Smink

Bäst i test: Bästa Kajalpenna 2022

Med hjälp av en riktigt bra kajalpenna kan du se till att framhäva dina ögon på ett riktigt snyggt och enkelt sätt. Kajalpennor finns i alla möjliga färger och kan användas för att skapa ett intryck av större ögon, smalare ögon, snedare ögon eller rundare ögon.

Kajalpennan är mjuk och smidig i sin konsistens och är för många lättare att använda än en vanlig eyeliner. Med kajalpennan kommer du också att kunna skapa en så kallad ”smudge-effekt” och sotning, något som har blivit mycket populärt bland sminktrenderna.

9 Bästa Kajalpennorna

1. Bäst i test – L’Oréal Paris Super Liner Perfect Slim Eyeliner

På första plats och som vinnare i vårt bäst i test hittar du L’Oréal Paris Super Liner Perfect Slim Eyeliner. Här får du en vattenfast och flytande eyeliner som ger ett riktigt svart och intensivt resultat.

Med hjälp av den smala filterspetsen kan du skapa tydlig och exakt precision där du önskar. Spetsens utformning säkerställer även att du får en så optimal kontroll på appliceringen som möjligt.

2. Make Up Store Liquid Eyeliner

Make Up Store har länge varit riktiga pärlor på att skapa högkvalitativt smink i toppklass och deras Make Up Store Liquid Eyeliner är inget undantag. Med denna fina kajalpenna får du en flytande formula som sitter kvar länge och är helt resistent mot svett och vatten.

Pennan har en mycket smal och fin spets som gör det enkelt att skapa tunna och raka linjer.

3. IsaDora Perfect Contour Kajalpenna

IsaDora Perfect Contour Kajal är en klassisk kajalpenna som ger dig en riklig pigmentering och en intensiv ögonsminkning. Pennan är tillverkad för att användas på den inre och övre vattenraden vid ögat och har en följsam och mjuk textur som gör appliceringen enklare.

Den krämiga formulan gör också att du enkelt kan tona och sudda ut linjerna för en sotad look. IsaDora Perfect Contour Kajal kommer i olika färger. Vill du öppna upp ögat väljer du en ljusare nyans, medan en mörk ger en mer sensuell och djup look.

4. Lancôme Artliner Eyeliner & Kajalpenna

När man hör ordet eyeliner eller kajal är det lätt att associera sminkprodukten med färgen svart, men sanningen är att eyeliners kan komma i alla möjliga färger. Med Lancôme Artliner Eyeliner kan du få en flytande eyeliner som är mycket hållbar och du kan själv välja mellan färger som svart, brun, rosa, blå eller lila.

Spetsen är tillverkad i en mycket tunn filt som gör att du kan komma åt precis närmast fransraden för en mycket dramatisk och definierad sminkning. Eyelinern bör ej användas på vattenlinjen.

5. Clinique Pretty Easy Liquid Eyeliner Pen

Om du är extra känslig behöver du smink som är tryggt och säkert att använda sig av. Clinique Pretty Easy Liquid Eyeliner Pen är kliniskt testad, allergitestad och 100 % oparfymerad. Du kan alltså känna dig säker på att produkten genomgått ett flertal olika tester och kontroller för att kunna användas även av allergiker.

Clinique Pretty Easy Liquid Eyeliner Pen ger dig den där exakta linjen som du vill ha, oavsett om det är en tunn eller mer fyllig look du är ute efter. Eyelinern håller sig även på plats under hela 24 timmar utan att rinna eller kladda.

6. Lumene Nordic Chic Precision Eyeliner

Skulptera dina ögon med denna flytande och intensivt färgade eyeliner från Lumene! Lumene Nordic Chic Precision Eyeliner är perfekt för dig som vill ha en högpigmenterad formula och en applikator som gör det enklare och roligare att sminka sig.

Formulan är inte bara enkel att använda sig av, utan är även fri från kladd och mycket snabbtorkande. När eyelinern har torkat får den en matt och snygg finish, något som oftast föredras jämfört med glansigare eller glittrigare alternativ.

7. Clarins Waterproof Eyeliner & Kajalpenna

Clarins Waterproof Eyeliner skiljer sig verkligen från mängden när det kommer till kajalpennor. Den här sminkprodukten kan mycket väl kallas för en kajalpenna och en eyeliner i ett, eftersom den har egenskaperna hos båda produkterna.

Clarins Waterproof Eyeliner är mjuk och flytande som en eyeliner, men har spetsen och enkelheten av en kajalpenna. På baksidan av pennan finns ett litet ”sudd” som du kan använda dig av för att skapa dramatiskt sotade ögon eller mjukare övergång från kajal till ögonskugga.

8. Nyx Professional Makeup Epic Ink Liner

Med Nyx Professional Makeup Epic Ink Liner har det aldrig varit enklare att få till en snygg vinge. Den här kajalen är inte bara vattenfast, utan är också högpigmenterad som få och utrustad med en smal och fin spets för enklare applicering.

Vill du vara säker på att du får exakt rätt tjocklek på strecket kan du bara pressa försiktigt på pennan. Välj mellan en fin och naturlig linje eller satsa på en bred och mer dramatisk. Du bestämmer vad som passar dig bäst och Nyx Professional Makeup Epic Ink Liner hjälper dig till precis den eyeliner-vinge som du vill ha.

9. IsaDora Colorful Eyeliner

Vår sista produkt i detta bäst i test blev ingen mindre än IsaDora Colorful Eyeliner. Med IsaDora Colorful Eyeliner får du en flytande eyeliner som kan användas på övre fransraden för att skapa en snygg vinge eller på nedre fransraden för att rama in ögonen lite extra.

IsaDora Colorful Eyeliner är utrustad med en filtapplikator som känns mjuk och behaglig, samtidigt som den hjälper dig att skapa smala eller tjockare linjer. IsaDora Colorful Eyeliner är helt fri från parfym och är kliniskt testad för din säkerhet.

Varför ska man använda kajalpennor?

Med kajalpennor kan du skapa många häftiga makeup-lookar. Du kan t.ex. använda dig av kajalen för att skapa ett ”kattöga” eller så kan du förminska eller förstora. Pennan är enkel att använda sig av, även för nybörjare och är i många fall smidigare att applicera än en eyeliner.

Kajalen kan användas på ögats vattenlinje, men också på ögonlocken, vid fransraden eller var helst du känner. Kom ihåg att hålla din kajalpenna vässad så att du själv kan välja mellan skarpa eller utsuddade linjer.

Kajalpenna – Bäst i test: L’Oréal Paris Super Liner Perfect Slim Eyeliner

Vi valde ut L’Oréal Paris Super Liner Perfect Slim Eyeliner som vinnaren i vårt test av kajalpennor just eftersom den har en riktigt lång hållbarhet, ordentlig pigmentering och är helt oparfymerad.

Den smala spetsen på endast 0,4 mm gör att du kan skapa de allra finaste och tunnaste linjer du kan tänka dig, samtidigt som du också kan få linjerna ordentligt tjocka och fylliga – allt med optimal och full kontroll.