Smink

10 Bästa CC-Creamer 2022 – Bäst i test

En CC cream kan användas i morgonens vanliga hudvårdsrutin. Där används den som en dagkräm och appliceras efter rengöring som en återfuktande kräm. När man använder en CC cream tillför man vårdande och återfuktande egenskaper till huden.

Tack vare solskyddsfaktorn som ingår i formulan på CC cream får man även ett vardagligt skydd mot UV-strålar som annars kan skada huden. Dessutom jämnas hudtonen ut när rodnader korrigeras och neutraliseras. Till skillnad från en foundation är en CC cream lättare i konsistensen och inte lika tilltäppande.

1. Estée Lauder Revitalizing Supreme

Estée Lauder Revitalizing Supreme

Detta är en dagkräm från Estée Lauder som har flera olika funktioner. Den har alla de egenskaper som bör finnas i en dagkräm samtidigt som den har full anti-age effekt, skyddande solskyddsfaktor med SPF 10 och jämnar ut hudens ton.

Den färgade krämen innehåller pigment som är självjusterande vilket innebär att den anpassar sig efter just din hudton för att ge en jämn slutfinish. Krämen reducerar även rynkor och förbättrar hudens spänst och lyster.

Produkten kan appliceras dagligen som en dagkräm eller som en bas i makeupen, under en mer täckande foundation. Krämen kan användas på alla hudtyper.

2. Biodroga MD Even & Perfect CC Cream SPF20

Biodroga MD Even & Perfect CC Cream SPF20

Tack vare det gröna pigmentet i denna kräm jämnar den ut hudtonen oavsett nyans. Krämen innehåller SPF 20 för att skydda huden mot farliga solstrålar och därmed även förebygga ålderstecken. Utöver det har krämen effektiva anti-age egenskaper.

De aktiva ingredienserna är framförallt tripeptid som stimulerar hudens kollagenproduktion, aprikoskärneolja som är mjukgörande, E-vitamin för att binda fukt och hyaluronsyra som tillför fukt.

Resultatet blir en jämnare hud både vad gäller textur och ton. Krämen är särskilt anpassad för hud som lätt rodnar och kan användas både som en dagkräm och som en lättare foundation. Produkten är dermatologiskt testad och fri från både parabener och mineraloljor.

3. Clinique Superdefense CC Cream SPF 30

Clinique Superdefense CC Cream SPF 30

Denna färgade kräm från Clinique har en effektiv förmåga att jämna ut hudens ton. Produkten har en lätt konsistens som är enkel och smidig att applicera och ger ett jämnt resultat med strålande lyster. Krämen innehåller solskyddsfaktor 30 som ger ett starkt skydd mot UV-strålar och föroreningar.

Använd krämen dagligen som ett sista steg i morgonens hudvårdsrutin. Den kan användas på alla hudtyper och är helt fri från olja. Krämen kan användas under foundation för ett slätare makeup resultat eller som en enskild dagkräm.

4. Lumene Color Correcting Cream

Lumene Color Correcting Cream

Color Correcting cream är en lätt foundation med en täckningsgrad på medelnivå. Krämen är flytande till konsistensen och det är lätt att applicera ett tunt lager i ansiktet med hjälp av en pensel eller med fingrarna. Vid användande jämnas hudens ton ut och ger ett slätt resultat som är fritt från rodnader och andra ojämnheter.

Bland ingredienserna finns bland annat lingon och källvatten, båda med ursprung från Norden. Ingredienserna har en återfuktande och skyddande egenskap. Produkten är helt vegansk och finns i totalt 6 olika nyanser för att passa alla hudtoner.

5. bareMinerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream

bareMinerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream

bareMinerals har samlat det bästa effekterna från foundation och pigmenterad dagkräm i formulan som har resulterat i produkten Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream. Produkten fungerar både som en dagkräm och som en täckande foundation.

Krämen ger intensiv återfuktning till huden och förbättrar hudstrukturen på lång sikt. Dessutom skyddar den höga solskyddsfaktorn huden mot farliga solstrålar. Produkten kan användas på alla hudtyper och appliceras enkelt med hjälp av fingertopparna. Krämen är hypoallergen och kan därmed även användas på känslig hud.

6. Lumene Nordic Nude Natural Perfection CC Cream

Lumene Nordic Nude Natural Perfection CC Cream

Denna CC-cream har flera vårdande egenskaper för att ta hand om och skydda huden. Pigmenteringen i krämen består av inkapslade molekyler som har en självjusterande effekt och därmed anpassas utifrån hudens ton för att få ett jämnare resultat.

