Smink

10 Bästa BB-Creamer 2022 – Bäst i test

En BB cream har både fuktgivande, behandlande och utjämnande egenskaper. Krämen används främst som en dagkräm i morgonens hudvårdsrutin där den appliceras efter rengöring. Produkten är både en dagkräm och en lättare foundation i en och samma formula då den innehåller pigmentering.

Pigmenteringen jämnar effektivt ut hudtonen och neutraliserar rodnader i huden. Samtidigt behandlar krämen huden på djupet där den bland annat återfuktar och förebygger acne. Använd krämen dagligen som en dagkräm eller som en bas i makeupen där den då ersätter foundation.

1. Garnier BB cream Miracle Skin Perfector

Garnier BB cream Miracle Skin Perfector

Denna BB Cream ger dig allt du behöver i en och samma produkt. Det är en effektiv dagkräm som reducerar tecken på stress och trötthet, den tillför lyster och korrigerar fina linjer. Samtidigt som den vårdar huden har den egenskaper som en lättare foundation där den effektivt korrigerar hudens ton med hjälp av mineralpigmentering.

Formulan innehåller även vitamin C och extrakt av grapefrukt. Produkten ger en fräsch hud i upp till 12 timmar och tack vare SPF 15 ger den även huden ett UV-skydd. Krämen finns i flera olika nyanser.

2. Lancôme Hydra Zen Neurocalm BB Cream

Lancôme Hydra Zen Neurocalm BB Cream

NeuroCalm™ är ett komplex som ingår i denna kräms formula och har en rad lugnande ingredienser. Komplexet dämpar rodnader och gör huden lugn och behaglig. Krämen ger dessutom huden återfuktning i upp till ett dygn efter applicering och skyddar mot solen i och med att solskyddsfaktor ingår bland ingredienserna.

Produkten är pigmenterad med mineralpigmentering för att jämna ut hudtonen och göra ytan slät. Krämen kan användas på alla hudtyper och finns i flera olika nyanser för att passa flera hudtoner.

3. Missha M Perfect Cover BB Cream

Missha M Perfect Cover BB Cream

Krämen från Missha M har både egenskaper som en BB cream och en CC cream. Den täcker effektivt rodnader i huden och röda blemmor. Resultatet blir istället en jämn porslinshud när tonen jämnas ut och huden ljusas upp. Den har även ingredienser för att förebygga ålderstecken och reducera de tecken som redan har uppstått.

Den tillför fukt och naturlig lyster samtidigt som den med hjälp av solskyddsfaktor ger huden ett yttre skydd mot såväl solstrålar som föroreningar. Applicera ett jämnt lager med hjälp av fingrarna, en pensel eller en sminksvamp.

4. ACO Face soft beige BB cream

ACO Face soft beige BB cream

Denna färgade dagkräm ger ett naturligt resultat som håller hela dagen. Den har en täckningsförmåga som jämnar ut hudtonen samtidigt som den har flera vårdande ingredienser i egenskap av dagkräm. Huden blir återfuktad på djupet, blir len och får en mer motståndskraftig skyddsbarriär.

Krämen är parfymfri för att även kunna appliceras på känslig hud. Använd krämen på morgonen efter en noggrann rengöring och eventuellt serum som en dagkräm eller som en bas i makeupen. Krämens konsistens är lätt vilket gör den enkel att applicera.

5. bareMinerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream

bareMinerals Complexion Rescue Tinted Hydrating Gel Cream

För alla hudtyper finns denna BB cream som vårdar huden samtidigt som den är en bra och täckande sminkbas. SPF 30 ger ett starkt skydd mot solens skadliga strålar och hindrar att huden drabbas av solskador. Konsistensen är lätt och täckningsgraden medel för att bibehålla hudens naturliga lyster.

Krämen har även återfuktande egenskaper och en förmåga att jämna ut hudens struktur vid regelbunden användning. Applicera krämen med hjälp av fingrarna eller använd en pensel för bästa effekt. Rengör först ansiktet noggrant och applicera eventuellt ett förberedande serum innan dagkrämen appliceras.

6. IsaDora BB Cream Bronze & Glow Light Tan

IsaDora BB Cream Bronze & Glow Light Tan

Detta är en komplett mix av hudvård och en sminkbas. Krämen har alla egenskaper som en dagkräm bör ha samtidigt som formulan är pigmenterad och har en täckande förmåga. Formulan innehåller flera aktiva ingredienser, bland annat olusolja som agerar fuktgivande, Camelina fröolja som har anti-age egenskaper och vitamin E som tillför antioxidanter.

