Hårvård

Bäst i test: Bästa Löshår 2023

Det finns få saker som kan förändra ditt utseende lika snabbt som ett riktigt bra löshår. Med ett löshår kan du inte bara få ditt hår att se mycket längre ut, utan du kan även använda det för att göra ett tunt hår tjockare. Idag finns det mängder med hår att välja mellan som kommer i olika färger och med olika typer av fästen.

En mycket enkel metod är att använda sig av clips som går att ta bort när du själv vill, men ska du ha håret under en längre tid är tejp eller keratinslingor att rekommendera på grund av den längre hållbarheten.

Testvinnare – Bästa Löshår

1. Bäst i test – Löshår Clip-in Ponytail Hästsvans i äkta hår

Rapunzel är kända för sina högkvalitativa och mycket fina löshår i alla möjliga färger och längder. Med Löshår Clip-in Ponytail Hästsvans i äkta hår får du en vacker hästsvans som du fäster med hjälp av ett enkelt kardborreband och hårkam. Att fästa hästsvansen är mycket enkelt och går bara på någon minut när du har fått in knycket.

Löshår Clip-in Ponytail Hästsvans i äkta hår passar där som vill ha en fylligare hästsvans eller för den som vill ha en riktigt tjock och läcker fläta. Håret är äkta och kan både stylas och klippas.

2. Bellami Hair Löshår Bellissima

Med Bellami Hair Löshår Bellissim får du ett riktigt långt och tjockt löshår som är processat för att bli helt rakt. Håret är designat på ett sådant sätt att det ser uppklippt och naturligt ut, vilket innebär att håret i bak är lite längre. Bellami Hair Löshår Bellissim passar till de allra flesta hårtjocklekar och längder och ger dig massor av volym.

Håret ser och känns mycket naturligt och du fäster det enkelt med hjälp av de unika klämmorna som är utrustade med en silikonremsa. Med Bellami Hair Löshår Bellissim har det aldrig varit enklare att få tjockare och längre hår.

3. Löshår Clip-on set

Vill du själv kunna välja när du ska ha löshår eller inte? Kanske vill du vara lite extra fin inför en speciell fest eller inför ditt bröllop? Då är detta Löshår Clip-on set ett riktigt bra alternativ. Med clips kan du snabbt få ett hår som du alltid drömt om och då är det äkta kan du styla och klippa det som du själv önskar.

Innan du använder det för första gången är det rekommenderat att du tvättar upp det med vanligt schampo och balsam. Setet är komplett och ger dig en full hårförlängning som ser naturlig ut och håller hela dagen.

4. Pro Tape Extension

Löshår som fästs med hjälp av tejp har länge varit mycket populärt och ett utmärkt alternativ för den som inte vill använda sig av keratin eller clips. Med Pro Tape Extension får du ett innovativt löshår som är tillverkat av äkta hår som kan färgas, klippas och stylas.

Fästena av tejpen är helt transparenta, vilket innebär att de smälter in med ditt eget hår på ett mycket smidigt och naturligt sätt och utan att skapa obehag eller irritation mot hårbotten. Pro Tape Extension kan enkelt fästas själv, men bästa resultat får du om du har hjälp av en kompis eller professionell frisör.

5. Löshår Sleek Hairband

Ibland har man helt enkelt inte tid eller lust att hålla på med spännen, tejp eller lim och då kan ett löshår på hårband vara räddningen. Med Löshår Sleek Hairband från Rapunzel kan du fixa hårförlängningen på bara några sekunder och vi kan lova att det aldrig har varit enklare.

Här har man fäst allt hår på en mycket tunn och stark lina som är helt transparent. Linan sätter du enkelt in i håret precis som ett vanligt hårband och vips(!) så har du håret som du alltid drömt om. Löshår Sleek Hairband består av 75 gram hår och är ca 50 cm långt.

Hur vet man vilket löshår som passar mig?

Det finns flera saker att tänka på när du ska köpa ett löshår. Har du använt dig av löshår tidigare har du säkerligen redan lite koll på vilken modell som du föredrar, men för dig som är novis inom ämnet kan det vara svårare.

Här behöver du först och främst fundera på om du vill ha ett löshår som är ”permanent” eller om du vill kunna ta av det enkelt, t.ex. inför kvällen eller när du ska duscha. Löshår som kommer i form av tejp, mikroringar eller keratin sitter fast i håret under ca 3-4 månader innan det är dags att sätta om dem, medan clips kan sättas i och tas ur när du själv önskar.

En annan sak att fundera över är om du vill använda dig av äkta eller syntetiskt hår. Äkta hår är dyrare, men kan också lockas, plattas eller färgas, något som syntetiska hår inte klarar av utan att förstöras. Ska du bara använda håret vid ett enstaka tillfälle är syntetiska precis lika bra alternativ som äkta. Se till att du väljer ett löshår som är så likt din egen hårfärg som möjligt.