Hårvård

Bäst i test: Ljusbrun Hårfärg 2022

Ett ljusbrunt hår är både fräscht och riktigt trendigt och det finns mängder med olika nyanser att välja mellan. Vad som är ljusbrunt för dig behöver inte betyda att det är ljusbrunt för någon annan, och vise versa.

Här gäller det alltså att hitta en ljusbrun färg som passar dig så bra som möjligt och som har just de undertoner som du är ute efter. Du hittar både varmare nyanser, såväl som kallare och med guldiga reflexer.

Vi har djupdykt ner bland hårfärger och plockat fram sex stycken riktigt bra och högkvalitativa hårfärger för dig som vill ha ljusbruna lockar.

6 Bästa Ljusbruna Hårfärgerna

1. Bäst i test – MOOD Hair Colour 4 In 1 Ljusbrun Hårfärg

MOOD Hair Colour 4 In 1 Ljusbrun är en glansförstärkande hårfärg som ger ett naturligt färgresultat som håller länge. Du blandar enkelt ihop färgen med blandningskrämen och applicerar direkt i håret och slipper både kladd och droppande flaskor.

MOOD Hair Colour 4 In 1 Ljusbrun Hårfärg lämpar sig utmärkt för dig med ljust hår som vill bli någon nyans mörkare eller för dig som vill täcka grått hår.

2. Garnier Olia Permanent Hair Colour Ljusbrun

Med kraften från naturlig olja tränger Garnier Olia Permanent Hair Colour Ljusbrun djupt in i hårstrået och kapslas in för ett så intensivt färgresultat som möjligt. Oljan säkerställer inte bara att du får ett resultat som är hållbart, utan minskar också risken för irritation eller allergi.

Oljan verkar mjukgörande för hår och hårbotten och ser till att du får ett vackert ljusbrunt hår med mycket glans.

3. L’Oréal Paris Casting Creme Gloss

Med L’Oréal Paris Casting Creme Gloss får du en högkvalitativ toning som ger dig ett ljusbrunt hår i upp till 6-8 veckor. Toningen kan med fördel användas av den som vill förstärka den naturliga hårfärgen, men fungerar även bra för att täcka gråa hår.

Du får ett friskt och glansigt hår fullt av reflexer. L’Oréal Paris Casting Creme Gloss verkar vårdande och är helt fri från ammoniak, något som annars kan orsaka irritation.

4. Schwarzkopf PureColor

Vill du ha en riktigt varm och mjuk ljusbrun färg är det Schwarzkopf PureColor som du ska satsa på. Här får du en hårfärg med kopparfärgade undertoner och som är tillverkad på naturliga ingredienser för att minska risken för irritation.

Schwarzkopf PureColor är en permanent hårfärg, vilket innebär att resultatet är långvarigt och inte tvättas ur. Njut av ett vackert och friskt hår som vårdats med jojoba, Aloe Vera och Kaktus.

5. Schwarzkopf Brillance

Schwarzkopf Brillance Warm Brown är färgen du ska använda dig av om du vill ha en hårfärg som kan liknas med exklusiv mjölkchoklad. De guldiga undertonerna ger fantastiska fina reflexer och får håret att se naturligt och levande ut.

Den intensiva glansen och de starka pigmenten får du genom att addera ”Diamond Gloss” serumet i färgblandningen innan du applicerar färgen i håret.

6. Garnier Nutrisse Macadamia

Med Garnier Nutrisse Macadamia får du en vacker och fin ljusbrun färg som är glansfull och håller riktigt länge. Färgen ser naturlig ut och passar de allra flesta, samtidigt som den är enkel att använda sig av och har en kort verkningstid.

Garnier Nutrisse Macadamia innehåller fyra olika typer av oljor för att verka vårdande på håret och din hårbotten. Naturligtvis täcker Garnier Nutrisse Macadamia gråa hår med 100 %.

Hur färgar man håret ljusbrunt?

Att färga håret ljusbrunt är relativt enkelt, förutsatt att ditt hår är naturligt ljust eller blonderat. Det går nämligen inte att använda hårfärg för att få ett mörkt hår ljusare.

Börja med att välja ut en nyans och ett märke som du tror passar dig och läs sedan bruksanvisningen noga. I bruksanvisningen kommer du hitta information om håret ska vara fuktigt eller torrt vid applicering, samt hur lång tid som färgen ska verka.

Nu är det dags att dela upp håret. Börja underifrån och arbeta dig uppåt. Om ditt hår har ljusare och mörkare skiftningar bör du applicera färgen på de ljusaste partierna först, eftersom dessa behöver få suga åt sig mer färg för ett jämnare resultat.