Hårvård

Bäst i test: Bästa Plattång 2022

Plattången är ett mycket välkänt stylingverktyg som du kan använda dig av för att fixa snygga frisyrer i håret. Till en början var plattången främst till för att platta håret och göra det rakt och slätt, men frisörer kom på smarta knep som nu även gör det möjligt att locka håret med samma verktyg.

På marknaden finns det olika typer av plattänger som är tillverkade i olika material. Det vanligaste och mest populära är dock keramik-plattängerna. En plattång i keramik blir varm mycket fort och minskar risken för skador på hårstråna, så att du kan ha ett snyggt och stylat hår varje dag.

Testvinnare – Bästa Plattång

1. Bäst i test – ghd IV Styler Plattång

Med ghd IV Styler Plattång får du ett professionellt stylingverktyg som kan användas för att skapa vackra lockar eller för att göra håret rakt och slätt. Plattången är mycket effektiv och har en digital kontrollpanel som gör det enkelt för dig att se när plattången är redo att användas.

Ghd IV Styler Plattång är utrustad med keramiska värmeplattor som minskar risken för frizz och statiskt hår, samtidigt som ditt hår blir fullt av glans. Med den inbyggda säkerhetsfunktioner behöver du heller aldrig oroa dig för att glömma plattången på. Ghd IV Styler Plattång stängs nämligen av efter 30 min.

2. HH Simonsen Infinity Styler Black Straightener

HH Simonsen Infinity Styler Black Straightener är en plattång som lämpar sig för dig som är beredd att betala lite extra och som vill ha ett stylingverktyg av hög kvalitet. HH Simonsen Infinity Styler Black Straightener är utformad med en rund design som gör att den kan både platta, locka och göra håret vågigt.

Istället för den klassiska knappsatsen har man utrustat HH Simonsen Infinity Styler Black Straightener med en touch funktion. Det gör att du enkelt kan ställa in temperaturen så att den passar ditt hår. Välj mellan 80-210 grader.

3. ghd Gold New Styler

Om du ofta stylar ditt hår är det viktigt att ha ett stylingverktyg som verkligen är bra och som inte sliter på håret alldeles för mycket. Med ghd Gold New Styler får du en plattång som glider igenom håret på ett mycket lätt och behagligt sätt, samtidigt som den slimmade designen gör den enkel att manövrera.

Ditt hår blir glansigt och slätt och du får en hårstruktur som är mycket finare. Ghd Gold New Styler uppnår en temperatur på 185 grader, vilket är den mest optimala temperaturen för att inte skada eller bränna håret.

4. L’Oreal Paris Steampod 3.0 Plattång

L’Oreal Paris Steampod 3.0 Plattång är helt unik i sitt slag och utrustad med en ångteknologi. Tack vare denna teknologi får du en plattång som är två gånger så snabb som andra stylingverktyg och som ger ett mycket mjukare och lenare resultat.

Ångan ser även till att minska risken för slitage med hela 78 % och lämpar sig således för dig som har mycket tunna och känsliga hårstrån. Med L’Oreal Paris Steampod 3.0 Plattång kan du skapa naturliga fall, hållbara styling frisyrer eller mjuka lockar – allt inom loppet av några minuter.

5. Cloud Nine The C9 Touch Iron

Har du ofta problem med hår som är frissigt? Då är Cloud Nine The C9 Touch Iron en plattång som vi varmt kan rekommendera. Med Cloud Nine The C9 Touch Iron får du en högkvalitativ plattång med keramiska plattor och en standardtemperatur som uppnår 195 grader.

Det enda som krävs för att starta igång plattången är att du för samman plattorna, så är den aktiverad. Om du återigen för samman plattorna tre gånger på raken så kan du sänka temperaturen från 195 till 165 grader automatiskt. Häftigt!

