Kroppsvård

Bäst i test: Deodorant för Herrar 2022

Det finns mängder med olika deodoranter för män att välja mellan när det är dags att köpa nytt. Förutom att du kan välja mellan olika dofter kan du också hitta deodoranter i olika utföranden, t.ex. stick, roll-on eller spray. Syftet med deodoranterna är dock detsamma – att minska chansen för bakterietillväxt och att begränsa svettningar under dagen.

Med en deodorant kan du vara säker på att hålla dig fräsch och torr, men vilken ska man välja och vilken är bäst för män? Det reder vi ut här!

Testvinnare – Bästa deodoranter för män

1. Bäst i test – Hugo Boss Deodorant Boss The Scent

Hugo Boss Deoderant Boss The Scent är en mycket populär och uppskattat deodorant för män som används världen över. Här har man använt sig av hjärtnoter från Maninkafrukten från Afrika, kombinerat med basnoter som intensiv och exklusiv läder.

Hugo Boss Deoderant Boss The Scent är en elegant deodorant som håller dig torr och väldoftande hela dagen och kvällen av bara en applicering.

2. Giorgio Armani Code for Men Deostick

Code for Men Deostick är en högkvalitativ och lyxig deodorant som kommer från den välkända designern och varumärket Giorgio Armani. Deodoranten har en härlig doft av kryddor, vilket för dina sinnen till direkt till orientalen.

Doften utstrålar sensuell maskulinitet, elegant och styrka och lämnar sig lika bra för yngre som för äldre män.

3. Biotherm Deodorant Day Control Homme Roll-on

Även män kan ha känslig hud under armarna och då är det viktigt att välja en deodorant som är vårdande. Biotherm Deodorant Day Control Homme Roll-on är en mycket bra och effektiv deodorant som håller i upp till hela 48 timmar och som hjälper dig att motverka bakterietillväxt, något som bidrar till dålig lukt.

Biotherm Deodorant Day Control Homme Roll-on är helt transparent och färgar inte av sig.

4. Davidoff Cool Water Man Deodorant

Davidoff Cool Water Man Deodorant är en stick-deodorant som passar dig som vill slippa den fuktiga känslan i armhålan efter applicering och som vill ha en produkt som är så skonsam som möjligt mot känslig hud.

Davidoff Cool Water Man Deodorant torkar riktigt snabbt och har en mild doft som känns fräsch och manlig. Den svalkande känslan är också ett stort plus!

5. Paco Rabanne 1 Million Deodorant

Hela syftet med en deodorant är att den ska skydda dig från dålig lukt och svettningar, vilket är precis vad Paco Rabanne 1 Million Deodoran gör. Deodoranten är mycket uppfriskande och skyddar huden, samtidigt som den ger dig en fräsch doft av blodmandarin, läder, amber, ros, kanel och mynta.

Här finns även toner av grapefrukt, vilket är en frukt som är känd för att verka lugnande och återfuktande.

6. Karl Lagerfeld Lagerfeld ClassIc Deodorant

Med den här deodoranten från Karl Lagerfeld får du en stick-deodorant med en klassisk doft som har uppskattats av människor i generationer.

Karl Lagerfeld Lagerfeld ClassIc Deodorant är enkel att applicera och glider lätt mot huden, utan att lämna några spår eller fläcka av sig på kläderna. Den lätta och maskulina doften gör den till en favorit som aldrig går ur tiden.

7. L’Occitane For Men Bavx Deodorant

L’Occitane For Men Bavx Deodorant är en mycket mild och skonsam deodorant som lämpar sig för den med extra känslig hud. Trots att den är snällare i sitt slag är den fortfarande mycket effektiv och håller svett och odör borta.

Den härliga och sensuella doften kommer från en kombination av vanilj, cederträ och kryddig kardemumma. L’Occitane For Men Bavx Deodorant är helt fri från alkohol och aluminiumsalter.

8. Donna Karan DKNY Be Delicious Deostick

Med Donna Karan DKNY Be Delicious Deostick kan du känna dig trygg och fräsch hela dagen. Här har man använt sig av den ikoniska doften från DKNY Be Delicious EdP, vilket gör att du kommer dofta exotiska blommor och äpple.

För att göra Donna Karan DKNY Be Delicious Deostick mer maskulin har man även tillsatt djupare tränoter.

9. Calvin Klein CK One Deostick

Ibland vill man ha en deodorant som är lätt och fräsch i doften och då lämpar sig Calvin Klein CK One Deostick alldeles utmärkt. Denna unisex deodorant har en bas av färska citrusfrukter, men också inslag av exotiska frukter såväl som kryddor och träiga noter.

Perfekt för dig som vill ha en mer subtil doft som känns sval och luftig mot huden och som inte tar över doften av din vanliga parfym för mycket.

10. Diesel Only The Brave Deostick

Diesel är ett mycket klassiskt varumärke som har skapat härliga och goda dofter för både män och kvinnor. Med Diesel Only The Brave Deostick får du en stick-deodorant där man har använt sig av toppnoter från primoflori-citron och mandarinessens.

Genom att kombinera detta med kryddiga och djupa korianderblad har man tagit fram en deodorant som passar för den djärve och självsäkra mannen.

Vilken deodorant för män är bäst?

Det går inte att förneka att utbudet av herrdeodoranter är riktigt stort och att veta vilken som är bäst är inte alltid det lättaste. Till att börja med kommer svaret att variera beroende på vem du frågar, eftersom alla har olika preferenser när det kommer till doft.

Vi anser att Hugo Boss Deoderant Boss The Scent är en av de bästa deodoranterna på marknaden just nu och att den helt klart är värd sina pengar. Deodoranten kan enkelt appliceras på morgonen och den maskulina och kraftfulla doften sitter med enkelhet i hela dagen. Deodoranten är också vårdande mot huden och efterlämnar en sval och skön känsla!

Ska man välja spray eller roll-on?

Smaken är som baken när det kommer till den här frågan. Vissa föredrar roll-on för att den är enklare att applicera på utvalt ställe, medan andra tycker att sprayen passar bättre och ger en doft som håller i sig hela dagen.

Har du möjlighet rekommenderar vi att du testar dig fram för att hitta det som passar dig, annars är roll-on de vanligaste alternativet.

När ska man applicera deodoranten?

För många räcker det med att applicera deodoranten efter duschen eller på morgonen när dagen drar igång. Har du stora problem med svettningar och dålig lukt kan det dock krävas ytterligare en applicering under dagens gång.

Se till att du tvättar rent noga innan du lägger på deodoranten och använd dig av en som håller länge, t.ex. 24-48 timmar.

Vad är skillnaden mellan deodorant och antiperspirant?

Antiperspirant och deodorant är två ord som gärna blandas ihop, men om sanningen ska fram finns det stora skillnader mellan produkterna.

Kort och gott kan man säga att en deodorant är framtagen för att begränsa och förhindra bakterietillväxt, medan syftet med en antiperspirant är att hindra eller minska svettningar helt och hållet.