Krämen är oparfymerad och kliniskt testad för att kunna användas på alla hudtyper, även den känsliga. Solskyddsfaktor 12 ger ett yttre skydd mot UV-strålar och andra föroreningar som kan skada huden.

7. Holika Holika Shimmering Petit BB Cream

Holika Holika Shimmering Petit BB Cream

Denna BB Cream tillför extra skimmer till huden tack vare det pärlpuder som finns i formulan och som reflekterar ljus. Produkten har en ultralätt konsistens som lägger sig naturligt på huden, jämnar ut hudens ton och slätar ut ojämnheter. Den höga solskyddsfaktorn, SPF 45, skyddar huden mot UV-strålar som kan vara direkt skadliga på hudens celler.

Krämen kan användas på alla hudtyper och gör huden fräsch och välmående. Applicera den på morgonen efter rengöring över hela ansiktet. Produkten utgör en naturlig bas i sminkningen.

8. Clarins BB Skin Detox Fluid SPF25

Clarins BB Skin Detox Fluid SPF25

Precis som namnet antyder har denna kräm en detoxande effekt på huden för att balansera och tillföra nya energi. Det är framförallt tre aktiva ingredienser i formulan vilka är acerolafröextrakt, älggräsextrakt och aloe vera. Dessa ingredienser har vårdande egenskaper medan SPF 25 hjälper till att skydda huden.

Produkten täcker ojämnheter i hudens ton och textur utan att kännas fet eller igentäppande. Krämen kan användas på alla hudtyper och appliceras efter rengöring i morgonens hudvårdsrutin.

9. Decléor Hydra Floral BB Cream Medium SPF 15

Decléor Hydra Floral BB Cream Medium SPF 15

Denna dagkräm innehåller SPF 15 som skyddar huden mot hälsofarliga föroreningar och skadliga UV-strålar. Krämen har även en djupt återfuktande förmåga som ser till att huden håller sig mjuk och elastisk. Den intensiva filten har även en förmåga att jämna ut strukturen och reducera synligheten av till exempel rynkor och linjer.

Därtill jämnar den ut hudens ton och gör att huden ser slät och välmående ut. Krämen kan användas på alla hudtyper och den finns även i fler nyanser för att passa flera hudtoner.

10. Lernberger Stafsing BB Cream Leave-In Treatment

Lernberger Stafsing BB Cream Leave-In Treatment

Detta är en BB Cream för håret som appliceras efter schampo och balsam. Produkten ska lämnas kvar i håret och inte sköljas ur. Formulan består av flera vårdande ingredienser som tillsammans verkar för att trött och frissigt hår ska återfå sin glans, bli återfuktat och att hårets färg bevaras.

Bland ingredienserna finns bland annat tre olika ekologiska oljor som tillför glans och vitamin F som bygger upp och stärker enskilda hårstrån. Produkten har även värmeskyddande egenskaper och tillför stadga så att håret blir lättare att styla. Krämen är helt fri från parabener och har en fräsch doft.

Frågor och svar om BB-creamer

Vad är en BB-Cream?

BB är en förkortning av blemish balm och är en pigmenterad dagkräm vars syfte är att reducera rodnader och jämna ut hudtonen för att få en så kallad porslinshy. Krämen har även återfuktande och närande egenskaper och tar hand om huden på djupet.

En BB cream kan användas som en del av den dagliga hudvårdsrutinen, som en återfuktande dagkräm som appliceras efter både rengöring och serum. Alternativt kan krämen användas som bas i makeupen och där ersätta vanlig foundation. Konsistensen är oftast lättare än en foundation och känns inte lika tung och igentäppande på huden.

Varför ska jag använda BB Krämer?

En BB cream används för att tillföra fukt till huden och därmed hjälpa huden att bibehålla både spänst och lyster samtidigt som ålderstecken reduceras. Hudtonen blir även jämnare när krämen effektivt täcker rodnader, pigmentfläckar och andra ojämnheter.

Genom att använda en BB cream kan man få en jämn slutfinish i den vanliga dagkrämen utan att behöva applicera ytterligare makeup. Krämen är lätt till konsistensen och går snabbt och smidigt att applicera på huden i ansiktet.