Hårvård

Bäst i test: Bästa Locktång 2022

Läckra lockar är det många av oss som vill ha. Som vanligt när det gäller hår är det dock så att det inte är alla förunnat att ha det naturligt. Tursamt nog är det så att det finns massor av finfina locktänger att välja mellan idag. 

Vare sig du är ute efter stora Hollywood-lockar eller om du vill fixa volym så finns det passande locktänger. När du väljer vilken locktång du ska köpa är det viktigt att du kommer ihåg att titta noga så att du får en locktång som passar just dig och dina behov. 

Vi har valt ut de locktänger som vi tycker är de bästa på marknaden för tillfället. Häng med oss nedan för att få mer information och bättre koll på läget! 

9 Bästa Locktängerna

1. Bäst i test – ghd Locktång Curve Classic Curl Tong

Med denna locktång får du härligt spänstiga lockar som håller sig fina länge. Du behöver inte oroa dig över att lockarna kommer att falla ur då de håller hela dagen och hela kvällen. Just denna locktång har en storlek på 26 mm, vilket ger medelstora lockar. Den har en konstant temperatur på 185 grader. 

Locktången gör att det blir enkelt att styla håret med ett snyggt och glansfullt resultat. Dessutom är det på det viset att den värms upp snabbt och är väldigt lätt att använda. Även om du är nybörjare kommer denna locktång att vara enkel för dig att använda. 

2. HH Simonsen ROD VS12 Locktång

Detta är en uppskattad och populär locktång som skapar oregelbundna och trendiga lockar i ett nafs. Den är titan- och teflonklädd med turmalin och oljor. Detta gör att det blir bra glid i ditt hår och dessutom garanterar det fin glans till håret. Med en sladd på 3 meter blir den smidig att använda då du kan röra dig fritt medan du lockar ditt hår. 

du kan själv avgöra temperaturen då det går att ställa in den mellan 110-210 grader. Att den har ett ergonomiskt handtag är ytterligare en fördel som vi vill framhålla. Vi gillar också dess touchdisplay med en dold temperaturindikator i LED. Efter 60 minuter stänger den av sig själv, vilket är mycket bra ur säkerhetssynvinkel. 

3. Balmain Paris Hair Couture Locktång

Denna lyxlirare till locktång är kul att använda då den är extra exklusiv och därför sticker ut i mängden. Den ger stadiga lockar med vacker lyster och dessutom är det så att den keramiska cylindern ger en jämn värmefördelning. 

Den eliminerar onödiga värmeskador och dess yta skapar friktion så att du slippa klämma. Detta är kanon då det innebär att det inte blir några märken av klämman i håret. Sladden är 3 meter, den stängs av automatiskt efter 60 minuter och den kommer i en snygg väska med värmeplatta och hårclips. 

4. Cloud Nine Curling Wand locktång

Med denna locktång skapar du enkelt rufsiga och slarviga beachlockar eller stora mer glamorösa lockar med massor av volym – allt är möjligt, det är du som avgör vilken stil du vill ha på just dina lockar. 

Locktången ger en mjuk, hållbar och blank yta så att håret ser fräscht ut med fin lyster. Den är 25 mm och har en keramisk yta. Du kan själv välja vilken temperatur du vill ha, vilket ger skonsammare styling. 

Den kommer i en snygg förpackning och dessutom är locktången i sig även den snyggt designad.

5. Remington Advanced Colour Protect locktång

Med denna locktång följer avancerad teknik som gör att du kan få till vackra lockar utan att behöva oroa dig över att din hårfärg förlorar intensitet. Den ger ditt håll läcker volym och vare sig du är ute efter vågor, hästsvans med textur eller lockar är detta en perfekt locktång för dig. 

Dess keramiska beläggning med sheasmörolja och UV-filter gör att ditt hår hålls i toppskick och som ett extra plus är det så att mikrobalsam överförs till håret när du använder locktången. 

En intelligent färgskyddssensor reglerar temperaturen så att överhettning motverkas samtidigt som du enkelt stylar håret. 

6. OBH Nordica Artist Easycurls

Denna locktång är 25 mm och den ger glansiga lockar som håller länge. Den har en temperaturinställning så att du själv kan ställa in den efter den temperatur du vill ha. Som många andra locktänger i detta test har den en sladd på 3 meter och det gör att den är smidig att använda. 

Ta en större mängd hår för stora lockar och mindre hår för tajtare lockar. Stora lockar ser mer naturligt ut och det blir också mer vågigt resultat medan mindre lockar är lite kaxigare vad gäller stil. 

Locktången har keramisk beläggning med tourmaline och keratin och det gör att den motverkar frissighet och ger fin glans till håret vid användning. 

7. Cera WaveStyler Mini

Med denna locktång kan du få till fina lockar och vågor i alla typer av hår. Den passar bra till både kort, långt och mellanlångt hår. Du kan med andra ord räkna med fina resultat oavsett vad du har för hårlängd. 

Den har en keramisk yta och temperaturen ligger på 200 grader. Håret blir glansigt och fint och att den är så liten och smidig är ett extra plus.

8. Babyliss Pro 180 Sublim Touch

Denna locktång är 19 mm och du kan själv välja temperatur. Den har tio olika temperaturlägen, så det är bara att välja den som passar bäst för den stil du vill ha och den dagsform du är i. 

Den har en skonsam Sublim Touch beläggning och ett roterande sladdfäste. Dessutom har den en kall topp och ett integrerat avställningsstativ. Det är lätt att få till antingen ett busigt rufs eller en mer “ordningsam” frisyr på ett kick. 

9. Hot Tools 24k Gold Salon Curling Iron

Denna läckerbit som är i svart och guld är ursnygg och en riktig dröm för dig som vill ha en fin locktång som ger bra resultat. Den är 32 mm och har en stylingyta i 24K guld med innovativ pulsteknik. 

Den skapar definierade lockar och vågor som håller sig bra och den ger en jämn värmefördelning. Den passar alla hårtyper och du kan själv välja temperatur från 140-220 grader. 

Den har också en sval spets och tumgrepp som gör att det blir enklare att styla håret. Den stängs av automatiskt efter 2 timmar. 

När ska man använda locktänger?

En locktång används dels för att skapa volym och dels för att ge lockar. Du väljer själv om du vill ha stora lockar eller om du vill ha mindre lockar. Du kan fixa allt från burrigt hår med små lockar till stora lockar. 

Vare sig du är ute efter en busig eller en mer välvårdad stil kommer en locktång väl till pass, så det är bara att välja ut en som ger dig det resultat just du är ute efter. Det finns ett så stort utbud av locktänger idag så det är inte svårt att hitta en favorit som bjuder på exakt det resultat man är ute efter. 

Bäst i test: ghd Curve Classic Curl Tong Locktång

Att denna locktång blev vår vinnare har att göra med ett flertal olika saker då det är många faktorer som spelar in när vi väljer ut en vinnare i våra tester. Först och främst är den snyggt och stilrent designad, vilket vi gillar. Vi tycker också om att dess design gör att den är enkel att använda. 

Priset är också det rimligt sett till den höga kvalitet det är på locktången. Med sex snabbtänkande sensorer säkras en temperatur på 185 grader. Det är den optimala temperaturen för hårstyling, så du kan vara säker på att håret inte slits i onödan när du använder denna locktång.