Smink

Bäst i test: Bästa Concealer 2024

Att använda concealer är mycket vanligt och då det finns så bra produkter inom detta segment idag finns det många bra concealers att välja mellan. Vare sig du är ute efter en variant som är mer täckande, eller om det är på det viset att du föredrar en concealer som tillför lyster så finns det en concealer för dig. 

Många väljer att använda en täckande concealer underst och en concealer med lyster ovanpå. Det är också vanligt att använda en färgkorrigerande concealer underst och en concealer som stämmer överens med hudtonen/foundation ovanpå. 

Det är viktigt att en concealer inte creasar och att den inte lägger sig i tunna fina linjer. Det är också viktigt att den inte tar fram stora porer.

10 Bästa Concealers

1. Bäst i test – Sensai Highlighting Concealer

Med denna concealer får du lyx till relativt bra pris. Den är dryg och den ger intensiv återfuktning. Den ger också ett läckert glow samtidigt som den döljer och/eller ljusar upp området där du applicerar den. 

Borsten är både mjuk och flexibel och den är enkel att applicera. Du skruvar enkelt fram så mycket produkt som du vill ha och sedan är det bara ett enkelt tryck som behövs när du applicerar den. Den är smidig att använda som en touch-up under dagen.

2. Clarins Everlasting Concealer

Denna concealer från Clarins är ett bra val för dig som vill ha en heltäckande och mjukgörande concealer. Den har en lätt textur och döljer såväl mörka ringar som rodnad, pigmentfläckar och ojämnheter. Den passar även bra att använda som en bas på ögonlocket. 

Den bjuder på long-wear, full täckning och hög komfort i ett. Då den finns i ett flertal olika nyanser är det lätt att hitta rätt nyans. 

Bland ingredienserna hittar vi bland annat escin från hästkastanj, ekologiskt havresocker och ekologiskt quinoa-extrakt. 

3. BareMinerals BarePRO Full Coverage Concealer

Med denna krämiga concealer i form av ett stick får du en högpigmenterad concealer som glider fint över huden och ger fin täckning i 16 timmar. Då detta är en concealer med lättviktig formula är den väldigt lättjobbad och dessutom lägger den sig inte i fina linjer, vilket är ett stort plus.

Den är vattenfast och ger en matt finish. Då den kommer i ett stick är detta en extra enkel concealer att arbeta med, men den är också extra bra på det viset att den är enkel att ta med sig. 

Bland ingredienserna hittar vi bland annat hallonfröolja, svartvinbärsolja och silverrisp. Detta innebär att den både ger näring, återfuktning och skydd. 

4. Maybelline Fit Me Makeup Concealer

Här har vi en prisvänlig concealer som ger medium täckning och en silkeslen finish. Den glider lätt över huden och det gör att den är lätt att tona ut. Vare sig det är mörka ringar, rodnad eller något annat du önskar dölja fungerar denna produkt utmärkt. 

Huden får fukt och huden får en lätt och fräsch känsla. Applikatorn är i perfekt storlek för att det ska bli enkelt att komma åt områden som annars kan vara svåra att nå. 

5. NYX Professional Makeup Concealer

Om du är ute efter en concealer till kanonpris som på effektivt sätt döljer “skönhetsfel” är detta ett smart val. Den tar hand om såväl mörka ringar som rodnad och andra ojämnheter. Den ser inte kakig ut, utan den smälter fint in i huden på ett naturligt sätt. 

Den ger medium täckning, men om du bygger upp den ger den full täckning. Den finns i ett flertal olika nyanser, så det är inte svårt att hitta rätt färg. 

6. Estée Lauder Double Wear Stay-In-Place Concealer

Detta är den perfekta concealern för dig som vill ha en concealer som funkar bra för hela ansiktet. Den täcker ojämnheter och mörka ringar på ett kick och den är dessutom mycket hållbar. 

Den sitter bra under dagen, men skulle du vilja göra touch-ups under dagen eller kvällen funkar det alldeles utmärkt. Vi gillar att det här är en concealer som inte kladdar och att den ger en medium täckning till mycket hög täckning. 

7. Clinique Even Better Concealer

Med den här concealer suddar du enkelt ut ojämnheter och mörka ringar. Den återfuktar under hela 24 timmar och den slätar ut fina linjer i ansiktet. Svullnader minskar och färgen håller sig fin i 12 timmar. Du behöver alltså inte vara orolig över att den lägger sig i veck eller att den flyter ut. 

Att den tål både svett och fukt får plusbetyg och vi ger också extra plus för att den innehåller C-vitamin, koffein och hyaluronsyra. 

8. Max Factor Mastertouch Concealer

Detta är en flytande concealer som kommer i pennformat. Den tar hand om allt en concealer ska ta hand om och som ett extra plus täpper den inte till porerna.

Då den har en högkvalitativ cushion-applikator är själva appliceringen behaglig. Det är också lätt att tona ut den. Den är helt oljefri och kliniskt och dermatologiskt testad. 

9. IsaDora Cover Up Foundation & Concealer

Med denna produkt får du en produkt som sticker ut bland andra då det är en foundation och en concealer i ett. Dess krämiga formula ger full täckning och en naturlig finish till huden. Med aktiva ingredienser verkar den både lugnande, fuktighetsgivande och uppstramande. 

Applicera den antingen som concealer eller som foundation med hjälp av antingen en concealerborste eller en foundationborste. Du kan naturligtvis använda den till både och. Då är det bara att applicera den både som concealer och som foundation. 

10. Elizabeth Arden Stroke of Perfection Concealer

Detta är en concealer som har en mjuk formula, vilket gör att den är väldigt lätt att använda även om man är nybörjare. Den är enkel att blanda och tona ut samtidigt som den täcker mörka ringar, svullnader och röda partier. 

Den ger extra glans till huden och den är smidig att blanda med antingen svamp eller concealerborste. 

Varför ska man använda concealer?

Concealer används för att täcka mörka ringar under ögonen, röda näsvingar, plitor och annat i ansiktet. Beroende av hur stort behovet är för just dig krävs det mer eller mindre täckande concealer. Det finns concealer med och utan ljusreflekterande partiklar, så välj det som passar just dig bäst. 

När du vill dölja något är det en concealer du behöver då foundation och annan basmakeup inte är lika täckande. 

Vissa använder en och samma concealer till hela ansiktet medan andra har olika varianter där en används för att täcka mörka ringar och en används för att täcka röda partier. Det finns både “enklare” varianter av concealer och mer avancerade. De mer avancerade korrigerar med hjälp av lila, grönt och så vidare. 

Bäst i test: Sensai Highlighting Concealer

Detta är vår absoluta favorit på marknaden idag. Den ger inte bara täckning, den fixar även massor av lyster. Dessutom ger den fukt. Att den är behaglig och lätt på huden gör att den inte bara ger en naturlig look, den känns även naturlig på huden.