Kroppsvård

Bäst i test: Bästa Massageolja 2022

Med en massageolja kan du se till att unna dig själv eller din partner en riktigt härlig massage i det egna hemmet. Massageoljan är vårdande och doftar gott, samtidigt som den passar för både ryggmassage som helkroppsolja.

Nu har ni möjlighet att rå om varandra riktigt ordentligt, eller varför inte rå om dig själv och massera dina trötta vader och fötter efter en lång vecka på arbetet. Oljan är berikad med näringsgivande ämnen som gör huden mjuk och smidig att massera.

Här får du ett riktigt bra glid som gör att dina händer glider friktionsfritt fram över huden, samtidigt som oljan är rogivande och lugnande för sinnet med sina härliga dofter. Det är inte heller ovanligt med andra spännande egenskaper, t.ex. att massageoljan kan användas som en klassisk badolja.

Testvinnare – Bästa Massageolja

1. Bäst i test – Maria Åkerberg Lovely Mother Body Oil

Maria Åkerberg Lovely Mother Body Oil är en olja som riktar sig till dig som går i väntans tider. Denna havandeskapsolja är berikat med eteriska oljor från bland annat citron, mandarin och patcholi, vilket är perfekt att använda sig av under graviditeten då bröst, mage och lår får utstå en del spänningar.

Maria Åkerberg Lovely Mother Body Oil hjälper din hud att bevara fukten och gör den mer följsam och elastisk. Oljan förebygger också de hudbristningar som kan uppstå under en graviditet och kan med fördel användas några månader innan förlossningen då huden töjs som mest.

Huvudingredienserna består av kallpressad jojobaolja, solrosolja och sheasmör, som tillsammans ger dig en sammansättning av fettsyror som ökar skyddsbarriären i huden och binder fukt.

2. Rituals The Ritual Of Hammam Massageolja

Rituals The Ritual Of Hammam Massageolja passar för dig som söker en massageolja med värmande egenskaper. Här räcker det gott och väl med en liten mängd olja som du sedan värmer upp i händerna innan du påbörjar massagen. Oljan kan användas på hela kroppen och hjälper dig att mjuka upp stela leder och muskler.

Genom att vara berikad med arganolja och eukalyptus får du en olja som vårdar på djupet och ger ett lugn till kropp och sinne. Rituals The Ritual Of Hammam Massageolja har en fantastiskt härlig doft och kan även användas i badet, precis som en vanlig badolja.

3. Mon Sun Luster Moments Body Oil

Med Mon Sun Luster Moments Body Oil får du en reparerande olja som är full av näringsgivande ingredienser. Oljan innehåller både vitamin E, avokadoolja och mandelolja, som tillsammans get ett skydd som återfuktar huden effektivt och gör den mjuk och smidig.

Mon Sun Luster Moments Body Oil passar för dig med mycket torr hud och har en len och behaglig textur. Oljan absorberas snabbt in i huden, känns inte kladdig och lämnar heller inga spår på sängkläder eller kläder. Att vi gillar Mon Sun Luster Moments Body Oil lite extra är kanske inte konstigt. Den är nämligen tillverkad i Sverige och 100 % vegansk.

4. Better You Ricinolja EKO Kallpressad

Precis som namnet beskriver är Better You Ricinolja EKO Kallpressad en kallpressad ricinolja som är tillverkad av fröer som kommer från Ricinus communis. Dessa fröer ger en olja som är i stort sett helt smaklös och luktlös, vilket gör att den kan användas när som helst under dagen och passar bra för allergiker.

Ricinolja har länge använts som ett råmaterial för tvåler, textilier och kosmetika, men även i samband med läkemedel. Better You Ricinolja EKO Kallpressad kan användas både som en massageolja och som en ansiktsolja, men fungerar även riktigt bra för den som vill främja en bättre hårkvalitet.

5. Meraki Multiolja Orange & Herbs

Meraki Multiolja Orange & Herbs är det perfekta alternativet för den som söker en olja som fungerar för många olika ändamål. Med Meraki Multiolja Orange & Herbs får du nämligen en multiolja som du kan använda som en mjukgörande kroppsolja och för behandling av torr hud, men den kan också användas som sminkborttagning, återfuktning av håret eller som en mjukgörande skäggolja.

Meraki Multiolja Orange & Herbs innehåller bland annat olja från raps, sesam och oliv och kommer i en mycket fin och elegant flaska med pipett, så att appliceringen blir enklare.

6. Weleda Birch Cellulite Oil

Weleda Birch Cellulite Oil är perfekt för dig som söker en så naturlig kroppsolja som möjligt. Den här oljan från Weleda är nämligen tillverkad av naturliga oljor och växtextrakt, vilket gör den fri från silikoner och syntetiska doftämnen. Weleda Birch Cellulite Oil kan med fördel användas på ben och rumpa, men även på rygg och armar för att motverka och minska uppkomsten av celluliter.

För att säkerställa att oljan förstärker och stimulerar cellförnyelsen har den även berikats med styckmyrten, rosmarin och vetegroddsolja, men också björklöv och jojobaolja. Jojobaolja är mycket känd för dina fuktbevarande och näringsrika egenskaper.

7. The Body Shop Spa Of The World

Det finns många vårdande och näringsgivande ingredienser som man kan använda sig av för att skapa riktigt bra massageoljor, men är det en ingrediensen som verkligen kan fräscha upp och pigga upp huden är det citrongräs.

Citrongräs har man använt sig av sedan urminnes tider i samband med thaimassage och med The Body Shop Spa Of The World kan du göra en egen behandling, utan att behöva gå till en salong.

The Body Shop Spa Of The World ska försiktigt masseras in i huden med fokus på pressurpunkterna för bästa resultat. Den härliga doften lämnar både kropp och sinne i ro hela dagen.

Vad är en massageolja?

En massageolja är en olja som är specifikt framtagen för att underlätta under en massage. Oljan ser till att din hud blir mjuk och smidig, samtidigt som den säkerställer att huden får ett perfekt glid så att massagen blir härlig och behaglig.

Vad man väljer att basera oljorna på kan variera mycket mellan olika oljor och tillverkare. Ofta använder man sig dock av mjukgörande och vårdande ingredienser som är välgörande för huden. För att du ska kunna slappna av riktigt ordentligt kombineras detta med doftessenser som har lugnande effekt.

En massageolja kan även användas i badet. På så sätt gör du vattnet mjukare och din hud har möjlighet att återfuktas på djupet. Oljan kan även användas som en kroppslotion, t.ex. för att smörja in dig efter duschen eller efter att du har gjort en kroppspeeling.

Är massageoljor bra för kroppen?

Ja! Det finns mängder med olika massageoljor att välja på marknaden där många innehåller vårdande och näringsgivande egenskaper som gör din hud starkare och smidigare.

Massageoljor som innehåller sheasmör, mandelolja, olivolja och avokadoolja är extra vårdande, eftersom de mjukgör och tar sig in på djupet i huden. Om du vill ha en olja som är riktigt bra rekommenderar vi att du satsar på en av hög kvalitet med så många naturliga ingredienser som möjligt.