Kroppsvård

Bäst i test: Bästa Handtvål 2022

Våra händer blir dagligen utsatta för saker som kan påverka huden och göra den torr och irriterad. Efter varje toalettbesök ska händerna tvättas och på kvällen ska disken tas om hand. Även väder och vind kan ha stor påverkan på huden, t.ex. under vintern då det är isande vindar och mycket kallt.

Om du då använder dig av en dålig tvål kommer det inte ta lång tid innan huden på dina händer blir röd och irriterad, men en högkvalitativ och vårdande tvål är lösningen på problemet. På marknaden finns det tvålar som är specifikt framtagna för att göra din hud mjuk och smidig, men utbudet är stort och det är inte alltid lätt att veta vilken man ska välja.

Testvinnare – Bästa Handtvål

1. Bäst i test – Rituals Handtvål The Ritual Of Sakura

Rituals Handtvål The Ritual Of Sakura är en flytande handtvål som vårdar händerna och som är baserad på körsbärsblommor och rismjölk. Handtvålen har återfuktande ingredienser som renar huden och gör att den känns len och smidig varje dag, oavsett om du använder den efter toalettbesöket eller i samband med att du diskar.

Den härliga doften gör Rituals Handtvål The Ritual Of Sakura till en storfavorit som med fördel kan kombineras med Hand Balm från The Ritual of Sakura för optimal effekt.

2. Meraki Handtvål

Meraki Handtvål är det perfekta valet för den som söker en handtvål för känslig hud. Med Meraki Handtvål får du en tvål som är organiskt certifierad och som lämnar en fräsch och frisk doft av citrus och mynta efter sig.

Då Meraki Handtvål är mycket skonsam mot huden kan den med fördel användas varje dag. Dina händer blir rena, lena och mycket väldoftande. Perfekt att ha hemma i badrummet, köket eller ge bort som present!

3. Molton Brown Rhubarb & Rose Hand Wash

Med Molton Brown Rhubarb & Rose Hand Wash får du inte bara en handtvål som mjukgör och vårdar dina händer, utan du får också en flaska som är oemotståndligt fin och utmärkt som inredningsdetalj i badrummet.

Handtvålen är berikad med citrusnoter, ros och rabarber, vilket gör att dina sinnen stimuleras samtidigt som dina händer blir ordentligt rengjorda. Molton Brown Rhubarb & Rose Hand Wash har toppnoter av yuzu, citrongräs och grapefrukt, med basnoter som socker och vanilj.

4. Maria Åkerberg Liquid Soap Lemongrass

Maria Åkerberg Liquid Soap Lemongrass är en flytande handtvål som är både ekologisk och vegansk och som innehåller mängder med välgörande och vårdande ingredienser. Här har man valt att använda sig av majs och kokos, för att säkerställa att huden är skyddad och behåller den naturliga syramantel som finns.

Den härliga och friska doften av citrus kommer från Lemongrass och Maria Åkerberg Liquid Soap Lemongrass är ett perfekt val för att hålla händerna rena och fina hela dagen.

5. Signature Pink Mgnolia & Pear Blossom Handtvål

Signature Pink Mgnolia & Pear Blossom Handtvål är ett perfekt alternativ för dig som söker en vacker tvål att ha i badrummet eller för dig som letar efter en alldeles utmärkt present att ge bort till någon du uppskattar.

Signature Pink Mgnolia & Pear Blossom Handtvål är en lyxig handtvål som kommer i flytande form och som har en fantastisk doft från päronblomma och magnolia. Genom att kombinera dessa dofter får du inte bara en härlig handtvål, utan du får också en produkt som verkar lugnande och avslappnande för sinnet.

6. Victor Vaissier Liquid Soap Botanique

Med Victor Vaissier Liquid Soap Botanique får du en riktigt klassisk handtvål med en doft som tar dig direkt till orienten. Här har man hämtat inspiration från originaldoften, som skapades redan år 1889 i Paris, Frankrike.

Denna tvål innehåller bergamot, sadelträ och saffran, samtidigt som man kan hinta noter av färska, blomstrande rosor. För att verka vårdande för din hud är Victor Vaissier Liquid Soap Botanique berikad med ekologisk olivolja som ger dig riktigt lena och mjuka händer.

7. L’Occitane Shea Butter Verbena Soap

Tvålar kommer i alla möjliga former och med L’Occitane Shea Butter Verbena Soap får du en fast tvål som är tillverkad av 100 % vegetabiliska ingredienser. Tvålen är berikad med ett härligt och mycket effektivt sheasmör som ser till att dina händer alltid är mjuka och återfuktande.

L’Occitane Shea Butter Verbena Soap kan användas dagligen och passar lika bra för kvinnor och män som för mindre bar. Välj mellan dofter som verbena, lavendel och mjölk.

8. Tangent GC Oud Handtvål

Tangent GC Oud Handtvål är en fransk handtvål som är ekologisk och som är tillverkad på naturliga och fräscha råvaror. Här har man satsat på vegetabiliska oljor såväl som salt, vatten och cellulosagummi.

Tangent GC Oud Handtvål innehåller ingen tillsatt färg och inga konserveringsmedel för att vara så skonsam som möjligt. Den är också fri från petrokemikalier och är ett riktigt bra val för den med extra torr eller känslig hud.

9. Berså Handtvål Ängsklocka

Denna milda och svensktillverkade handtvål passar för dig som vill ha ett så naturligt och ekologiskt alternativ som möjligt. Berså Handtvål Ängsklocka består av hela 95 % naturliga ingredienser där minst 10 % har en ekologisk märkning.

Det gör Berså Handtvål Ängsklocka till en tvål som är Fairtrade-märkt och bra för både vuxna och barn. Den härliga doften av ängsklocka ger ditt sinne lugnt, samtidigt som blåklintsextrakten vårdar till irriterad hud.

10. Skir Handtvål

Ett härligt och skönt lödder är aldrig fel och med Skir Handtvål är det precis det du får. Denna handtvål är rik på skum och ger en behaglig känsla både under tiden och efter att du har använt dig av den.

Skir Handtvål innehåller mycket milda och snälla tensider och har en subtil doft av vårbris och svala vindar.

Vilken handtvål är bäst?

Det är upp till dig att bestämma vilken handtvål som du tycker är bäst och passar för just dig, men frågar du oss anser vi att Rituals Handtvål The Ritual Of Sakura ligger i topp. Handtvålen vårdar torr och känslig hud och har en fantastisk doft av körsbärsblomma.

Tack vare rismjölken slipper du oroa dig för händer som spricker eller hud som är öm och irriterad. Att den kan användas flera gånger om dagen är naturligtvis också ett stort plus, speciellt i tider då handtvätt är mycket viktigt.

Hur undviker jag att få torra händer?

Även om det finns ett stort utbud av återfuktande och mjukgörande tvålar på marknaden, så finns det också tvålar med sämre egenskaper. Dessa tvålar innehåller vanligtvis ingredienser som kan verka uttorkande för huden.

Torra händer kan också bero på att man inte smörjer in sig tillräckligt ofta eller att man hanterar kemikalier eller rengöringsmedel felaktigt. För att undvika att få torra händer bör du satsa på en tvål med så återfuktande egenskaper som möjligt