Hårvård

Bäst i test: Röd Hårfärg 2022

Det har alltid varit något mystiskt och spännande med rött hår. De röda färgerna passar lika bra på människor med ljus hy som med mörkare och det finns många härliga nyanser att välja mellan.

Vill du ha en naturlig färg väljer du en röd kulör med orangea undertoner, medan den som vill ha den mer intensiva färgen väljer en färg med mycket pigment. I detta bäst i test har vi tittat närmare på sju fantastiska röda hårfärger och det absolut bästa är att du kan använda dem i ditt eget hem och utan någon tidigare kunskap eller erfarenhet.

7 Bästa Röda Hårfärgerna

1. Bäst i test – MOOD Hair Colour Röd Hårfärg

Vår vinnare i detta bäst i test är MOOD Hair Colour Röd Hårfärg. Med den här röda hårfärgen får du ta del av en intensiv och härlig nyans som har utrustats med ett unikt multitechnology-komplex.

Genom detta komplex blir färgen inte bara jämn och naturlig, utan den blir även full av glans. En förpackning räcker till normaltjockt och axellångt hår. Har du längre hår rekommenderas två förpackningar för ett jämnt och snyggt resultat. MOOD Hair Colour Röd Hårfärg täcker grått hår.

2. L’Oréal Paris Colorista Permanent Gel Bright Red

Colorista-serien är kända för sina intensiva och färgsprakande nyanser och L’Oréal Paris Colorista Permanent Gel Bright Red är inget undantag. Här får du en röd färg som inte bara täcker gråa hår, utan som också fungerar utmärkt på mörkt hår.

Färgen är enkel att använda sig av och serien gör det möjligt för dig att välja mellan permanent färg som L’Oréal Paris Colorista Permanent Gel Bright Red, wash-out eller semi-permanenta alternativ.

3. Schwarzkopf Brillance Röd Hårfärg

På tredje plats i vårt bäst i test hittar du Schwarzkopf Brillance Röd Hårfärg. Här får du en speciellt utvecklad färg som bevarar pigmenten långt inne i varje hårstrå och som ser till att din hårstruktur blir mycket slätare och finare.

I färgmixen tillsätter du Diamond-gloss serumet för den där extra intensiva färgen som annars är svår att uppnå. Schwarzkopf Brillance Röd Hårfärg kan användas på både grått, ljust och mörkar hår. Den lämpar sig dock inte för svart hår.

4. Schwarzkopf Live Color Ultra Brights Or Pastel

Med Schwarzkopf Live Color Ultra Brights Or Pastel är det inte svårt att uppnå den där riktigt klara och starka nyansen av rött. Schwarzkopf Live Color Ultra Brights Or Pastel passar utmärkt för dig som vill göra en stor förändring, bättre på en tidigare hårfärg eller skapa häftiga och coola slingor.

Antingen färger du hela håret, eller så väljer du ut specifika delar som du färgar. Varför inte testa dip dyes när du ändå är igång?

5. Garnier Nutrisse Röd Hårfärg

Hårfärgerna från Garnier Nutrisse håller länge och ger ditt hår en fantastisk glans. Garnier Nutrisse Röd Hårfärg är en av deras mest intensiva röda hårfärg som passar för män och kvinnor som vill göra en stor förändring.

Färgen täcker gråa hår till 100 % och kan användas på både mörkare och ljusare hår. Garnier Nutrisse Röd Hårfärg vårdar håret och är inte skadlig mot hårbotten. Det är dock alltid rekommenderat att utföra ett allergitest innan du kör igång.

6. Garnier Olia Permanent Hair Colour

Garnier Olia Permanent Hair Colour intensitiv Red är en hårfärg där man har använt sig av olja för att säkerställa att färgen blir så snygg och intensiv som möjligt. Med Garnier Olia Permanent Hair Colour får du inte bara en vacker röd hårfärg, utan din hårkvalitet kommer också att förbättras markant. Tack vare oljan blir inte heller din hårbotten irriterad under färgningen, något som annars är mycket vanligt.

7. L’Oréal Paris Casting Creme Gloss

L’Oréal Paris Casting Creme Gloss är en toning som passar dig som inte vill ha en alldeles för klarröd färg, utan som gillar de lite mörkare tonerna bättre. L’Oréal Paris Casting Creme Gloss kan med fördel användas för att färga håret från grunden.

Hårfärgen lämpar sig också utmärkt för den som vill förstärka ett redan färgat hår och som vill att håret ska bli fullt av härlig glans. Färgen håller i upp till 6-8 veckor.

Hur färgar men håret rött bäst?

Att färga håret rött är inte speciellt svårt, men det gäller att du har en bra grund. Om ditt hår är mörkbrunt eller svart kommer det att vara mycket svårt att få någon direkt förändring.

Det bästa som kan ske är att du får röda skiftningar. Har du däremot ljusare hår brukar röd färg fästa väldigt bra hålla länge. Se till att du delar upp håret i tydliga sektioner och att du är noggrann för att förhindra att resultatet blir flammig.

Har du redan färgat hår sedan tidigare kan det vara bra att påbörja processen med en enklare avfärgning. På så vis får du bort mycket av den färg som du redan har och får en renare grund att arbeta med.

Kom ihåg att alltid läsa igenom instruktionerna och bruksanvisningen och inte överstiga verkningstiden.