Hårvård

Bäst i test: Svart Hårfärg 2022

Funderar du på att färga håret svart? Då behöver du också ha en hårfärg som är högkvalitativ och som håller länge. Det är inte roligt om den svarta färgen börjar att mattas av alldeles för fort, eftersom du trots allt har lagt ner både tid och pengar på ditt nya utseende.

Att färga håret svart är lite av en konst, speciellt om du har ljust hår i grunden. Du behöver se till att du inte missar några partier, men du behöver också säkerställa att ditt hår har rätt underton. I detta bäst i test listar vi fem stycken riktigt bra hårfärger som gör ditt hår korpsvart och fullt av glans. Vilken blir din nya favorit?

1. Bäst i test – MOOD Hair Colour 4 In 1 Svart Hårfärg

MOOD är kända för att skapa hårfärger av bra kvalitet och till riktigt bra priser. Med MOOD Hair Colour 4 In 1 Svart Hårfärg får du ett snyggt och naturligt resultat som håller riktigt länge.

Färgen är enkel att använda sig av och formulan innehåller en multiteknologi som låser in färgen och tillför mycket glans.

2. Garnier Olia Permanent Hair Colour Svart Hårfärg

Vill du färga ditt hår på ett så skonsamt sätt som möjligt är det Garnier Olia Permanent Hair Colour som du ska använda dig av. Här har man använt sig av olja för att se till att färgen går djupt in i hårstråna och kapslas in ordentligt för att hållbart resultat.

Oljan är vårdande för både hår och hårbotten och gör ditt hår mjukt och glansigt. Garnier Olia Permanent Hair Colour är fri från ammoniak.

3. Schwarzkopf Brillance Blåsvart

Vill du gå riktigt kolsvart kan vi rekommendera Schwarzkopf Brillance Blåsvart hårfärg. Med Schwarzkopf Brillance Blåsvart får du inte bara en färg som är snygg och med blåa undertoner, utan du får också en bättre och slätare hårstruktur.

För en så optimal färgintensitet som möjligt ser färgen till att bevara pigmenten långt in i hårstråna. Vill du säkerställa ett resultat med extra mycket glans kan du med fördel tillföra DIamond Gloss-serumet som medföljer i förpackningen. Serumet blandas ner i färgmixen innan applicering.

4. L’Oréal Paris Casting Creme Gloss Svart Hårfärg

L’Oréal Paris Casting Creme Gloss är en mycket intensiv färgtoning som ger dig ett svart och läckert hår på bara några minuter. Den här toningen lämpar sig för dig som vill förstärka din naturliga hårfärg och tillföra så mycket glans som möjligt.

Resultatet håller i ca 6-8 veckor och färgen täcker grått hår upp till ca 70 %. Genom att vara helt fri från ammoniak är den inte heller skadlig mot varken hår eller hårbotten, utan vårdar och ger en fin hårstruktur.

5. Schwarzkopf PureColor Raven Black

Att få svarta längder har aldrig varit enklare! Med Schwarzkopf PureColor Raven Black får du en gelfärg som är enkel att applicera och som ger dig ett långvarigt och snyggt resultat.

Formulan droppar inte och är både fuktgivande och vårdande för hår och hårbotten. Här har man dessutom använt sig av många naturliga ingredienser, som Aloe Vera, Kaktus och Jojoba. Denna kombination säkerställer att ditt hår blir glansigt och fullt av volym.

Hur färgar man håret svart?

I varje hårfärg som du köper kommer du att få med en bruksanvisning på hur du ska gå tillväga. Vissa färger ska appliceras på torrt hår, medan andra ska appliceras på handdukstorkat och fuktigt hår. Även verkningstiden varierar väldigt mycket. Börja med att dela in håret i flera mindre sektioner.

På så sätt får du ett mer jämnt resultat och minskar risken för att missa partier. Applicera sedan färgen från rötterna och ner mot topparna. Om dina toppar är torra finns det risk för att de suger åt sig alldeles för mycket färg och blir mörkare än rötterna.

En svart färg bör aldrig appliceras på ett ljusblont eller platina blont hår och orsaken till detta är helt enkelt för att det finns risk för att färgen inte fäster eller att du får ett grått resultat. Om du är mycket ljushårig rekommenderar vi att du först tonar med en brun färg med röda undertoner. De röda undertoner lägger grunden för den svarta färgen bättre.