Kroppsvård

Bäst i test: Bästa Duschcreme & Duschtvål 2022

Det finns få saker som är lika härliga och uppiggande som att ta en dusch med en alldeles ny och fräsch duschkräm. Duschkrämer är något som både män och kvinnor i alla åldrar bör ha tillgång till för att förse huden med mjukgörande ingredienser och återfuktning på en daglig basis. Visst går det att bli ren och fin med hjälp av vanligt schampo, men en duschkräm är specifikt framtagen för att verka vårdande för huden.

Duschkräm som återfuktar, ger spänst eller som ger din hud ett vackert lyster? Idag finns det mängder med olika duschkrämer att välja mellan. Vi har djupdykt ner i det stora utbudet och valt ut 9 stycken duschkrämer som lämpar sig för alla typer av behov.

9 Bästa Duschcremer & Duschtvålar

1. Bäst i test – Hérmes Eau de Citron Noir

På första plats i vårt bäst i test har vi valt att lista Hérmes Eau de Citron Noir. Den här duschtvålen är egentligen framtagen för män, men lämpar sig lika bra för kvinnor då doften är fräsch och unisex. Hérmes Eau de Citron Noir innehåller mängder med aktiva och fuktbevarande ingredienser som ser till att din hud blir mjuk, väldoftande och smidig. Ett stort plus är att den löddrar mycket, vilket ger en fantastiskt skön känsla mot huden.

2. Biotherm Cleansing Shower Milk

På en solklar andraplats hittar vi ingen mindre än Biotherm Cleansing Shower Milk. Det här är en riktigt skön och mjukgörande duschmjölk som har en len konsistent som känns som siden mot huden. Biotherm Cleansing Shower Milk är berikad med citrusolja som inte bara gör att du doftar gott, utan att din hud blir återfuktat och mjuk. Applicera duschmjölken och massera in den ordentligt innan du sköljer av.

3. Rituals The Ritual Of Sakura Foaming Shower Gel

Rituals The Ritual Of Sakura Foaming Shower Gel är en spännande och unik duschkräm som först är i geléform, för att sedan omvandlas till ett mjukt skum när krämen kommer i kontakt med vatten. Duschkrämen innehåller en näringsrik rismjölk som gör huden len, men också körsbärsblomma som ger krämen den härliga doften. Duschkrämen räcker länge och doften sitter kvar hela dagen.

4. L’Occitane Almond Shower Oil

L’Occitane Almond Shower Oil är en duschkräm som lämpar sig för dig med extra känslig hud. L’Occitane Almond Shower Oil är en olja som omvandlas till ett lyxigt och fylligt skum när det kommer i kontakt med vatten. Skummet är otroligt behagligt mot huden och ger en återfuktad och silkeslen känsla. Här får du en prisbelönt duschkräm som är ett utmärkt alternativ för dig som har tröttnat på vanliga duschgeler som kan göra huden irriterad.

5. Fenjal Classic Shower Creme

På plats nummer fem listar vi Fenjal Classic Shower Creme. Fenjal Classic Shower Creme är helt fri från tvål och ger dig ett rikt och behagligt lödder på hela kroppen. Tack vare de aktiva och vårdande ingredienserna ser krämen till att skydda huden från att torka ut, men också bygga upp den och göra den mjuk och smidigt. Fenjal Classic Shower Creme är berikad med komplex av Panthenol och lipider och kan med fördel användas på daglig basis.

6. Ida Warg Vitalizing Shower Mousse

C-vitamin är inte bara ett kosttillskott som kroppen behöver för ett bättre immunförsvar, utan C-vitamin är bra för mycket mer än så. Med Ida Warg Vitalizing Shower Mousse får du en duschkräm som innehåller stora mängder C-vitamin och kråkbärsextrakt. Tillsammans bildar de en oslagbar kombination som hjälper dig hud att piggas upp. Med Ida Warg Vitalizing Shower Mousse i ditt badrumsskåp behöver du aldrig mer oroa dig för hud som är torr, trött och glåmig.

7. Byredo Body Wash Bal d’Afrique

Byredo Body Wash Bal d’Afrique är en härlig duschkräm där man har lagt fokus på fantasi och skönhet. Duschkrämen är inspirerad av Afrikas räckvidd och här hittar du toppnoter av bergamot, citron, afrikansk maigold och bucchu. Som hjärtnoter har man valt jasmin, cyklamen och violet, medan basnoterna består av bland annat svart amber. Byredo Body Wash Bal d’Afrique kommer i en fin och praktisk förpackning med en mycket minimalistisk design. Här får istället duschkrämen tala för sig själv.

8. Acqua Di Parma Colonia Futura Hair and Shower Gel

Om du inte har några problem med att spendera pengar på en riktigt bra duschkräm är Acqua Di Parma Colonia Futura Hair and Shower Gel en kräm som vi starkt kan rekommendera. Acqua Di Parma Colonia Futura Hair and Shower Gel är berikad med aktiva och naturliga ingredienser och fungerar lika bra för duschen som för badet. Krämen rengör huden skonsamt och noggrant, medan den milda doften av Colonia Futura sprider sig i hela badrummet.

9. CeraVe Foaming Cleanser

Har du problem med hud som är fet? Då rekommenderar vi CeraVe Foaming Cleanser. Det här duschkrämen kan användas till både kropp och ansikte och rengör huden på ett skonsamt och försiktigt sätt. CeraVe Foaming Cleanser ser till att överflödig talg tas bort och att huden får andas. Fett försvinner snabbt och enkelt, utan att den skyddande hudbarriären störs eller irriteras. Duschkrämen innehåller bland annat hyaluronsyra, niacinamid och ceramider. Den är dessutom hypoallergen och helt parfymfri.

Vad är duschkräm?

Med hjälp av en duschkräm kan du se till att rengöra huden på ett korrekt och skonsamt sätt. En duschkräm kan i många fall liknas med en duschtvål, men konsistensen skiljer produkterna åt. En duschkräm är oftast mycket rikare i konsistens och innehåller vårdande och mjukgörande ingredienser. Krämen löddrar ordentligt, vilket är en del av den rengöringsprocess som ska utföras. Det finns både transparenta duschkrämer och krämer i färg. De kommer även i olika flaskor och har olika dofter – allt för att du ska hitta en som passar dig.

Hur väljer jag rätt duschkräm?

När du ska välja duschkräm är det viktigt att du väljer en produkt som är framtagen för din hud. Det innebär att om du har torr hud ska du välja en duschkräm som är anpassad efter detta. Torr och känslig hud kan behöva duschkrämer som är fria från parabener och parfym för att vara extra milda. Även valet av konsistens, doft och förpackning kan vara avgörande. Idag finns det duschkrämer som doftar allt från kokos och choklad till jasminblomma, ros eller färska citrusfrukter.

Vissa föredrar en smidig och praktisk pumpflaska, medan andra tycker att det är lättare med en skruvkork. Här gäller det alltså att välja det som passar dig och din hud så bra som möjligt. Fördelen med pumpflaskor är att du minskar risken för bakterier i duschkrämen och att du inte behöver oroa dig för att flaskan ska fyllas med vatten om den råkar hamna i duschen. Med vårt bäst i test blir det enkelt att hitta din nya favorit!