Hårvård

Bäst i test: Bästa Hårfärg 2021

Att färga håret hemma är både kul och betydligt billigare än att gå till en salong. Det bästa är att man kan testa sig fram med en massa olika hårfärger. Man måste dock komma ihåg att vänta mellan färgningarna så att man inte sliter onödigt mycket på håret. 

Det finns mycket att välja mellan och det är inte alltid så lätt att veta vad man ska välja. Vi har valt ut våra favoriter för att det ska bli lättare för er att hitta rätt. Ta dig en titt nedan för att hitta din favorit. Vare sig du vill satsa på en spännande pastellfärg eller om du är ute efter brunt, blont eller någon annan färg finns det många olika att välja mellan. 

Kom ihåg att ta väl hand om ditt hår efter att du färgat det. Använd vårdande inpackningar och bra hårvård för att håret ska må så bra som möjligt. 

7 Bästa Hårfärgerna

1. L’Oréal Paris Casting Creme Gloss Hårfärg

Med denna härliga intensivtoning får håret inte bara en uppfräschning vad gäller färg, utan det är också så att håret får ny härlig lyster. Resultatet varar i 6-8 veckor och då den är ammoniakfri och vårdande är den extra bra för alla hårtyper. 

Håret får fina skiftningar och dessutom vårdas håret. Bland ingredienserna hittar vi bland annat bidrottninggelé. Det är mycket rikt på kollagen, vilket gör att håret blir både friskare och mjukare. Glansen från pärlemor är ett extra plus. 

Den ljusar upp ofärgat hår 1 steg och den täcker grått hår upp till 70 %. 

2. L’Oréal Paris Colorista Permanent Gel

Här har vi en färg som bjuder på många spännande nyanser att välja mellan. Vare sig du är ute efter rosa, lila eller någon annan kul färg så hittar du det bland nyanserna här. Denna serie har inga “vanliga” färger, så är du ute efter det ska du ta dig en titt på en annan färgserie. 

Om du tycker att det är roligt att prova på lite nya saker med ditt hår ska du helt klart testa dessa färger. Du kommer inte att bli besviken. 

3. MOOD Hair Colour

Detta är en riktig klassiker som många har som favorit. Om du tillhör dem som gillar att färga håret hemma är detta en hårfärg som måste testas. Den ger ett fint resultat som är både hållbart och fräscht. Håret får fin glans och även om du inte är van vid att färga håret själv är detta en hårfärg som är enkel att använda. 

Du kan välja mellan ett flertal olika nyanser och då den täcker grått hår passar den även dig som vill bli av med det. Det är det unika komplexet multi technology som ger både fin glans och fin färg. 

4. Garnier Olia Permanent Hair Colour

Denna permanenta hårfärg drivs med kraften av olja. Det är den första permanenta hårfärgen på marknaden av detta slag, vilket gör att den sticker ut i mängden. Vi gillar innovativa idéer för hårfärg så detta är helt klart en favorit för oss. 

Denna färg ger maxad färgprestation och en synlig förbättring av hårets kvalitet. Dessutom ges extra komfort till hårbotten och det ser vi inte varje dag. Ofta är det så att hårbotten tar skada av hårfärg, men här får den vård istället. 

5. Schwarzkopf PureColor Hårfärg

Här får du en hårfärg som ger både ett dynamiskt och långvarigt resultat. Färgen har en vårdande och fuktgivande formula, så håret slits inte onödigt mycket vid färgning. Du kan välja mellan många olika nyanser, så det är inte svårt att hitta rätt. 

Bland ingredienserna hittar vi bland annat jojoba, aloe vera och kaktus. Dessa  ingredienser gör att håret får både glans, vård och volym. Du får med andra ord inte bara en fin färg, du kan också räkna med att håret ser fint och fräscht ut vad gäller kvalitet. 

6. L’Oréal Paris Excellence Ultra Hårfärg

Här har vi en hårfärg som tar fram kalla pigment i ditt hår. Den är med andra ord perfekt för dig som vill ha ett långvarigt och kallt färgresultat. Detta är med andra ord inte en hårfärg för dig som föredrar varma toner. 

Den är berikad med Pro-Keratin som ser till så att ditt hår skyddas medan håret färgas. Håret blir glansigt och mjukt med strålande vacker och naturlig lyster efter användning. Kom ihåg att avsluta med en hårinpackning med lila färgpigment för att neutralisera gula toner och gör håret glansigt.

7. L’Oréal Paris Récital Préférence Hårfärg

Med denna hårfärg får du ett mycket intensivt resultat och den hjälper till att bevara färgen på ett sätt som gör att detta är en mycket hållbar hårfärg. Det intensiva och färgstarka resultatet är inte det enda man bjuds på här – du kan även se fram emot läcker lyster. 

Glansen från denna produkt håller i upp till sex veckor och lystern håller i upp till åtta veckor. Ett anti-blekningssystem låser in färgen och täcker grått hår. Samtidigt skyddas håret och reflekterar ljus. 

Efterbehandlingen innehåller Hi-Shine efterbehandling och den är berikad med E-vitamin och UV-filter. Detta gör att färgen vitaliseras och förlängs från dag ett efter färgning. 

Att tänka på när man applicerar hårfärg

När man applicerar hårfärg är det viktigt att tänka på att börja vid rötterna. Anledningen till det är att färgen vid rötterna ska verka längre än i längderna. Det är olika hur lång tid du ska vänta innan du börjar appliceringen i längderna, men det framgår av informationen på förpackningen. 

Annat som är viktigt att tänka på när man färgar håret är att skydda kläderna. Du kan antingen ta på dig en “skräp-tröja”, eller så kan du skydda kläderna på andra sätt. Det är också viktigt att komma ihåg att göra ett test på huden innan du applicerar allt på en gång. 

När det kommer till färg blir det bäst resultat om du väljer en hårfärg som är antingen en eller två nyanser ljusare än din hårfärg, eller en hårfärg som är en eller två nyanser mörkare. 

Om du har möjlighet att få hjälp med färgningen blir det oftare ett bättre resultat då det kan vara ganska svårt att fixa det på egen hand. 

Hårfärg – Bäst i test: L’Oréal Paris Casting Creme Gloss

Detta är en vinnare då den är vårdande och ger bra glans med synliga reflexer. Även priset är bra och dessutom är det på det viset att den säljs överallt. Detta gör att den är lättillgänglig. 

Vare sig du är van vid att färga håret hemma eller om du är nybörjare är detta ett bra val.