Krämen innehåller dessutom återfuktande ingredienser och reducerar ojämn hudstruktur. Huden får en härlig lyster och resultatet blir naturligt. Solskyddsfaktor 25 ger ett starkt skydd mot solens strålar. Applicera krämen på ren och torr hud med hjälp av fingertopparna. Krämen kan appliceras i flera lager för att få en mer täckande effekt.

7. Loreal Paris CC C’est Magic Anti Redness

Loreal Paris CC C'est Magic Anti Redness

Den gröna pigmenteringen i denna kräm neutraliserar effektivt rodnader i ansiktet. Resultatet blir en hudton som ser naturligt jämn ut. Krämen innehåller också flera återfuktande ingredienser som förser huden med fukt upp till ett dygn efter applicering.

SPF 20 ger huden ett skydd mot solskador och förtidigt åldrande. Produkten kan användas på alla hudtyper som en dagkräm eller lättare foundation. Applicera på ren och något duktig hud för enklare applicering och bättre resultat.

8. Akademikliniken Day CC Cream

Akademikliniken Day CC Cream

Akademikliniken har tagit fram en CC cream som effektivt korrigerar och neutraliserar hudens ton för att ge ett jämnare intryck. Krämen har tre olika funktioner och kan användas som solskydd med SPF 30, som en återfuktande dagkräm och som en täckande foundation.

Produkten reducerar och förebygger ålderstecken, balanserar hudens egen produktion av talg och dämpar intrycket av oljig och fet hud. Krämens färgning består av mineralpigmentering vilket ger en bättre täckningsförmåga. Applicera krämen på ren och fuktig hud genom att massera in den med fingrarna.

9. By Terry Cellularose Moisturizing CC Cream

By Terry Cellularose Moisturizing CC Cream

Konsistensen i denna kräm är lätt och smidig vilket gör den enkel att applicera över hela ansiktet. Den reducerar effektivt synligheten av porer och andra ojämnheter. Samtidigt korrigerar den hudens ton genom att neutralisera rodnader. Det blir ett naturligt resultat där huden ser jämn och fräsch ut med en snygg lyster.

Produkten innehåller flera aktiva ingredienser som både är behandlande och vårdande. Till exempel colour control-teknologi, soft focus-teknologi, vitamin E och stamceller av ros. Krämen finns i flera olika nyanser för att passa alla hudtoner.

10. La Roche-Posay Rosaliac CC creme

La Roche-Posay Rosaliac CC creme

Solskyddsfaktor 30 skyddar ansiktets känsliga hud mot hälsofarliga UV-strålar och förtidigt åldrande till följd av solexponering. Krämen innehåller flera ingredienser som har vårdande och återfuktande egenskaper. Dessa ingredienser jämnar ut hudens textur, förbättrar hudens spänst och tillför lyster. Pigmenteringen i krämen reducerar rodnader och andra ojämnheter i hudens ton för att ge en slät slutfinish. Produkten kan användas som en dagkräm eller som en foundation. Pigmenteringen är universal och kan användas till alla hudnyanser. Dess vårdande egenskaper passar även till alla hudtyper.

Frågor och svar

Vad är en CC-Creme?

CC står för colour correcting vilket innebär att en CC-cream har en förmåga att jämna ut hudtonen och reducera rodnader. En CC-cream är lättare i konsistensen än vad en foundation är och inte lika heltäckande. Krämen har dessutom vårdande egenskaper så som återfuktning och skydd mot föroreningar.

Utöver det innehåller en CC-cream alltid solskyddsfaktor av olika grad för att skydda huden mot UV-strålar som är hälsofarliga och som har en tendens att få huden att åldras snabbare. Produkten kan användas som en vårdande dagkräm eller som en bas under makeupen.

Varför ska jag använda en CC-Creme?

Använd en CC-creme för att vårda huden i ansiktet, skydda mot UV-strålning och samtidigt ge en jämn hudton med fin lyster. Krämen tillför både näring och fukt till huden varför den kan användas i den dagliga hudvårdsrutinen på morgonen.

Den har dessutom en täckande förmåga och kan därmed användas som en lättare foundation för att få en jämnare hudton där rodnader har reducerats. Resultatet blir en jämn slutfinish med en fin lyster.