Smink

Bäst i test: Bästa Lip Plumper 2022

Lip plumper är ett engelskt ord som kan översättas som ”läppförstoring”. En lip plumper ska dock inte blandas ihop med de behandlingar där injektioner ges för att få ett resultat av fylligare läppar. Enkelt förklarat kan man säga att en lip plumper är en produkt som gör att dina läppar tillfälligt får mycket mer volym. Volymen ger mer fyllighet, ett större plut och lämpar sig bra för den som inte vill ta till mer smärtsamma metoder för att få större läppar.

Idag finns det mängder med olika typer av lip plumpers att välja mellan. Ofta vill man ha en produkt som också är vårdande och ser till att läpparna håller sig mjuka och lena. Hur stor effekt man vill ha är också avgörande för vilken man ska välja. Vi har sökt igenom djungeln och plockat ut de 7 bästa lip plumpers på marknaden.

7 Bästa Lip Plumpers

1. Bäst i test – Xlash Xlips Lip Plumper

Vår vinnare blev den solklara favoriten Xlash Xlips Lip Plumper. Med denna lip plumper får du mjuka och fylliga läppar med ett naturligt och snyggt resultat. Produkten verkar också återfuktande och ser till att läpparna får en mycket fin glans som håller länge.

Här har man använt sig av ett serum som ökar produktionen av kollagen, samt ökar blodflödet. På så sätt blir dina läppar mer putande och fasta. Xlash Xlips Lip Plumper kan ge en brännande känsla under de första timmarna. Känslan uppstår då blodflödet ökar.

2. Milani Cosmetics Keep It Full Nourishing Lip Plumper

Milani Cosmetics Keep It Full Nourishing Lip Plumper är en av de bästa produkterna på marknaden när du vill ha fylligare läppar som är mjuka och återfuktade på samma gång. Milani Cosmetics Keep It Full Nourishing Lip Plumper är ett mycket lyxigt och exklusivt läppglans som aktiverar produktionen av kollagen.

Genom att även tillföra hyarolonsyra i läppglansen får du ett långvarigt och hållbart resultat som håller i sig hela dagen. Milani Cosmetics Keep It Full Nourishing Lip Plumper kan med fördel användas dagligen, eftersom effekten endast är tillfällig.

3. Make Up Store Lip Plumper

Make Up Store har länge varit en av de varumärken som man vänder sig till om man vill köpa smink och skönhetsprodukter av hög kvalitet och deras lip plumper är inget undantag. Make Up Store Lip Plumper kan användas precis som det är, men kan också appliceras ovanpå läppenna eller läppstift för mer effekt.

Läppglansen innehåller många aktiva ingredienser som ser till att blodcirkulationen stimuleras. Det är tack vare detta som Make Up Store Lip Plumper kan ge mer volym i läpparna.

4. Artdeco Hot Chilli Lip Booster

Artdeco Hot Chilli Lip Booster är en lip plumper som kommer i en mycket snygg och fin rosa färg. Färgen är en så kallad limited edition, så om du är sugen på att testa är det hög tid att göra ett inköp. Artdeco Hot Chilli Lip Booster har en push up volym som ser till att dina läppar blir extra fylliga och putiga.

Precis som namnet beskriver har man använt sig av ett chili-extrakt som ökar blodflödet och cirkulationen i området där produkten appliceras. Artdeco Hot Chilli Lip Booster framhäver även dina läppars naturliga färg och lämnar en fin och vacker glans efter sig.

5. Jane Iredale Sugar & Butter Lip Exfoliator & Plumper

Med Jane Iredale Sugar & Butter Lip Exfoliator & Plumper får du med två produkter i ett och samma köp. Här har man skapat en fin och härlig duo som inte bara ger dig läppar som är lena och mjuka, utan som även ökar fylligheten. I kitet får du med ett stift som är tillverkad av brunt socker.

Sockret peelar dina läppar och ser till att torr hud och fnasigheter avlägsnas med enkelhet. Förutom stiftet får du också med ett sheasmör som ger massor med fukt och boostar läpparna från djupet. Extraktet från tranbär ger dina läppar en underbar nyans av aprikos där guldtoner står i fokus.

6. Grande Cosmetics Hydrating Lip Plumper

På plats nummer sex valde vi att lista Grande Cosmetics Hydrating Lip Plumper. Detta är ett läppbalsam som ger en mycket intensiv glans och som både plumpar och ger fukt till dina läppar. Till skillnad från många andra lip plumpers så verkar Grande Cosmetics Hydrating Lip Plumper inte bara för stunden, utan ser till att läpparna får en vårdande och hållbar behandling även på lång sikt.

Nyckelingredienserna i Grande Cosmetics Hydrating Lip Plumper är bland annat Volulip™ & Hyaluronsyra. Det förstnämnda ser till att stimulera produktionen av kollagen och lugnar hud som är torr och irriterad. Hyaluronsyran stramar upp, plumpar och återfuktar på djupet.

7. OFRA Cosmetics Liquid Lip Plumper

OFRA Cosmetics Liquid Lip Plumper passar för den som söker en produkt som är så naturlig och effektiv som möjligt. OFRA Cosmetics Liquid Lip Plumper är tillverkad av endast naturliga ingredienser som ser till att förstora dina läppar och göra dem mjukare och fylligare.

Resultatet är dock endast tillfälligt, vilket innebär att du behöver fortsätta appliceringen under dagen för att få så bra resultat som möjligt. Formulan är helt genomskinlig. Det gör att du med fördel kan använda den som ett vanligt läppglans, men du kan också applicera den ovanpå ett läppstift för visuellt större effekt.

Varför ska man använda lip plumpers?

Precis som med alla andra typer av makeup och skönhetsprodukter finns det inget krav eller regel på att man ska använda sig av en lip plumper. En lip plumper lämpar sig dock väldigt bra för den som vill få fylligare läppar med mer glans och mjukhet.

Produkterna innehåller aktiva ingredienser som tillfälligt skapar en mild reaktion som gör att läpparna svullnar. Reaktionen är övergående och därför kan mer produkt behöva appliceras under dagen för att bibehålla resultatet. En lip plumper är dessutom utmärkt för den som inte vill använda sig av fillers och injektioner för ett större plut.

Bäst i test: Xlash Xlips Lip Plumper

Xlash är kända för att skapa produkter som vårdar och ger näring. Det hela började med ett serum som gör fransarna tjockare och längre, men idag finns ett stort utbud av allt från ögonbrynsserum till lip plumper att välja mellan.

Det som gör Xlash Xlips Lip Plumper så speciell är att den inte bara ger den önskade effekten av större läppar, utan att den även är vårdande och återfuktande som få. Många lip plumpers av billigare märken har annars en tendens att torka ut läpparna, något som i sin tur får dem att upplevas mindre.

Xlash Xlips Lip Plumper kan användas i upp till 1 år efter att förpackningen har öppnats. För att se till att hållbarheten blir så lång som möjligt bör Xlash Xlips Lip Plumper förvaras i kylskåp.