Hårvård

Bäst i test: Bästa Svinborste 2022

Funderar du på att införskaffa dig en ny hårborste? Då kan vi tipsa dig om svinborsten. En svinborste skiljer sig mycket från en klassisk hårborste, eftersom den är tillverkad av naturliga material som är skonsammare mot ditt hår.

Utöver att vara snällare mot hår och hårbotten är den också betydligt vänligare mot miljön. När det kommer till det slutgiltiga resultatet av din frisyr är valet av borste väldigt viktigt. Ett vanligt missförstånd är att man tror att det bara är stylingprodukterna som har betydelse, men så är alltså inte fallet.

Genom att satsa på en svinborste får du en produkt av hög kvalitet som håller länge. Du får dessutom ett hår som är mycket friskare och glansigare och slipper jobbigt och tråkigt friss.

7 Bästa Svinborstarna

1. Bäst i test – Björn Axén Svinborste Gentle Detangling Brush

Vår vinnare i detta bäst i test är denna fina svinborste från det kända varumärket Björn Axén. Björn Axén Gentle Detangling Brush Svinborste är en skonsam hårborste med en oval form som är tillverkad i ett certifierat bokträ från Europa. Borsten är specifikt framtagen för den med normalt till tjockt hår och som behöver en produkt som hjälper att reda ut tovor och knutar.

Här har man hittat en fin balans mellan långa nylonstrån och högkvalitativa svinborst. Resultatet blir ett hår som är lent, vackert och glänsande. Den flexibla borstkudden och de rundande piggarna stimulerar och masserar hårbotten.

2. EVO Bradford Pin Bristle Brush

På plats nummer två valde vi att lista EVO Bradford Pin Bristle Brush. Med den här svinborsten kan du se till att reducera irriterande frizz och dessutom få massor med glans i håret. För varje borstning stimuleras hårbotten och du får ett hår som är starkare, friskare och mer fullt av liv.

Då EVO Bradford Pin Bristle Brush är utrustad med värmetåliga piggar kan borsten med fördel användas i samband med föning. EVO Bradford Pin Bristle Brush är så skonsam mot hår och hud att du kan använda den varje dag för din dagliga styling. Borsten säkerställer att hårets kvalitet bibehålls och slätar ut hårstrukturen.

3. Kent Brushes Small Grooming Brush Svinborste

Kent Brushes Small Grooming Brush Svinborst är en klassisk svinborste i en mycket enkel design. Skaftet är tillverkat i trä och stråna består av 100 % svinborst. Det som gör Kent Brushes Small Grooming Brush Svinborst så speciell är att den inte bara kan användas för att främja en god hårkvalitet till dina långa längder, utan att den även kan användas som en skäggborste.

Kent Brushes Small Grooming Brush Svinborst har en ergonomisk design med en mindre gummibeklädd yta på handtaget. På så sätt slipper du tappa greppet när du stylar håret och skägget till perfektion. Det ringa priset är också en av anledningarna till att Kent Brushes Small Grooming Brush Svinborst fick en given plats i vår bäst i test.

4. Åhléns Utredningsborste & Svinborste

Åhléns Utredningsborste & Svinborste är en svinborste i den mest traditionella utformning. Här får du en oval borste som är tillverkad av 100 % naturliga svinborst och som är snäll och skonsam mot ditt hår. Borsten gör det enkelt att reda ut knutar och ger både lyster och glans till trött och slitet hår. Åhléns Utredningsborste & Svinborste kan med fördel användas av den som bär hårförlängningar eller som har mycket tjockt hår.

Åhléns Utredningsborste & Svinborste är framtagen med fokus på hållbarhet och miljö. Skaftet är således tillverkad av ett bokträ som är FSC-certifierat och där man satsat på ett ansvarsfullt skogsbruk. Gummiplattan som du hittar på Åhléns Utredningsborste & Svinborste består av naturgummi.

5. Antonio Axu Axubrush

Antonio Axu Axubrush är en hårborste av riktigt hög kvalitet som passar dig som är beredd att betala lite extra för den bästa svinborsten på marknaden. Antonio Axu Axubrush är specifikt framtagen för att lämpa sig för tjocka och starka hårstrån och kommer i tre olika storlekar.

Den rundade borstdelen gör att du med fördel kan använda dig av den i samband med föning för att styla till fina frisyrer med mycket volym. Antonio Axu Axubrush minskar risken för att ditt hår ska bli frissigt eller statiskt och bryter inte av eller skadar ditt hår vid användning. Handtaget är både ergonomiskt och specialdesignat i kork för att behålla den klassiska och eleganta designen.

6. HH Simonsen Gloss Brush Svinborste

HH Simonsen Gloss Brush intar vår sjätte plats i testet och med den här exklusiva svinborsten får du en högkvalitativ borste med borstpiggar som är ultraflexibla. Borststråna är tillverkade av 100 % vildsvinshår som hjälper din hårbotten att fördela dina naturliga håroljor jämnt i längderna för ett glansigt hår som är friskare.

Med HH Simonsen Gloss Brush blir ditt hår mycket enklare att reda ut och du kan själv välja om du vill använda den på fuktigt hår eller torrt. Tack vare den unika designen och formen ser HH Simonsen Gloss Brush till att håret samlas och delas upp i tydliga sektioner. På så sätt kan tovor och knutar redas ut mycket lättare, mer skonsamt och med mindre slitage.

7. BaByliss Vildsvinsborste

BaByliss Vildsvinsborste är en enklare hårborste som är tillverkad av vildsvinshår. Att den är enklare i sin utformning gör den dock inte sämre på något sätt. Sanningen är att BaByliss Vildsvinsborste är mycket skonsam mot håret och säkerställer att det är skyddat mot onödigt slitage.

Borsten verkar dessutom vårdande och lämpar sig bra för den med känslig hårbotten. Långsamt och försiktigt reder den ut knutar och lämpar ett glansigt och trasselfritt hår efter sig.

Vad är en svinborste?

En svinborste är tillverkad i ett miljövänligt material som är skonsammare mot hår och miljö. Borsten är designad på ett sådant sätt att den enkelt hjälper dig att reda ut håret och bli av med tovor och knutar. Stråna på borsten är tillverkade av naturlig svinborst, istället för plast eller nylon som är vanligt förekommande på andra typer av borstar.

Det gör att du får en hårborste som är snällare och som utsätter håret för minimalt med slitage vid varje användning. Här är det inte bara stråna som är tillverkade i naturligt material, utan det är även vanligt att handtaget är gjort i trä eller kork. Variationer kan dock förekomma.

Hur borstar man håret bäst?

Att borsta håret kan låta som en enkel uppgift, men det krävs faktiskt viss teknik för att göra det på rätt sätt. Har du mycket kort hår är det sällan en svår uppgift, men för den med långt och tjockt hår kan det bli ett riktigt projekt. För att borsta håret på rätt sätt bör du alltid börja i topparna.

Genom att reda ut håret nedifrån och upp behöver du inte kamma knutorna nedåt och låta de samlas vid topparna. När hela håret är genomkammat kan du kamma igenom några extragånger från rot till topp. På så sätt sprider du de naturliga och vårdande oljorna i hela håret.