Kroppsvård

Bäst i test: Bästa Body Scrub 2022

Torra hudflagor och döda hudceller klär inte någon, men med hjälp av en bra body scrub kan du bli av med dessa och få en hud som är len, mjuk och återfuktad. En body scrub används med fördel när du duschar och är framtagen för att exfoliera huden på ett milt och skonsamt sätt.

Skrubben tar bort orenheter och död hud, samtidigt som den vårdar på djupet. Detta är den främsta och största skillnaden mellan en skrubb och en klassisk kroppskräm. Kroppskrämen mjukgör och återfuktar endast, medan skrubben också avlägsnar orenheter.

1. Bäst i test – Maria Åkerberg Body Scrub

Maria Åkerberg har skapat en fantastiskt skön och behaglig body scrub som är berikad med jojobaolja och aprikoskärnor. Maria Åkerberg Body Scrub ser till att din hud blir frisk och stark, samtidigt som den blir mjuk och stramas upp ordentligt.

Skrubben ser också till att stimulera huden, så att vätskeansamlingar och celluliter minskas och motverkas. Genom att addera rosmarinolja och grapefruktjuice verkar Maria Åkerberg Body Scrub också uppfriskande.

2. Rituals The Ritual Of Sakura Body Scrub

Rituals The Ritual Of Sakura Body Scrub är en duscholja som innehåller små och näringsrika partiklar av guld. Kroppsoljan har en peelande effekt som stärker huden och gör den balanserad.

Här har man använt sig av tallextrakt som är både lystergivande och förskönande, samtidigt som den söta aromen ger huden en fräsch och härlig doft hela dagen.

3. Clarins Exfoliating Body Scrub For Smooth Skin

Med Clarins Exfoliating Body Scrub For Smooth Skin kan du se till att förbättra kvaliteten på huden och göra den mer elastisk, mjukare och fastare. Clarins Exfoliating Body Scrub For Smooth Skin tar effektivt bort alla döda hudceller och orenheter och förbereder din hud för kroppskrämer eller oljor.

Skrubben ser till att cellförnyelsen stimuleras och har en mild doft av blommor. Clarins Exfoliating Body Scrub For Smooth Skin innehåller bland annat Mimosa Tenuiflora, moringaextrakt och bambupuder.

4. Mon Sun 8AM Power-Polish Kroppsskrubb

Ibland behöver man se till att komma ner på djupet i huden och rengöra riktigt ordentligt. Med Mon Sun 8AM Power-Polish Kroppsskrubb får du en kroppsskrubb som är mycket djuprengörande och som innehåller AHA-syra som exfolierar, samt renande korn som tar bort döda hudceller.

Mon Sun 8AM Power-Polish Kroppsskrubb kan användas dagligen för att hålla huden i trim.

5. MoroccanOil Body Polish Scrub

MoroccanOil Body Polish Scrub är en kroppsskrubb som är specifikt framtagen för att göra din hud så mjuk och slät som möjligt. Skrubben innehåller hela sex olika typer av oljor som ger näring till huden och verkar på djupet.

Det är bland annat sötmanel och druvfrö, men också arganolja, safflor och avokadoolja. För att buffra huden är MoroccanOil Body Polish Scrub berikad med pimpsten och skalpulver.

6. Ida Warg Vitalizing Enzyme Body Peel

Ida Warg Vitalizing Enzyme Body Peel är ett utmärkt alternativ för dig som söker en body scrub med både en kemisk och en mekanisk peeling. Ida Warg Vitalizing Enzyme Body Peel är utrustad med små skrubbkorn som är tillverkade av silica, men innehåller också PHA och AHA som har en exfolierande effekt.

Enzymerna från granatäpple och kråkbärsexktraktet piggar upp huden och gör den fräsch och fin igen.

7. Nivea Caring Shower Peeling

Nivea har länge varit en stor favorit när det kommer till bra och vårdande produkter för huden. Med Nivea Caring Shower Peeling får du en duschkräm som innehåller mycket fina peelingkorn och som vårdar din hud ordentligt.

De mikrofina korna ser till att stimulera huden mjukt och försiktigt, så att även du med känslig hud kan använda dig av den. Resultatet av Nivea Caring Shower Peeling är en hud som är fräsch, ren och återfuktad.

8. Sol de Janeiro Bum Bum Body Scrub

Sol de Janeiro Bum Bum Body Scrub är en mjuk, lyxig och skonsam body scrub som i konsistensen liknar mjuk sand. De fina små korna ser till att varsamt exfoliera huden, utan att den blir uttorkad eller känns stel och stram.

Sol de Janeiro Bum Bum Body Scrub kan med fördel användas precis som den är när du tar din dagliga dusch, men vill du ha en så optimal upplevelse som möjligt avslutar du din peeling med Brazilian Bum Bum Cream från samma serie. Skrubben innehåller bland annat sockerkristaller, garaná som är full av koffein och cupuaçufrön.

9. Estelle & Thild Renewing Body Scrub

Med näringsrika oljor och en stor dos av sheasmör ser Estelle & Thild Renewing Body Scrub till att skonsamt exfoliera huden och samtidigt berika den med vitaminer.

Här har man använt sig av sockerkristaller som avlägsnar döda hudceller och samtidigt ser till att öka blodcirkulationen i kroppen. Med Estelle & Thild Renewing Body Scrub får du en alldeles silkeslen finish och en hud som har en subtil doft av vanilj hela dagen.

10. Indy Beauty Radiance Renewal Body Scrub

Vill du ha en hud som är full av lyster är det Indy Beauty Radiance Renewal Body Scrub som du ska satsa på. Till den här peelingen har man valt att använda sig av så naturliga ingredienser som möjligt, samtidigt som man har adderat kemisk AHA för att få en riktigt bra effekt.

Här finns bland annat naturlig silica, mandelskal och aprikoskärnor, men också granatäpple och citrus, som ger den härliga doften. Indy Beauty Radiance Renewal Body Scrub exfolierar skonsamt, återfuktar och gör att du får en finare och jämnare hudstruktur.

Varför ska man använda body scrub?

Huden exfolieras automatiskt varje dag, men ibland kan huden behöva hjälp på traven. Torr hud och döda hudceller kan byggas upp och få huden att se fläckig, trist och glåmig ut, något som man naturligtvis vill undvika.

Med en body scrub kan du inte bara se till att bli av med dessa torra partier, utan du kan också se till att din hud blir mottaglig för fukt, t.ex. om du vill använda en skön kroppsolja eller lotion. Om du peelar huden innan applicering finns det inga orenheter som kan vara i vägen. Huden blir dessutom mycket mjukare och full av lyster.

Hur använder man en body scrub?

En body scrub är framtagen för att användas i duschen. När skrubben kommer i kontakt med vatten blir den mycket enklare att arbeta med. Huden är dessutom fuktat och uppvärmd av det varma vattnet, vilket gör det enklare för skrubben att göra sitt jobb.

Arbeta i cirkulära rörelser över hela kroppen eller på de delar som du önskar. Skölj därefter av skrubben och torka torrt med en mjuk handduk. Applicera gärna en lotion eller kroppsolja efter.

Observera att en body scrub inte bör användas på en daglig basis om korna är mycket grova. I dessa fall är det bättre att begränsa användandet till 1-3 gånger i veckan beroende på behov.