Kroppsvård

Bäst i test: Deodorant för Damer 2022

Med hjälp av en deodorant kan du se till att lukta gott hela dagen och du behöver inte oroa dig för ovälkomna och pinsamma svettningar. En deodorant hjälper dig att hålla dig torr, samtidigt som den ser till att otrevliga odörer håller sig borta, så att du kan känna dig fin och fräsch. Det finns ett flertal olika typer av deodoranter att välja mellan, men roll-on och sticks är de absolut vanligaste. Även sprayer är vanligt förekommande och fungerar precis lika bra.

Som om detta inte vore nog kommer du också att kunna välja mellan olika dofter – allt för att du ska kunna hitta den deodorant som passar just dig. Skulle det vara så att du har problem med svettningar på händer och fötter finns det deodoranter som är specifikt framtagna för detta.

Testvinnare – Bästa deodorant för damer

1. Bäst i test – Biotherm Deodorant Dam Pure Pure Invisible

Biotherm Damdeodorant Pure Pure Invisible är en vårdande och mjukgörande deodorant som håller svett och otrevliga lukter borta i hela 48 timmar. Deodoranten är berikad med ett komplex som lugnar irriterad hud, vilket är perfekt efter rakning.

Här slipper du även gula fläckar eller vita märken på kläderna, eftersom Biotherm Damdeodorant Pure Pure Invisible är helt transparent. Nu kan du bära både vita, svarta och färgade plagg utan att behöva oroa dig för någon form av fläckar – varken från din deodorant eller från svett.

2. Calvin Klein CK One Deoderant

Calvin Klein CK One Deodorant är en deodorant som passar för den som älskar fräschheten och friskheten av citrus. Till Calvin Klein CK One Deodorant har man använt sig av exotiska frukter och härliga kryddor som ger en riktigt fin doft hela dagen, samtidigt som deodoranten håller dig torr mot oönskade svettningar.

Den svalkande känsla som deon efterlämnar sig är också ett stort plus!

3. Clarins Gentle Care Roll-On Deodorant

Clarins har skapat en deodorant som är långtidsverkande och som har en skön och behaglig formula som känns lätt mot huden. Clarins Gentle Care Roll-On Deodorant är helt fri från alkohol och neutraliserar och motverkar dålig lukt hela dagen.

Tack vare aluminiumsalterna kan Clarins Gentle Care Roll-On Deodorant se till att balansera svettningarna, utan att störa hudens naturliga process.

4. Emma S Deodorant Soft Colour

Med Emma S Deodorant Soft Colour får du en deodorant som har en behaglig och feminin doft av liljekonvalj och iris. Deodoranten är mycket mjukgörande och ser till att skydda huden mot slitage, t.ex. från rakning.

Emma S Deodorant Soft Colour är berikad med bland annat sheasmör, för att vårda på djupet, och är helt fri från mineraloljor, parabener och alkohol.

5. Donna Karan DKNY Be Delicious Deostick

Donna Karan DKNY Be Delicious EdP är en mycket välkänd parfym som är uppskattat av kvinnor världen över och nu har varumärket kommit ut med en deodorant i samma anda.

Med Donna Karan DKNY Be Delicious Deostick får du en uppfriskande deo som har samma ikoniska doft som parfymen och som håller dig fräsch länge. Donna Karan DKNY Be Delicious Deostic verkar vårdande och har en saftig doft av exotiska blommor, tränoter och äpple.

6. Elizabeth Arden Green Tea Cream Deodorant

Grönt te innehåller många nyttiga näringsämnen som är fantastiska för kropp och själ, så att Elizabeth Arden valde att använda sig av örterna för att skapa en deodorant är bara givet.

Elizabeth Arden Green Tea Cream Deodorant är en vårdande och härlig deodorant som lugnar känslig hud och lämnar en ren och fräsch känsla efter sig. Den uppiggande och friska doften håller i sig hela dagen och eliminerar dålig lukt.

7. Fenjal Classic Creme Deodorant Roll-On

Fenjal Classic Creme Deodorant Roll-On är en deodorant som lämpar sig för dig med extra känslig hud. Deodoranten är mycket mild och har en svag doft av lugnande och rogivande lavendel och liljekonvalj.

Fenjal Classic Creme Deodorant Roll-On ger ett mycket långvarigt skydd och säkerställer att du luktar gott och är torr i hela 24 timmar. Produkten är helt fri från alkohol och torkar således inte ut huden under dagens gång.

8. VICHY Deodorant Beauty Deo antiperspirant roll-on 48h

Precis som namnet beskriver är VICHY Deodorant Beauty Deo antiperspirant roll-on 48 en deodorant som håller i upp till hela 48 timmar. Det betyder att du får ett mycket effektivt och långvarigt skydd mot dålig lukt och svett.

VICHY Deodorant Beauty Deo antiperspirant roll-on 48 kan användas dagligen och hjälper till att motverka lukt från bakterietillväxt såväl som vanliga svettningar. VICHY Deodorant Beauty Deo antiperspirant roll-on 48 innehåller näringsgivande fruktextrakt från citrus.

9. Versace Bright Crystal Deostick

Är du beredd att betala lite extra för att få en produkt som verkligen är effektiv och håller svett borta hela dagen är Versace Bright Crystal Deostick att rekommendera. Här får du en deodorant som har en mycket härlig och fräsch doft av blommor och frukt, som passar perfekt för självsäkra och starka kvinnor.

Versace Bright Crystal Deostick motverkar dålig lukt och svett och verkar även vårdande och lugnande mot huden.

10. The Ritual of Sakura Anti-Perspirant Stick

Om du älskar doften av körsbärsblommor och rismjölk är The Ritual of Sakura Anti-Perspirant Stick en deodorant som kommer att passa dig. The Ritual of Sakura Anti-Perspirant Stick ser till att du doftar otroligt gott hela dagen, samtidigt som den verkar skyddande och vårdande mot huden.

Effektiviteten håller i sig i upp till 24 timmar och lämpar sig även för dig med känslig hud. Deodoranten torkar dessutom riktigt snabbt – så att du kan vara redo för dagen!

Vilken deodorant för kvinnor är bäst?

Det finns många deodoranter som är riktigt bra, men vår favorit är Biotherm Damdeodorant Pure Pure Invisible.

Den här deodoranten har en härlig och behaglig doft av blommor och ger dig ett effektivt skydd under 48 timmar. Produkten är också dermatologiskt testat och bra för dig med känslig hud.

Hur vet man om man ska välja spray eller roll-on?

Huruvida du väljer en roll-on eller en spray är en smaksak och hänger på vad du själv föredrar.

Fördelen med en roll-on är att du kan applicera den enklare och slipper oroa dig för att deodoranten ska hamna på kläderna eller sprida sig för brett.

Hur ofta behöver man applicera deodoranten?

Hur ofta du behöver applicera deodorant beror på vad det är för egenskaper som produkten har. Det finns vissa varianter som håller i hela 24 timmar och dess behöver endast appliceras en gång om dagen eller efter dusch eller bad.

Har du större problem med svettningar kan du behöva applicera deodorant flera gånger under dagen, men vanligtvis brukar det räcka med en gång. I dessa fall rekommenderar vi en deodorant utan alkohol, så att du inte torkar ut huden i onödan.