Hårvård

Bäst i test: Bäst Hårolja 2022

En bra hårolja är guld värt, oavsett vad för typ av hår man har. Det är inte bara det faktum att en hårolja bidrar till ett vackrare och mer glansigt hår som är positivt, det är också så att det är bra att håret vårdas och får näring med rätt hårolja. 

När man hittar rätt hårolja så är det omöjligt att leva utan. Håret får extra vård och näring samtidigt som håret skyddas. Att det dessutom blir lättare att styla och få till en fin frisyr gör att det är lätt att tala sig varm av effekterna av en bra hårolja. 

Det finns massor av håroljor idag och det är inte så lätt att veta vilken man ska välja. Vi har plockat ut våra favoriter och vilken av dessa du än väljer kommer du att bli nöjd då det är hög kvalitet som gäller för allihop. 

9 Bästa Håroljorna

1. Bäst i test – Lanza Healing Keratin Hårolja

Med denna hårolja får du en produkt som är fri från både parabener, gluten och sulfater. Då den innehåller keratin protein och L’anzas eget Phyto-IV Oil Complex så reparerar den slitet och skadat hår på ett mycket kraftfullt sätt.

Den ger även styrka och elasticitet till håret och resultatet är ett strålande friskt hår med vacker glans. Vi gillar att detta är en särskilt snabbabsorberande hårolja då det gör att den blir behaglig att använda. Dessutom ger den värmeskydd upp till 260 grader och UV-skydd.

Håroljan passar alla hårtyper, den är fuktresistent och den återskapar hårets inre struktur.

2. Kérastase Serum Extensioniste Hårolja

Denna hårolja passar alla hårtyper och den gör håret starkt och välmående samtidigt som håret ser vackrare ut. Vill du ha en hårolja som ger dig glansfulla och vackra hårlängder är detta rätt val för dig.

Håret blir mjukt och härligt och trots att denna olja inte innehåller växtstimulerande ämnen är det många som upplever att håret blir längre då det hjälper håret att bli starkare.

3. Maria Nila True Soft Argan Oil Hårolja

Här har vi en klassiker som är mycket uppskattad. Den vårdar, återfuktar och stärker håret i ett och dessutom är detta en prisvänlig hårolja som doftar gott. Köp gärna andra produkter från samma serie från Maria Nila då det ger extra bra resultat.

Den skyddar mot UV-strålning och hjälper till att bevara din hårfärg. Då denna olja innehåller arganolja så är den snabbabsorberande samtidigt som den gör att håret blir frizzfritt och mjukt.

Oljan tynger inte ner håret, utan håret blir luftigt och fräsch efter användning. Om du endast vill använda den i hårtopparna, eller om du vill ha den i hela håret är upp till dig – resultatet blir bra hur du än väljer att använda den.

4. Sebastian Dark Hårolja

Denna hårolja kommer i form av en gele som ger en mjuk och behaglig känsla i håret i upp till 48 timmar. Den ger även fin struktur och fyllighet, så den är perfekt för dig som har tunt och/eller flygigt hår.

Den vårdar ditt hår inifrån och dessutom är den mycket lätt att applicera utan att det blir för mycket av det goda. Då den behandlar varje enskild hårfiber skapas den perfekta grunden för styling.

Bland ingredienserna hittar vi arganolja, sandelträ och cederträ. Dessa ger tillsammans ett resultat med textur, definition, glans och anti-frizz.

5. Wella System Professional Hårserum

Här har vi ytterligare en hårolja som passar alla hårtyper och som verkar både glansförstärkande och mjukgörande. Du får med andra ord ett resultat som är silkeslent och fullt av härlig lyster efter användning av denna hårolja.

Den är även återuppbyggande och ger ditt hår en ny struktur. Blandningen av oljor (arganolja, jojobaolja och mandelolja) i denna produkt gör att håret och keratinet skyddas. Håret blir slätt och utan frizz, så resultatet är väldigt fint.

6. Olaplex No.7 Bonding Oil

Tillhör du dem som fastnat för Olaplex-serien så är detta ett klokt val. Oljan är perfekt att använda efter andra produkter i samma serie. Det är också en hårolja som passar bra att använda tillsammans med produkter från andra märken, så oavsett märke på dina hårvårdsprodukter är detta en hårolja du kommer att gilla.

Detta är en mycket koncentrerad olja som är reparerande och härligt fjäderlätt i sin konsistens. Den mjukgör, ger glans, stärker och förbättrar kvaliteten på alla hårtyper. Den har värmeskydd upp till 230 grader och den är dessutom färgbevarande.

7. Moroccanoil Oil Treatment

Här har vi en hårolja som funnits på marknaden under en längre period och den har hunnit bli en favorit hos många. Den vårdar och verkar glansförstärkande på alla hårtyper och håret blir friskt och välmående när man använder oljan.

Du kan räkna med fina resultat vad gäller styling då detta är en olja som ger en perfekt bas för styling. Med ett innehåll av arganolja och vitaminer som ger lyster är detta en hårolja som påskyndar torktiden, ger näring och glans och som ger ett frizzfritt resultat.

8. Goldwell Dualsenses Rich Repair

Detta är en härlig hårolja som är särskilt bra för torrt och skadat hår. Den är vårdande och förstärker glansen. Oljan består av en blandning av microPROtec complex och IntraLipid och har hela sex återuppbyggande effekter.

Denna hårolja minskar antalet avbrutna hårstrån, den ökar elasticiteten och den ger ett silkeslent resultat. Du får friska hårlängder och hårtoppar samt glans och en starkare hårstruktur.

9. Ida Warg Moisture Serum

Detta är en mycket behaglig produkt från Ida Warg som är helt vegansk och som är till för torrt hår. Den verkar återfuktande och mjukgörande och du kan räkna med att håret blir babymjukt och fullt av liv.

Du slipper frizz och dessutom skyddas skadade fjällskikt. Bland ingredienserna hittar du både avokadoolja och arganolja.

När ska man använda hårolja?

Hårolja ska användas vare sig du har hår av bra kvalitet eller om du har ett slitet och/eller risigt hår. Naturligtvis kommer du att se en större skillnad om du har dålig hårkvalitet, men det är lika viktigt att använda en hårolja i ett friskt hår då det hjälper till att bibehålla kvaliteten på ditt hår.

Du kan använda hårolja hur du vill. Vissa gillar främst hårolja efter att man tvättat håret och håret är vått, medan andra föredrar att använda hårolja i torrt hår. Du kan till exempel blanda hårolja i en hårmask för extra näring. Du kan även använda det endast i topparna, eller så kan du ha det för att håret ska blir lättare att reda ut efter tvätt. Det finns massor av olika sätt att använda hårolja, så du kan testa dig fram. 

Bäst i test: Lanza Healing Keratin Hårolja

Vi har valt ut L’anza Healing Keratin Hårolja som vinnare i vårt test då vi tycker att det är den hårolja som levererar bäst. Den är prisvärd, den är lättanvänd, doften och innehållet är bra och den är av allmänt hög kvalitet. 

Då L’anza finns att köpa i de flesta butiker är även det en fördel som vi vill framhålla. Det är alltid bra med produkter som är lätta att få tag i.