Hårvård

Bäst i test: Bästa Hårtillskott 2022

Hår som behöver ett tillskott för att må bättre är knappast en ovanlighet, utan det är snarare tvärtom mycket vanligt att håret behöver en liten push. Vare sig det är slitet på grund av färgning och styling, eller om det är hormonell obalans, stress eller något annat som ligger bakom, så är ett hårtillskott alltid välkommet.

Med rätt hårtillskott får du inte bara starkare hår, utan håret kommer också att bli tjockare och glansigare. Du kan även räkna med att håravfall minskar och att din hårbotten kommer att må bättre.

Idag finns det många bra hårtillskott att välja mellan och vi har valt ut nio favoriter som ni kan välja mellan. Vilken som blir just din favorit är naturligtvis upp till dig. Vi tycker alla olika och har olika behov. Det hårtillskott som passar någon annan bäst passar kanske inte alls passar just dig, så testa dig fram.

9 Bästa Hårtillskotten

1. Bäst i test Original Silicea Hud, naglar & Hårtillskott

Silicea är klassikern som älskas av många och det är inte så konstigt. Detta hårtillskott är nämligen av mycket hög kvalitet, så att det är Sveriges mest sålda hårtillskott är lätt att förstå.

Detta hårtillskott ger ditt hår mer glans och det blir tjockare och starkare. Du slipper vakna med hår på huvudkudden och det är dessutom veganskt. Efter att du börjat använda detta hårtillskott kommer håret (samt hud och naglar) att få betydligt bättre kvalitet och det bästa är att kvaliteten på håret bibehålls.

2. Priorin Kosttillskott

Med Priorin Kosttillskott blir skört hår som gärna går av genast starkare då detta är ett kosttillskott som ger massor av näring. Bland ingredienserna hittar vi bland annat biotin, vitamin B5, hirsextrakt och aminosyror.

Håret och hårväxten bevaras när man använder detta tillskott och håret blir välmående och friskt. Då håret växer cirka 1 cm per månad kan du räkna med att se resultat efter cirka 2-3 månader.

3. Elexir B-vitamin Kosttillskott

Elexir B-vitamin Komplex är ett veganskt hårtillskott som bidrar till att behålla normalt hår och normal hud. Detta kosttillskott bidrar även till normal energiomsättning och till nervsystemets normala funktion. 

När du använder detta kosttillskott har du att se fram emot ett friskare hår med mer glans. Håret blir starkare och ser friskare och mer välmående ut.

4. Gevita Hår, hud och naglar

Här har vi ett hårtillskott som inte ser särskilt lyxigt ut, men låt dig inte luras då innehållet är desto häftigare. Bland ingredienserna hittar vi bland annat åkerfräken, biotin och zink. Dessa bidrar alla till att hårets kvalitet bibehålls.

Detta hårtillskott innehåller även öljäst, B-vitaminer och mineraler – allt för att du ska få ett kosttillskott som gör allt för ditt hår och dess kvalitet. Att du dessutom får bra hud och bra naglar på köpet gör knappast saken sämre.

5. Original Silicea Kosttillskott Beauty Shots

För dig som vill ha ett lite “piffigare” och roligare alternativ till klassikern Silicea finns denna läckra variant i form av välsmakande shots. Smaken av röda bär tillför en ny dimension och en lite mer modern touch. Resultatet är naturligtvis lika bra som originalet, så det är bara form och smak som skiljer sig åt mellan dessa hårtillskott.

Håret får en skjuts på alla sätt då det både känns friskare och starkare och ser glansigare och vackrare ut. Håret blir tjockare, så det är perfekt för dig som har tunt hår eller som har tappat hår av någon anledning.

6. Hair Volume Hårtillskott

Med Hair Volume från New Nordic får du ett hårtillskott som innehåller biotin och zink samt koppar. Dessa ämnen bidrar till att bibehålla normalt hår och hårets normala pigmentering. Dessutom hittar vi både äpple, aminosyror, hirs och åkerfräken i detta hårtillskott.

Det bidrar både till normal hårpigmentering och normalt hår. Kosttillskottet bidrar även till att bibehålla normala naglar och det är enkelt att ta en kapsel dagligen tillsammans med mat.

7. Hårkontroll Kosttillskott

Hårkontroll är ett väldigt bra kosttillskott som är bra både för hår och naglar. Det innehåller en perfekt kombination av vitaminer och mineraler som stimulerar både håret och hårrötterna.

Med selen, zink, hirs, biotin och bambu får du allt du behöver för ett friskt, vackert och välmående hår. Det ges all den näring och de extra tillskott som behövs för att hållas friskt, så det är bara att ta detta hårtillskott varje dag för perfekt hår.

8. Hair Supply Näring för Håret

Detta hårtillskott innehåller bland annat magnesium, kalcium, kisel, åkerfräken, nässla och hirs. Dessutom hittar vi zink, b-vitaminer och K2-vitaminer i innehållsförteckningen. Allt detta bidrar tillsammans till att ger massor av näring till både hår, hud och naglar. 

Tillskottet är i form av tabletter och du tar två tabletter dagligen i samband med måltid. 

9. Active Care Silica Hår Hud & Naglar

Här har vi ett prisvärt alternativ som vi rekommenderar dels på grund av det låga priset och dels på grund av att det är bra både för håret, huden och naglarna.

Detta hårtillskott innehåller bland annat tång, öljäst, åkerfräken och ett organiskt silica komplex. Du kan räkna med snabba och fina resultat då tillskottet bidrar till att håret växer och bibehåller normal kondition.

Varför ska man använda hårtillskott?

Hårtillskott är en sådan sak som är väldigt viktigt att använda då det gör så att hårets kvalitet ökar. Beroende av gener och beroende av hur vi mår och vad vi utsätter vårt hår för behövs det mer eller mindre tidigt i livet. Vissa använder hårtillskott från unga år medan andra använder det först senare i livet.

Vårt hår, likt vår hud, förlorar mycket av sin naturliga goda kvalitet med åren och dessutom sliter både vi och miljön på både hår och hud. Genom att peppra håret fullt av godsaker som ett hårtillskott tillför blir håret revitaliserat och känns genast yngre och starkare, snyggare och fräschare.

Då det vanliga är att hårtillskott även är bra för hud och naglar får man det på köpet.

Bäst i test: Original Silicea hud-, naglar- & Hårtillskott

Vi tycker att klassikern Silicea Original står sig i konkurrensen år efter år. Visst finns det många nya hårtillskott på marknaden som även de är bra, men med Silicea är man trygg och säker på att det är hög kvalitet och många års erfarenhet och forskning som ligger bakom.

Kanske är det så att du kommer hitta en annan favorit bland de resterande produkterna i vårt test. Då de alla är bra så gör du ett bra val, oavsett vilket hårtillskott du väljer.