Hårvård

Bäst i test: Lila Hårfärg 2022

Intensivt och fluorescerande eller pastell och mer subtilt? Med lila hårfärg kan du få fram mängder med olika nyanser för att skapa en hårfärg som är så personlig som möjligt. Lila är en mycket vacker färg som passar på många människor. En nyans som har blivit extra populär är den lite mörkare plommonfärgen.

I detta bäst i test kommer du att få läsa om sex stycken lila hårfärger som inte bara får dig att sticka ut ur mängden, utan som också gör det möjligt för dig att skapa en riktigt personlig look. Vill du inte färga hela håret kan du med fördel använda färgen för att skapa coola effekter som slingor eller Dip-dye.

6 Bästa Lila Hårfärgerna

1. L’Oréal Paris Colorista WashOut Burgundy

L’Oréal Paris Colorista WashOut Burgundy är en fantastiskt snygg lila färg som tvättas ur efter cirka 2 veckor. Färgen passar alltså för den som vill ha en tillfällig förändring och snabbt kunna återgå till den naturliga hårfärgen igen.

L’Oréal Paris Colorista WashOut Burgundy ger ditt hår en ny dimension och tillför både fukt och glans. Den mörkare nyansen av lila gör att L’Oréal Paris Colorista WashOut Burgundy lämpar sig utmärkt för brunetter.

2. L’Oréal Paris Colorista Permanent Gel Violet

Står du och velar mellan samma gamla hårfärger? Då tycker vi helt klart att det är dags att testa något nytt. L’Oréal Paris Colorista Permanent Gel Violet passar för dig med ljusbrunt till mörkbrunt hår som vill ha en djupare nyans av lila.

Färgen har intensiva färgpigment och verkar permanent. Det innebär att du inte kommer att tvätta ur färgen. L’Oréal Paris Colorista Permanent Gel Violet finns även som washout för den som vill ha en tillfällig förändring.

3. Schwarzkopf Brillance Red Violet

Schwarzkopf Brillance Red Violet passar för dig som vill kunna kombinera röda och lila toner och få en hårfärg som ser riktigt snygg och livfull ut. Hårfärgen verkar på djupet, kapslar in pigmenten och slätar ut hårstrukturen.

Tack vare detta får du ett hår som inte bara ser friskare och starkare ut, utan som också är det. I paketet medföljer ett serum som kallas för Diamond Gloss. Genom att addera detta i färgmixen får du en mycket intensiv och enastående glans.

4. MOOD Hair Colour 4 Black Violet

Är det något varumärke som har ett stort utbud av olika hårfärger så är det helt klart MOOD. MOOD har varit med i leken länge och erbjuder högkvalitativa och trygga hårfärgningsprodukter för alla typer av behov.

Med den här hårfärgen får du en svart-lila look som inte bara ser naturlig och jämn ut, utan som också är lekfull, full av glans och liv. Resultatet är permanent och håller till dess att du färgar om håret. Färgen täcker även grått hår.

5. Schwarzkopf Live Color XXL Pure Purple

Det finns få färger som ger ett lika intensivt färgresultat som Schwarzkopf Live Color XXL Pure Purple. Här får du en fantastiskt häftig och kall lila färg som får dig att sticka ut ur mängden.

Färgen känns levande och håller länge, samtidigt som den är vårdande och snäll mot hår och hårbotten. Genom att tillverkas med en vattenfast formula behöver du inte oroa dig för att färgen ska mattas av i samband med hårtvättar.

6. Garnier Olia Permanent Hair Colour Deep Violet

Mörka violetta toner har aldrig varit mer trendigt och med Garnier Olia Permanent Hair Colour Deep Violet kan du skapa precis den rätta looken! Det här är den första färgen som använder sig av olja för att ge ett intensivt och långvarigt färgresultat.

Hela 60 % av färgmixen består av olja som kapslar in och förstärker färgen till det yttersta. Garnier Olia Permanent Hair Colour Deep Violet täcker grått hår till 100 %.

Hur färgar man håret lila?

För att du ska få ett riktigt snyggt resultat efter din hårfärgning är det viktigt att du först och främst väljer en lila färg som lämpar sig för ditt hår. Med det menar vi att du ska välja en färg som faktiskt kommer att göra skillnad.

Det går inte att färga ett svart hår pastell-lila, även om man mer än gärna skulle vilja. På baksidan av förpackningarna kan du snabbt se vilka nyanser en specifik färg lämpar sig för.

Steg två är att dela upp håret ordentligt. På så sätt minskar du risken för att missa partier och få ett resultat som är ojämnt och fläckigt. Se till att du har färgen i håret under hela verkningstiden om du vill ha ett så intensivt resultat som möjligt.

Skulle det dock vara så att du känner att färgen håller på att bli alldeles för mörk kan du naturligtvis tvätta ur den i förtid.