på den andra, så att du kan välja vilken grovhet som du behöver.

Depend Nagelfil är ett prisvärt alternativ som du enkelt kan ha med dig i väskan vart du än går, och på så sätt hålla naglarna i trim när helst du behöver. Nagelfilen fungerar utmärkt till tånaglar, naturliga naglar och lösnaglar.

3. Åhléns Nagelfil Allround

Ytterligare en klassisk, men mycket effektiv, nagelfil är Åhléns Nagelfil Allround. Här får du en mycket bra och enkel fil som är utrustad med fyra olika typer av slipytor som du kan använda dig av.

En av ytorna använder du dig av för att slipa ner naglar som har blivit för långa. Den andra använder du dig av för att forma och de två sista säkerställer en slutlig snygg yta med massor av glans.

4. LYKO 4-Way Nagelfil

Att behöva använda sig av olika filar för att få ett snyggt resultat är jobbigt. Till att börja med måste du se till att du inte tappar bort någon av dem, men du måste också byta fil under nagelslipandets gång. Istället för att stöka och böka i onödan kan du investera i LYKO 4-Way Nagelfil.

Denna nagelfil har fyra olika filytor som lämpar sig för alla behov. Nu kan du både forma, slipa och putsa naglarna, utan att använda dig av mer än ett verktyg. Den sista slipytan är en så kallad puts, som ger dina naglar en fantastiskt vacker glans.

5. Åhléns Nagelfil av glas

Nagelfilar med sandpapper i all ära, men det är något speciellt och lite extra lyxigt med en nagelfil som är tillverkad i glas. Med Den här fina nagelfilen från Åhléns får du inte bara ett verktyg som är behändigt och enkelt att ta med i väskan, utan du får också en nagelfil som ger en mycket skonsam och jämn slipning av dina naglar.

Här hittar du både en grövre slipyta som ser till att fila dina nagel i rätt form, och en lite mjukare fil som rundar till och mjukar upp hårda kanter.

6. Kikkerland Travel Nail Kit

Med Kikkerland Travel Nail Kit får du allt du behöver för att kunna ta hand om dina naglar på bästa sätt. I det här praktiska lilla kitet får du med två stycken smidiga nagelsaxar i olika storlekar, en nagelfil av hög kvalitet och 4 stycken små acetontrasor så att du kan fixa till ditt nagellack.

Alla verktyg kommer dessutom i en fin och exklusiv ask som du enkelt kan ha i väskan eller på resan.

7. Trind Flexi File

Med Trind Flexi File är det enkelt att få snygga naglar med en fin längd och form. Filen har en klassisk design och består av en finare sida och en som är lite grövre. Trind Flexi File kan användas till både tånaglar och fingernaglar och har ett användarvänligt grepp. Fördelen med att använda en nagelfil istället för en nagelsax är att du förseglar nageln i samband med att du ”klipper” den, till skillnad från en nagelsax.

Så filar du naglarna bäst

Det vanligaste misstaget man gör man när filar naglarna är att man drar filen fram och tillbaka. Det kan kännas som det mest naturliga sättet att fila, men eftersom den övre delen av din nagel är den som är äldst, så kommer den också att vara mest känslig och spröd.

Att fila fram och tillbaka på denna känsliga del kan i sin tur bidra till att den delar sig eller att nageln skadas. Det är betydligt bättre att fila åt samma håll hela tiden. Du placerar filen längst ut på nageln och sedan drar i ett enda svep över hela nageln.

Vill du ha rundade naglar eller sitlettformade naglar stannar du i mitten, och gör sedan samma sak från andra hållet. Upprepa filandet tills du har uppnått din önskade form och glöm inte att applicera ett baslack om du planerar att måla naglarna.