Kroppsvård

Bäst i test: Bästa Kroppsskrubb 2022

Har din hud blivit torr och glåmig efter vintern eller vill du bara förbereda huden riktigt bra inför en spray-tan? Då är det en kroppsskrubb som du ska använda dig av. En kroppsskrubb hjälper dig att bli av med döda hudceller och torra partier, samtidigt som den är vårdande och mjukgörande.

Idag kan du hitta skrubbar i olika intensitet med både grövre och mindre korn. Du hittar också skrubbar i olika typer av formulas och med härliga dofter av vanilj, kokos eller jasminblomma.

Testvinnare – Bästa Kroppsskrubb

1. Bäst i test – Maria Åkerberg Kroppsskrubb

Maria Åkerberg Kroppsskrubb är en produkt som passar för den som söker en så högkvalitativ och vårdande peeling som möjligt. Här har man använt sig av jojobaolja och kärnor av aprikos för att skapa de små, exfolierande kornen.

Maria Åkerberg Kroppsskrubb har en fantastisk doft av rosmarin, kanel och grapefrukt, vilket också bidrar till att din hud blir stärkt på djupet och riktigt mjuk. Tack vare rosmarinoljan lämpar sig Maria Åkerberg Kroppsskrubb även för den som har mycket känslig hud eller som vill ha en produkt som minskar uppkomsten av celluliter.

2. Rituals The Ritual Of Sakura Body Scrub

Rituals The Ritual Of Sakura Body Scrub är en mycket näringsgivande och behaglig duscholja som är full med lystergivande och förskönande egenskaper. I duscholjan finner du minimala partiklar som består av guld, men också svart tall som innehåller mängder med vitaminer och mineraler.

Extraktet från tall ser till att din hud balanseras optimalt, samtidigt som den stärks och får en vacker lyster. Ett plus är den härliga doften som håller i sig hela dagen.

3. Clarins Exfoliating Body Scrub For Smooth Skin

Clarins är kända för sina vårdande och skonsamma hudvårdsprodukter som lämpar sig för alla olika hudtyper och Clarins Exfoliating Body Scrub For Smooth Skin är inget undantag. Här får du en kroppsskrubb som är berikad med bambu och som ser till att din hud alltid är len och mjuk.

Clarins Exfoliating Body Scrub For Smooth Skin tar försiktigt bort döda hudceller och stimulerar cellförnyelsen i huden. Det ger dig en hud som ser friskare, starkare och mer ungdomlig ut.

4. Mon Sun 8AM Power-Polish Kroppsskrubb

Behöver du en uppiggande och fräsch kroppsskrubb som gör dig redo för dagens alla bestyr är Mon Sun 8AM Power-Polish Kroppsskrubb ett självklart val. Här får du en kroppsskrubb som är ordentligt rengörande och som vårdar din hud på djupet.

Mon Sun 8AM Power-Polish Kroppsskrubb är utrustad med renande korn och AHA-syra som ser till att exfoliera på ett skonsamt sätt. Resultatet blir en hud som är len och fräsch med en vacker lyster.

5. MoroccanOil Body Polish Scrub

Oljor har fantastiskt bra egenskaper som gör underverk för vår hud och med MoroccanOil Body Polish Scrub får du en kroppsskrubb som innehåller hela sex olika typer av oljor från bland annat safflor, druvfrö, argan och avokado.

De fina små kornen i peelingen kommer från skalet av argan, samt pimpsten. Denna kombination ser till att exfoliera bort döda hudceller och lämna din hud slät, återfuktat och riktigt mjuk hela dagen.

6. Ida Warg Vitalizing Enzyme Body Peel

Ida Warg har skapat en djupgörande och vårdande kroppspeeling som är 100 % vegansk. Med Ida Warg Vitalizing Enzyme Body Peel kan du få bort gamla och döda hudceller som får din hud att se glåmig och trött ut, samtidigt som du piggar upp huden och stramar till.

Ida Warg Vitalizing Enzyme Body Peel består av bland annat skrubbkorn från silica, men också PHA, AHA och granatäpple. Det är dock tack vare kråkbärsextrakten som huden får sin fina lyster.

7. Nivea Caring Shower Peeling

Nivea Caring Shower Peeling är en kroppsskrubb med mellanstora korn som ger en skonsamt, men effektiv peeling av huden medan du tar dig en skön dusch. Duschkrämen vårdar huden, samtidigt som de fina peelingkorna ser till att ta bort död hud och stimulera cellförnyelse.

Att kombinera peeling med duschkräm är ett utmärkt alternativ för den som inte har för mycket tid på morgonen, men som ändå vill förbereda och friska upp huden på ett optimalt sätt.

8. Sol de Janeiro Bum Bum Body Scrub

Från soliga Brasilien kommer denna lyxiga och högkvalitativa kroppsskrubb som ger dig den mjukaste huden du kan tänka dig. Sol de Janeiro Bum Bum Body Scrub exfolierar huden på ett varsamt sätt och ser till att ge en stor boost av näring.

Skrubben är helt fri från mikroplaster för att främja en god och naturlig skönhetsrutin varje dag. Korna kommer från sockerkristaller och cupuaçufrön och har en härlig doft av Cheirosa´62.

9. Estelle & Thild Renewing Body Scrub

Denna fräscha och citrusdoftande kroppsskrubb är perfekt för dig som söker en mildare peeling av huden och en produkt som kan användas varje dag. Estelle & Thild Renewing Body Scrub är berikat med vårdande och mjukgörande sheasmör, men också med oljor som ger huden fräschör och näring.

Som peelingkorn har man använt sig av sockerkristaller som ser till att ta bort döda hudceller och öka blodcirkulationen i kroppen.

10. Indy Beauty Radiance Renewal Body Scrub

Indy Beauty Radiance Renewal Body Scrub är en lystergivande och naturlig kroppspeeling där man har använt sig av mandelskal, aprikoskärnor och silica för att skapa den exfolierande effekten.

Indy Beauty Radiance Renewal Body Scrub är berikat med granatäpple, extrakt från rosa pomelo och AHA-syra för att säkerställa att du får ett så optimalt och fint resultat som möjligt. Din hudstruktur kommer att förfinas och du få en silkeslen hud med massor av lyster. Den fräscha citrusdoften håller i sig länge, vilket är ett stort plus!

Vad är en kroppsskrubb?

En kroppsskrubb är en skönhetsprodukt som är specifikt framtagen för att exfoliera huden på ett skonsamt och behagligt sätt. Skrubben kommer vanligtvis i form av en tjockare kräm som är fylld med små korn.

Kornen kan vara tillverkade av finhackade nötter, ris eller salt, beroende på vad skrubben är framtagen för. Viktigt att komma ihåg är att en kroppsskrubb aldrig bör användas i ansiktet, just eftersom huden där är mycket tunnare och känsligare.

Varför ska man använda en kroppsskrubb?

Det finns flera anledningar till varför man kan behöva använda sig av en kroppsskrubb. Det vanligaste är att man vill exfoliera huden och peela bort torr hud och döda hudceller, men det är också ett utmärkt alternativ för den som vill förbereda huden inför olika behandlingar för hudstrukturen behöver vara så jämn som möjligt.

Det kan t.ex. handla om att du ska göra en spray-tan eller smörja in huden med en vårdande kroppskräm. En kroppsskrubb kan också användas av den som har problem med inåtväxta hårstrån eller som vill bli av med knottror.