Hårvård

Bäst i test: Brun Hårfärg 2022

När du ska färga håret brunt finns det mängder med olika nyanser att välja mellan. Du hittar både kastanjebrun, chokladbrun, mörkbrun, rödbrun och ljusbrun, för att nämna några få.

En stor fördel med de bruna hårfärgerna är just de många möjligheter som finns. Oavsett vilken nyans eller intensitet av färgen som du är ute efter finns det en produkt som passar dig.

7 Bästa Bruna Hårfärgerna

1. MOOD Hair Colour 4 In 1 Light Brown

Det här vackra och mjuka nyansen av brun passar dig som vill är ljushårig och vill bli lite mörkare, men inte få ett alldeles för djupt resultat. MOOD Hair Colour 4 In 1 Light Brown ger dig en mörkare ljusbrun nyans och täcker gråa hår utan problem.

Färgen är pigmentbevarande och verkar på djupet, samtidigt som ditt hår blir starkt och fullt av glans. Om du har längre hår än till axlarna rekommenderas två förpackningar för ett jämnt och snyggt resultat.

2. L’Oréal Paris Casting Creme Gloss Brun Hårfärg

L’Oréal Paris Casting Creme Gloss Brun Hårfärg är en mycket intensiv toning som passar för dig som vill göra en tillfällig förändring eller som vill bättra på din redan befintliga bruna hårfärg.

Håret får inte bara en vacker brun nyans som håller i upp till 6-8 veckor, utan håret får också synliga reflexer och blir fullt av liv. L’Oréal Paris Casting Creme Gloss Brun Hårfärg är helt fri från ammoniak och verkar därför vårdande för ditt hår och hårbotten.

3. Garnier Olia Permanent Brun Hårfärg

Garnier har tagit fram en hårfärg som inte bara ger en fantastiskt fin färg, utan som också verkar mjukgörande och vårdande för din hårbotten. Garnier Olia Permanent Brun Hårfärg är tillverkad av hela 60 % naturliga oljor som ser till att ditt hår blir glansigt, men också att färgen bevaras mycket bättre.

Med Garnier Olia Permanent Brun Hårfärg får du en klassisk brun färg utan varma undertoner. Ditt hår blir starkare, friskare och får en mycket slätare hårstruktur.

4. L’Oréal Paris Récital Préférence 4 Tahiti Brun

L’Oréal Paris Récital Préférence 4 Tahiti Brun lämpar sig för dig som vill ha ett intensivt resultat som håller i upp till 8 veckor. Den bruna nyansen känns både glamourös och exklusiv, samtidigt som den är naturlig och ger ett jämnt resultat.

Tack vare det patenterade anti-blekningssystemet kan färgen kapslas in ordentligt i varje hårstrå och på så vis bevaras mycket länge. L’Oréal Paris Récital Préférence 4 Tahiti Brun är berikad med E-vitamin och skyddar mot starka UV-strålar.

5. Schwarzkopf PureColor

Vill du färga håret mörkbrunt är det Schwarzkopf PureColor som du bör titta närmare på. Här får du inte bara en färg som ger ett långvarigt och snyggt resultat, utan du får också bruna lockar värda att dö för.

Schwarzkopf PureColor är en mycket fuktgivande hårfärg som innehåller en rad med naturliga och vårdande ingredienser. Du hittar bland annat Jojoba olja och Aloe Vera, men också kaktus. Resultatet blir ett snyggt och glansigt hår fullt av liv.

6. Schwarzkopf Brillance

Med Schwarzkopf Brillance Warm Brown kan du få den där varma och mjuka nyansen av brun som du alltid drömt om. Färgen ser naturlig ut på de allra flesta och passar även bra för den som vill täcka över gråa hårstrån.

Genom att tillföra det medföljande Diamond Gloss serumet i färgmixen kan ditt hår få en ordentlig glans-boost med fina reflexer. Läs igenom bruksanvisningen innan du påbörjar behandlingen och utför gärna ett allergitest om du inte använt produkten tidigare.

7. Garnier Nutrisse

Vem vill inte ha en mellanbrun hårfärg med guldiga reflexer? Om du använder dig av Nutrisse Cream från Garnier är det precis det som du kommer att få. Den här hårfärgen gör inte bara ditt hår vackert och starkt, utan är dessutom mycket enkel att använda och applicera.

Den droppfria formulan kapslar in pigmentet i håret och ser till att intensiteten i färgen håller mycket längre. Avsluta med den medföljande efterbehandlingen för ett mjukt, silkeslent och glansigt resultat.

Hur färgar man håret brunt?

Brun är en färg som lämpar sig bra för nästan alla typer av hår och nyanser. Oavsett om du har blont hår, mellanblond, askblond, grått, mellanbrunt eller ljusbrunt kan du använda dig av färgerna.

De fungerar även bra för den som har färgat håret rött innan eller använt någon toning. Dock är det viktigt att komma ihåg att du inte kan färga ett hår ljusare med hjälp av hårfärg, utan att först bleka håret. En ljusbrun färg kommer således inte fasta på ett mörkbrunt hår.

Det bästa sättet att färga håret brunt hemma är genom att välja högkvalitativa färger och läsa bruksanvisningen noga. Se även till att du inte har produktrester kvar i håret innan du påbörjar behandlingen och att du följer den angivna verkningstiden.