Smink

Bäst i test – Bästa Contour Kit 2021

Att använda sig av contour har idag blivit lika populärt som att använda sig av foundation eller mascara. Contour kit kommer i alla möjliga typer av färger, för att passa alla olika typer av hudar och nyanser.

Är du ljusare i huden lämpar det sig bäst med ett kit som har lite ljusare färger, medan den som har mörkare hy behöver mer intensitet. Förutom att de kommer i olika färger kommer de också i olika formula. Vissa är krämiga medan andra liknar pressat puder. Vilken du väljer är naturligtvis helt upp till dig själv.

Att välja rätt contour kit är inte alltid det lättaste, men med vår hjälp ska vi försöka guida dig i rätt riktning.

9 Bästa Contour Kits

1. Bäst i test – Anastasia Beverly Hills Contour Kit

Med Anastasia Beverly Hills Contour Kit kan du skulptera och definiera ditt ansikte för att locka fram dina finaste ansiktsdrag. Paletten består av sex olika färger som kommer i en pressad puderform.

Det gör att du enkelt kan få upp precis så mycket produkt som du vill ha. Med de olika nyanserna kan du skapa skuggor eller varför inte highlighta? Anastasia Beverly Hills Contour Kit är dermatologiskt testad och täpper inte igen dina porer.

2. Nyx Professional Makeup Highlight & Contour Pro Palette

Contouring handlar om att förminska eller framhäva de ansiktsdrag som man vill se mer av. Med Nyx Professional Makeup Highlight & Contour Pro Palette får du en palett beståendes av 8 härliga nyanser för att ljusa upp, dölja eller highlighta lite extra.

NYX Cosmetics har tänkt miljövänligt när de skapade sin palett, eftersom den är påfyllningsbar. Det betyder att du kan köpa till enstaka färger om en har tagit slut snabbare än de andra eller om du söker en ljusare/mörkare nyans. Det ringa priset med den höga kvaliteten ger en oslagbar kombination.

3. Makeup Revolution Ultra Cover And Conceal Palette

Föredrar du cremeformula framför puder kan vi rekommendera Makeup Revolution Ultra Cover And Conceal Palette. Denna palett är utformad professionellt och varje nyans håller en mycket hög kvalitet och har en lång hållbarhet.

Eftersom färgerna har den mjuka formula som de har kan du enkelt blanda dem för att få till den perfekta färgen för just dig. Oavsett om du är en professionell makeup artist eller bara älskar smink är Makeup Revolution Ultra Cover And Conceal Palette något för dig.

4. Jane Iredale GreatShape Cool Contour Kit

Med Jane Iredale GreatShape Cool Contour Kit krävs det inte mycket för att få till en snygg contour. I detta nätta contour kit får du tre olika nyanser som du kan kombinera eller använda separat för att framhäva dina bästa ansiktsdrag.

Du applicerar produkterna i tre olika steg, där du först börjar med att skapa en snygg contour. Därefter highlightar du och avslutar med rougen. Jane Iredale GreatShape Cool Contour Kit ger ett snyggt och naturligt resultat som håller hela dagen.

5. MAC Cosmetics Studio Fix Sculpt and Shape Contour Palette

MAC Cosmetics Studio Fix Sculpt and Shape Contour Palette är en speciellt framtagen palett som riktar sig till den som vill skapa en vacker, men subtil, contouring.

Paletten består av tre stycken mörkare och mattare skuggor som du kan använda dig av för att skapa kontur, men också tre mycket fina och skimrande highlights för ett vackert glow. Det ger dig ett resultat med en minimal textur och en maximal effekt.

6. Anastasia Beverly Hills Contour Cream Kit

Vi tar med ytterligare en palett från Anastasia Beverly Hills och denna gång tittar vi på Anastasia Beverly Hills Contour Cream Kit. Anastasia Beverly Hills Contour Cream Kit är en palett med contourfärger i krämform, vilket gör de enkelt att skapa dramatiska konturer som definierar, förbättrar och skulpterar.

Med denna fina palett kan du få pannan att upplevas som mindre, få högre kindben eller mjukare käklinje. Välj mellan sex olika nyanser och applicera med en bra sminkborste för bästa resultat.

7. Viva la Diva Contouring Kit

Viva la Diva Contouring Kit gör mer än att bara skugga och highlighta. Här får du alla färger och nyanser du behöver för att skapa de snyggaste övergångarna och kan till och med dämpa röda partier i ansiktet. För skuggning använder du dig av färgerna Croissant eller Chocolate, medan färgen Cupcake används när du vill lyfta ansiktet och få en fantastisk lyster. Viva la Diva Contouring Kit har även en mycket fin blush som går i en varmrosa ton. Välj mellan två olika paletter, en medium/dark eller light/medium.

8. Mac Cosmetics Hyper Real Glow Palette

Mac Cosmetics har verkligen sett till att addera skimmer i sin Mac Cosmetics Hyper Real Glow Palette. Mac Cosmetics Hyper Real Glow Palette består av tre stycken mycket fina och krämiga skuggor som ger din hud extra mycket lyster och som håller den fräsch och fin hela dagen.

Paletten kommer i två olika utföranden så att du kan välja en som passar din egen hudton. Vi rekommenderar pastellnyanserna för dig med ljusare hud, eftersom den inte har en lika intensiv färgskala. Om du vill kan du blanda ut nyanserna med varandra för att få en mjuk och vacker övergång.

9. Max Factor Miracle Contouring Kit

Max Factor Miracle Contouring Kit är framtagen av Max Factors egna makeupartister och består av hela 8 härliga och krämiga nyanser. Formulan är mycket lätt att använda sig av och kladdar inte, samtidigt som du får med teknikinstruktioner för att applicera på bästa sätt.

Max Factor Miracle Contouring Kit lämpar sig för alla olika hudtoner och går även att mixa för att få till den rätta nyansen.

Varför ska man använda Contour Kit?

Contour kit är utmärkta att använda sig av för att skapa skugga och framhäva ansiktets bästa drag. Skuggorna kan t.ex. användas för att ge intryck av en smalare eller rakare näsa, högre kindben, markanta käkben eller smalare ansikte.

Det bästa är att välja en färg som är brungrå och som inte innehåller några orangea eller röda toner för ett så naturligt resultat som möjligt. Att använda sig av ett contour kit är naturligtvis inget måste, men det ger ditt ansikte ett djup som få andra produkter lyckas med.

Bäst i test: Anastasia Beverly Hills Contour Kit

Vår vinnare i detta bäst i test är Anastasia Beverly Hills Contour Kit och det finns goda anledningar till varför. Kitet består av nyanserna Banana, Vanilla, Sand, Fawn, Java och Havana.

Alla färger kan enkelt kombineras med varandra för att få till den färgnyans som man vill ha. Paletten håller en hög kvalitet och endast en liten touch ger en hög färgintensitet.