6. GA.MA CP1 Ceramic Hairstyler

GA.MA CP1 Ceramic Hairstyler passar bra för alla olika hårtyper och kan användas till att både platta och locka håret. Har du ofta bråttom på morgonen kan GA.MA CP1 Ceramic Hairstyler vara det bästa alternativet, eftersom det endast krävs 2 sekunder för att plattången ska värmas upp.

Maximalt tar det 10 sekunder innan den uppnår en temperatur på hela 200 grader. För att skapa ett så smidigt glid som möjligt är plattorna tillverkade i keramik och behandlade med en ”Ceramic Crystal Coating”.

7. OBH Nordica Easyliss Straightener Plattång

OBH Nordica är kända för att skapa bra och kvalitativa stylingverktyg som också är mycket prisvärda. Med OBH Nordica Easyliss Straightener Plattång får du en plattång som är enkel att använda sig av och som har flexibla och keramiska plattor.

Eftersom kanterna på plattången är runda kan du med fördel använda dig av den om du vill locka håret. OBH Nordica Easyliss Straightener Plattång har en krok för upphängning och en sladd på hela 3 meter.

8. Remington Pearl Plattång

Tack vare sin avancerade beläggning och digitala LCD display är Remington Pearl Plattång ett stylingverktyg att satsa på. Beläggningen består av äkta pärlemor, vilket gör ditt hår hela 8 gånger slätare än vanliga plattänger.

Frisyren får också en längre hållbarhet och risken för slitage minskar. Remington Pearl Plattång har ett smidigt plattlås för praktisk förvaring och en uppvärmningstid på endast 10 sekunder.

9. Babyliss Bronze Shimmer 235

Babyliss Bronze Shimmer 235 är inte bara en plattång som har en snygg och stilren design, utan den är även mycket kvalitativ och prisvärd som få. Med denna salong plattång kan du uppnå en temperatur på hela 235 grader och de långa plattorna för att du får med mycket hår i varje drag.

Plattorna är dessutom behandlade med Nano-quartz-ceramic beläggningen, vilket ger dig ett resultat som är otroligt slätt och fullt av glans. Välj mellan tre olika typer av värmeinställningar!

10. OBH Nordica Artist Straight & Go

Styla håret som proffsen med denna snygga, praktiska och sladdlösa plattång från OBH Nordica. Att den är sladdlös gör den inte bara otroligt enkel att förvara eller ta med på resor, utan det gör det också mycket enklare för dig att styla ditt hår.

OBH Nordica Artist Straight & Go drivs med hjälp av ett uppladdningsbart alternativ som du laddar med hjälp av en medföljande USB. En full laddning ger dig en användningstid på ca 35 minuter, vilket oftast räcker för att platta, locka eller styla.

Vad är en plattång?

Kort och gott är en plattång ett verktyg som är specifikt framtaget för att göra håret slätt och rakt. Verktyget är format som en tång och är utrustad med två stycken plattor som kan uppnå mycket höga temperaturer.

Genom att dra plattången genom håret kan du ändra hårstrukturen, men också skapa fina frisyrer, volym och lockar.

Hur lockar man håret med en plattång?

Att locka håret med en plattång är idag väldigt enkelt och det beror främst på att de modernare plattängerna är mycket smala i sin utformning och avger en hög och jämn värme.

För att locka håret med en plattång klämmer du fast en hårtes mellan plattorna, för att därefter snurra plattången inåt eller utåt (beroende på vilken typ av lockar du vill ha). Nu drar du sedan plattången nedåt och ut mot topparna för att skapa en fin och vacker lock i ditt hår.

Vad är skillnaden mellan billiga och dyra plattänger?

Vill du vara säker på att du får en riktigt bra och högkvalitativ plattång är det rekommenderat att betala lite mer för produkten. Den främsta skillnaden mellan en dyr och en billigare plattång är kvaliteten och resultatet, men också effekten och möjligheten att uppnå höga temperaturer snabbt.

De dyrare modellerna håller också värmen mycket längre och fördelar den jämnt över plattorna. Det ger ett bättre resultat och ett hår som inte utsätts för lika mycket slitage.