Hårvård

Bäst i test: Bästa Hårvax 2022

Hårvax är riktigt praktiska och användbara produkter som passar för dig med kort eller halvlångt hår. Med vaxet kan du se till att skapa riktigt snygga och häftiga frisyrer med en otrolig stadga som håller hela dagen. Tack vare den rika formulan får håret en textur som är enkel att arbeta med och finishen blir halvmatt eller matt.

Stylingprodukten kan i många fall liknas med klassisk hårgelé, men skillnaden ligger i det slutgiltiga resultatet. En vax ger ett mattare intryck och gör håret mycket stelare. Du applicerar enkelt hårvaxet i vått eller torrt hår och lättast går det om du använder dig av dina händer.

Testvinnare – Bästa Hårvax

1. Bäst i test – LANZA Healing Style Urban Molding Paste

Med hjälp av LANZA Healing Style Urban Molding Paste kan du få ett hår som är betydligt mer formbart. Det här är en vårdande hårprodukt som säkerställer att ditt hår får en ökad volym, samtidigt som den ger mer struktur och stadiga, så att det blir enkelt att forma precis som du vill.

LANZA Healing Style Urban Molding Paste passar bra för den med tunt hår som vill få det att se tjockare ut och appliceras i vått eller torrt hår.

2. Maria Nila Creator Fix

Om du har känslig hårbotten eller ofta använder dig av hårprodukter är det viktigt att produkterna är så rena och vårdande som möjligt. Med Maria Nila Creator Fix får du ett hårvax som är certifierat av Leaping Bunny och som är helt fritt från sulfater och parabener.

Vaxet har en mjuk och krämig formula som gör det enkelt att applicera, samtidigt som den ger en hård och hög stadga som håller hela dagen.

3. Björn Axén Fiber Fudge

Björn Axén är kända för sina högkvalitativa hårvårds- och stylingprodukter och med Björn Axén Fiber Fudge får du ett hårvax som ger en naturlig känsla. Tack vare sin flexibilitet kan du med fördel forma om håret under dagens gång, t.ex. om du vill gå från en mer elegant till en rufsigare look.

För att skydda ditt hår från slitage har Björn Axén Fiber Fudge berikats med ett effektivt UV-skydd som minskar risken för skador från starka solstrålar.

4. d-fi Distruct

Det är inte alla som är ute efter den hårdaste stadga på marknaden och då är d:fi Distruct ett bra alternativ. Med den här hårvaxet får du en snygg och matt finish, samtidigt som du får en medium stadga som är enkel att forma om.

Då d:fi Distruct är mycket dryg behöver du endast en lite mängd vax som du sedan arbetar in i håret. Vill du ha ett rufsigt och trendigt resultat applicerar du vaxet i torrt hår.

5. American Crew Forming Cream

American Crew Forming Cream är ett mycket populärt och uppskattat vax som lämpar sig för alla olika hårtyper. Här har man satsat på en formula som är mer likt en kräm. Det gör att produkten blir mycket enklare att fördela och applicera i håret. Vaxet har en medium stadga och ger dig en halvmatt finish.

Resultatet är ett hår som får en naturlig glans och som håller sig på plats hela dagen. Då American Crew Forming Cream är volymgivande kommer ditt hår också att se mycket fylligare ut.

6. REF Rough Wax 505

REF Rough Wax 505 gör det möjligt för dig att skapa oändliga frisyrer i både vått och torrt hår. Vaxet är högpresterande som få och är specifikt framtaget för att ge dig en optimal kontroll när du stylar dig inför dagen eller utekvällen med vännerna.

REF Rough Wax 505 är också volymgivande och lämpar sig således bra för den som vill skapa intryck av ett tjockare hår. Den praktiska och smidiga förpackningen gör att REF Rough Wax 505 är enkel att ta med i väskan, t.ex. på resan eller till gymmet.

7. Hanz de Fuko Claymation

Har du tröttnat på traditionella vaxer kan Hanz de Fuko Claymation vara värd att titta närmare på. Det här hårvaxet är nämligen tillverkad med hjälp av lera som är helt vattenlösligt och enkelt att tvätta bort. Hanz de Fuko Claymation formula är mycket tjock och fast i konsistens, men när du värmer upp den i handen blir den mjuk och enkel att arbeta med.

Du får inte bara en frisyr som håller hela dagen, utan du får också ett vax med många olika egenskaper. Applicera det i torrt hår för en matt look eller i fuktigt hår för ett hår med mycket glans!

8. Kevin Murphy Night Rider

Kevin Murphy Night Rider är ett vax som passar för den med kort hår som vill ha en frisyr som håller hela dagen. Den matta texturen ger ett snyggt och elegant resultat, samtidigt som produkten är skonsam mot både hår och hårbotten och ser till att kapsla in fukt för att minska risken för slitage.

I samband med att du stylar kommer Kevin Murphy Night Rider att hålla sig i en flytande form, men så fort du har stylat klart blir den fastare och sätter sig ordentligt.

9. IdHAIR Black For Men

Med sin ”Grön salong”-certifiering är IdHAIR Black For Men ett vax som är tryggt och säkert att använda sig av. Vaxet är specifikt framtaget för män, men lämpar sig bra för alla som vill ha ett fantastiskt vax som är enkelt att använda sig av.

Fibrerna i vaxer ser till att låsa hårstråna till varandra, vilket ger ett riktigt fast och bra grepp, utan att håret känns fett och klibbigt.

10. Schwarzkopf Professional 3D Men

Det är inte alla hårvaxer som lämpar sig lika bra för vått som för torrt hår – Schwarzkopf Professional 3D Men är en av dessa.

Det här är ett lervax som ska användas på torrt hår för att skapa snygga och moderna frisyrer. Vaxet ger stadga och lämpar sig för alla olika hårtyper.

Vilket hårvax är bäst?

Det är upp till dig att avgöra vilket vax som lämpar sig bäst för just ditt hår och din frisyr, men frågar du oss vill vi ändå prisa LANZA Healing Style Urban Molding Paste lite extra. Hårvaxet kan användas på både vått och torrt hår och innehåller näringsrika ingredienser som skyddar och vårdar.

Produkten är enkel att använda sig av och kommer också i en smidig flaska med lock. Det minska risken för att du portionerar för mycket eller att bakterier kan ta sig in.

Hur applicerar man hårvax?

Hårvax kan appliceras på olika sätt beroende på vilket resultat du är ute efter. Här kan du själv välja om du vill applicera det i vått eller torrt hår, samt om du vill använda dig av händerna eller en kam för att få in produkten ordentligt.

Genom att kombinera vax med en kam kan du få en riktigt snygg backslick, medan applicering med händerna ger ett lite rufsigare, men modernt och trendigt, resultat.