Hårvård

Bäst i test: Bäst Hårtoning 2022

Hårtoning är riktigt bra att använda då en trist utväxt aldrig känns särskilt kul. Det är ett smidigt och billigt alternativ till att besöka frisören oftare än nödvändigt då det fräschar upp hårets färg mellan frisörbesöken.

Hårtoning är också kanon att använda när man vill testa en ny hårfärg då det är skonsammare mot håret. Dessutom tvättas en hårtoning gradvis ur håret, så gillar man inte färgen behöver man inte oroa sig över att den kommer stanna länge.

Att det idag finns massor av bra hårtoningar att välja mellan visar att det är populärt att använda. Vi har tagit fram en topplista till er med de produkter inom detta segment som vi tycker är särskilt bra. Det är bara att spana in vårt test nedan för att se vilka vi tycker sticker ut i mängden.

6 Bästa Hårtoningarna

1. Bäst i test – Schwarzkopf Tone Supreme Hårtoning

Med denna hårtoning kan du snabbt uppnå fina resultat. Det är ett prisvänligt alternativ och dessutom är det så att just denna hårtoning finns i många olika nyanser. Man kan med andra ord testa sig fram bland olika nyanser, men man ska komma ihåg att vänta 4-6 veckor mellan toningar.

Det tar 15-20 minuter innan det är klart och du väljer själv hur intensiv färg du vill ha. Ju längre du låter toningen sitta i, desto mer intensivt resultat blir det.

Denna hårtoning kommer i form av en mild färgcreme och du får även med en conditioner att ta i håret när du tvättat ur färgcremen.

2. Wella Color Touch Hårtoning

Denna intensivtoning ger ett skimrande och glansfullt resultat och det spelar ingen roll vilken nyans du väljer, de är alla lika intensiva och mjukgörande.

Denna hårtoning består av naturligt vax och fiberproteiner. Den är 100 % fri från ammoniak och den kan användas av alla hårtyper.

Du får med en tub Color Touch, en applikatorflaska med emulsion samt en efterbehandling. Dessutom medföljer plasthandskar som du använder vid applicering.

3. Wella Color Fresh Toning

Detta är en hårtoning som finns i massor av härliga och läckra nyanser. Det är med andra ord svårt att inte hitta en favorit. Resultatet blir ett hår med lyster och vacker färg och det bästa är att det går snabbt att fräscha upp håret med denna toning. Det tar bara 3-10 minuter innan det är klart.

Du applicerar denna hårtoning i duschen och du använder den helt enkelt som ett schampo. Det är alltså bara att massera upp ett lödder och låta toningen verka. Om du vill att det ska bli ett mer intensivt resultat kan du ha i toningen i 20 minuter.

4. Schwarzkopf Poly Color

Här har vi en hårtoning som ger intensiv färg samtidigt som den täcker eventuella grå hårstrån upp till 30 %. Toningen varar i upp till 28 tvättar och då det är en intensivtoning blir resultatet fräscht både vad gäller glans, lyster och färg.

Den är helt utan ammoniak och den är pH-mild då dess pH-värde ligger nära hudens. Den innehåller dessutom uppbyggande protein som stärker ditt hår. Du får med andra ord inte bara en snygg och fräsch färg, utan toningen ser även till så att håret vårdas.

Du får med ett återuppbyggande balsam med Nutri-Care Complex som innehåller veteproteiner och Pro-Vitamin B5.

5. Goldwell Colorance PH 6,8

Med denna hårtoning får du vacker glans och ett väldigt fint färgresultat som varar i flera veckor. Du kan välja mellan ett flertal olika nyanser och den funkar perfekt för dig som vill fräscha upp din hårfärg mellan frisörbesöken.

Den är mild och utan ammoniak. Hårtoningen innehåller patenterad IntraLipid som verkar för att återuppbygga hårets struktur och med pH-balanserad teknik är den också extra mild för hår och hårbotten.

6. Goldwell Colorance Soft Color

Detta är en lite annorlunda, men mycket spännande produkt. Det är en typ av hårtoning som kommer i form av ett färgskum och man resultatet redan efter 5 minuter. Om du gillar lite annorlunda hårvårdsprodukter och gillar att testa nya saker är detta helt klart ett bra val.

Du kan välja mellan olika färger och då det tränger in i håret direkt så är det lätt att snabbt avgöra om man gillar färgen eller inte.

Det är inte bara färgresultatet som är bra, utan det är även så att håret blir både glansigt och lätt att kamma ur. Detta är med andra ord en spännande produkt på flera olika plan.

När ska man använda hårtoning?

En hårtoning är som en hårfärg med den skillnaden att den inte är permanent. Det är med andra ord perfekt att använda om du vill testa en ny hårfärg för att se efter om du trivs i den innan du färgar håret.

En hårtoning kan även användas för att förstärka den egna hårfärgens intensitet, eller för att tona ner grått hår.

Välj gärna en nyans ljusare än den färg du vill ha då det ofta är så att resultatet blir mörkare.

Hur väljer jag rätt hårtoning?

Det är inte särskilt svårt att hitta rätt hårtoning så länge man ser till att använda sig av en hårtoning av bra kvalitet. Välj någon från vår topplista ovan för att vara säker på att det är bra kvalitet.

När det kommer till val av färg så är det upp till var och en att avgöra. Kanske vill du tona håret i en “naturlig” färg? Kanske är det roligare med en lila, turkos eller grön hårman? Det finns alla möjligheter till olika hårfärger idag, så vad du än är sugen på att göra med håret så kan du göra det.

Tänk på att resultatet av en hårtoning blir olika beroende av den färg ditt hår har när du lägger i en toning. Om du ser en fin hårfärg som du vill ha ska du ha med i beräkningen att resultatet på ditt hår kanske inte blir detsamma.

Vad är skillnaden mellan toning och blekning av hår?

Blekning av hår innebär alltid att resultatet blir en ljusare nyans medan en hårtoning kan ge alla typer av resultat.

En annan skillnad är att det finns betydligt fler skonsamma valmöjligheter när det kommer till hårtoning jämfört med blekning. Det är dock så att blekning idag är mycket mer skonsamma än vad de var förr.

En blekning öppnar upp hårstrået och ljusar upp de pigment som finns där. Beroende av huruvida du har naturlig färg på ditt hår eller om du har ett färgat hår blir resultatet lite olika.

Eftersom en blekning innebär att man gör håret ljusare är det så att varma pigment kommer fram. Detta är vad som ligger bakom att blekt och blont hår ofta tenderar att bli gult eller orange. Som tur är finns det silverschampo som tar hand om dessa varma pigment så att man kan få en önskad kallare nyans i håret.