Hårvård

Bäst i test: Bästa Hårmousse 2022

Alla vill vi ha ett vackert hårsvall, men de flesta av oss behöver både hårvårdsprodukter och stylingprodukter för att få håret att bli sådär snyggt, luftigt och läckert som vi drömmer om. Som tur är finns det härliga hårmousse på marknaden som fixar detta och vi har tagit fram våra favoriter i vårt test. 

Det finns utan tvekan minst en produkt av dem vi valt ut som kommer att falla dig i smaken. Testa dig fram för att se efter vilken som blir din favorit. Det är ju inte bara resultatet som räknas, utan det är lika viktigt att doften, priset och innehållet stämmer överens med ens önskningar och krav. 

Satsa på hårmousse som du kan använda med gott samvete. Det finns många varianter att välja mellan, så vare sig du vill ha en vegansk produkt, ett hårmousse som har en miljövänlig förpackning eller vad det nu kan vara, så finns det tveklöst en vinnare för just dig i det stora utbudet. 

9 Bästa Hårmousse

1. Bäst i test – Maria Nila Pure Volume Hårmousse

Här har vi en mycket populär hårmousse som älskas av många. Maria Nila är ett mycket uppskattat märke bland personer med tunt, fint skandinaviskt hår när det kommer till just hårvård och det är inte så konstigt. 

Denna produkt ger massor av fin volym utan att tynga ner samtidigt som håret får både glans och och lyster. Doften är även den alldeles underbar och resultatet blir fint oavsett om du använder dig av en hårfön eller om du låter håret självtorka. 

Det känns inte det minsta kladdigt eller “smutsigt” som med vissa andra hårmousse och dessutom är det så att håret varken känns strävt eller sprött. Ditt hår blir starkt, fylligt och mjukt samtidigt som statisk elektricitet motverkas. 

2. Wella Professional EIMI Root Shoot Hårmousse

Med denna läckerhet till hårmousse får du hållbar volym, trevlig doft och fin stadga. Vill du ha ett rejält lyft vid rötterna är detta rätt produkt för dig. Produkten har inte bara “root” i namnet, utan det är också så att det ser till att du får det perfekta lyftet. 

Produkten är utformad för precisionsapplicering så att du får volym exakt där du vill ha det. Du kan enkelt fixa vilken frisyr du vill med denna produkt – det är helt enkelt en av de bästa baserna för styling du kan hitta. 

3. Lernberger Stafsing Volumizing & Thickening Fiber Mousse

Med denna hårmousse får du både volym, färgskydd och fint textur. Det spelar ingen roll vilken typ av hår du har, resultatet blir fint oavsett. Små fibrer lägger sig runt hårstrået, vilket gör att håret känns tjockare och fylligare medan veteprotein stärker och skyddar håret från värmeskador.

Produkten är helt fri från parabener och doften kommer från grapefrukt, citron, apelsin, bergamott, persika, mandarin, jasmine, liljekonvalj, musk och ambra. Detta gör att det doftar extra gott och det är såklart väldigt positivt. 

Applicera en mängd hårmousse som är ungefär så stor som en valnöt och massera sedan in i håret från botten ut mot topparna. 

4. Moroccanoil Curl Control Mousse

Med en hårmousse som den här får du både glans och bättre lockar. Dessutom är förhindrar den friss och tillför fukt. Då den kontrollerar både smålockigt, lockigt och spirallockigt hår passar den alla er som har någon form av lockar. 

Den definierar och ger fin stadga och dessutom är det mycket lätt i konsistensen. Trots att den är lätt är det mycket kraftfull och arganolja gör att håret blir mjukt och slätt. Du kan räkna med naturlig struktur samtidigt som den garanterar hår som är lätt att kamma ur. 

Applicera denna mousse i handdukstorkat hår och krama sedan igenom håret från topparna och utåt mot topparna. Lyft sedan håret mot rötterna och låt håret självtorka. 

5. Schwarzkopf Professional OSiS Grip Strong Hold Mousse

Här får du en hårmousse som är volymgivande och som ger mycket fin stadga. Den passar alla hårtyper, så oavsett vad för typ av hårstil, hårtyp och stylingresultat du är ute efter är detta ett perfekt val. 

Du kan också räkna med naturlig glans och långvarig kontroll av ditt hår. Du får också med en anti-statisk effekt samtidigt som håret skyddas vid föning. 

6. Björn Axén Volume Hårmousse

Denna veganska hårmousse ger volym och stadga samtidigt som den har både värmeskydd och UV-skydd. Om du tycker om Björn Axéns produkter kommer detta att bli ett bra tillskott då den fungerar mycket bra med annat från deras hårvård. 

Detta är en prisvärd produkt som kommer i en snygg förpackning och vi tycker att den är extra bra eftersom den är utan speciellt skapad för känslig hud. 

7. Antonio Axu Volumizing Hårmousse

Med denna hårmousse får du en produkt som bygger volym från rötterna. Håret får ordentlig fyllighet och denna mousse ger ett härligt mjukt hår som är naturligt följsamt. Det krävs att du skakar flaskan ordentligt innan du applicerar produkten i håret och för bästa resultat är det klokt att använda en rundborste. 

Moussen sväller när du värmestylar ditt hår och detta gör att du får ett extremt luftigt hår med perfekt kontroll och flexibilitet.

8. REF Fiber Hårmousse

Även denna hårmousse är vegansk och den passar alla hårtyper. Du får både bättre lockar och bra med stadga när du använder denna produkt, så det är ett toppenbra val oavsett om du har rakt hår, lockigt hår, hår som behöver anti-friss eller något annat. 

Håret blir tjockare och fylligare och texturen blir mycket bra. Med naturligt UV-skydd och skydd mot färgförlust är det också ett bra val för dig med färgat hår. Den ger också bra med volym, vilket är bra för dig som vill ha det. Att den dessutom innehåller keratin gör att produkten även stärker och reparerar.

9. Goldwell StyleSign Ultra Volume

Denna hårmousse är stärkande och volymgivande samtidigt som den fixar bättre lockar. Den passar alla hårtyper och även om du har väldigt tunt och fint hår som är flygigt kommer den att ge stadga och bra med volym.

Den gör också att håret känns tjockare, vilket är ett stort plus för dig med typiskt skandinaviskt hår. Denna produkt är även prisvänlig och dryg, vilket ger ett extra plus i kanten. 

Varför ska man använda hårmousse?

Hårmousse används för att ge håret fin stadga utan att håret blir stelt. Du får alltså ett resultat där håret hålls på plats samtidigt som det är följsamt och behagligt. Hårmousse av bra kvalitet ger vård och kapslar in fukt, så det är inte bara en stylingprodukt, det är också en bra vårdande produkt för håret. 

Beroende av vad du har för typ av hår funkar hårmousse på olika sätt. Om du exempelvis vill tämja lockar är ett hårmousse det perfekta verktyget, men det är också så att hårmousse kan ge volym, glans och värmeskydd. 

Bäst i test: Maria Nila Pure Volume Hårmousse

Denna härligt doftande och vårdande hårmousse är ett självklart val då du får både fina resultat, ett väldoftande hår och styling, vård och näring i ett. Att det är lätt att hitta Maria Nilas produkter i svenska skönhetsbutiker gör inte saken sämre. 

Det är med andra ord inte så konstigt att detta är ett självklart val från vår sida vad gäller att utnämna detta hårmousse till vinnare – det har allt det en bra vinnande produkt ska ha.