Hårvård

Bäst i test: Bästa Hårborttagning 2022

Hårväxt är naturligt och något som majoriteten av alla människor har, men det är inte alltid hårväxten är uppskattad. Många upplever att hår på vissa kroppsdelar kan vara genant och väljer därför att avlägsna detta med hjälp av en hårborttagningsmetod. Det finns många olika sätt att bli av med oönskat hår. Det vanligaste och kanske enklaste är att raka, men det går också att använda sig av varmvax, vaxremsor, epilatorer eller IPL för mer långvariga resultat.

I denna bäst i test har vi valt att fokusera på snabba och hållbara metoder för hårborttagning. Alla metoder har sina för- och nackdelar och vissa är mer smärtsamma än andra. Gemensamt för alla är dock att du får bort håret, vilket är hela vitsen med hårborttagning.

10 Bästa Hårborttagningarna

1. Bäst i test – Braun Silk expert Pro 5 PL5117

Ett högt pris är inte alltid en garanti för att en produkt är bra, men när det kommer till Braun Silk expert Pro 5 PL5117 finns det helt klart en sanning i det hela. Den här IPL maskinen är framtagen för hemmabruk och är ett mycket snabbt, effektivt och säkert sätt att bli av med hår.

IPL är en metod som går ut på att med hjälp av 400 000 ljusimpulser döda hårrötterna från grunden. Det ger ett permanent resultat som håller livet ut. Braun Silk expert Pro 5 PL5117 kan användas på ben, i armhålor, på överläppen, ryggen eller bikinilinjen.

2. Philips BRE740/10

Philips BRE740/10 erbjuder dig ett komplett epilatorkit som består av en epilator och 8 olika typer av tillbehör. Produkten är utformad för ett ge dig ett så bekvämt och ergonomiskt grepp som möjligt, samtidigt som den kompakta storleken gör det enkelt att komma åt alla områden.

Tack vare den kvalitativa konstruktionen kan epilatorn även fånga upp de allra kortaste och minsta hårstråna. Vill du ha en mer skonsam behandling kan du med fördel använda dig av den i duschen.

3. Braun Silk-épil 9 9/890 SensoSmart

Med Braun Silk-épil 9 9/890 SensoSmart kan du snabbt och skonsamt bli av med oönskat hår på både kropp och ansikte. Epilatorn är framtagen för att få med så många hårstrån som möjligt i ett och samma drag.

Det breda huvudet gör att du kan täcka en mycket stor yta varje gång, men du får även med tillbehör som gör den smidig för de där mindre områdena också. Rengöring sker enkelt genom att du sköljer den under rinnande vatten, alternativt använder den när du är i duschen. Ett fulladdat batteri räcker i ca 50 minuter.

4. Braun FaceSpa Pro 912 Hårborttagning

Vill du bli av med hår och samtidigt öka spänsten i hud och ansikte? Då är det Braun FaceSpa Pro 912 Hårborttagning som du ska använda dig av. Till skillnad från många andra hårborttagningsprodukter ser Braun FaceSpa Pro 912 Hårborttagning till att göra mer än så.

Här får du en 3-i-1 apparat som epilerar, rengör och ger huden den spänst och lyster som du förtjänar. Även de allra minsta hårstråna kan effektivt avlägsnas från roten för ett silkeslent och hållbart resultat. Med hjälp av microvibration-huvudet kan du massera in hudkräm eller serum.

5. Braun Silk-epil 9 SensoSmart 9/870

Braun är kända för att skapa högkvalitativa och effektiva produkter för hälsa- och skönhet. Deras Braun Silk-epil 9 SensoSmart 9/870 är inget undantag. Den här modellen är utrustad med ett brett epileringshuvud som gör att du kan få bort mer hår samtidigt.

Det gör inte bara att du får ett snyggt resultat direkt, utan att du även sparar in en hel del tid. Braun Silk-epil 9 SensoSmart 9/870 har ett ergonomiskt handtag och kan med fördel användas i duschen. Observera att Braun Silk-epil 9 SensoSmart 9/870 endast rekommenderas till kroppen, ej ansikte.

6. Braun Silk Expert IPL 5117 Hårborttagning

Till Braun Silk Expert IPL 5117 Hårborttagning har man verkligen lyckats skapa en design som ser både lyxig och exklusiv ut. Med hjälp av ett ljus kan du nu ta bort oönskad hårväxt och få ett snyggt och permanent resultat. Om du har tröttnat på rakhyvlar och kladdiga vaxer är detta lösningen för dig.

Apparaten känner av hårstrået genom att lokalisera mörkare nyanser. Av denna anledning bör man vara försiktig med IPL metoder om man har mörk hud, eftersom maskinen inte alltid kan känna skillnad. Braun Silk Expert IPL 5117 Hårborttagning är utmärkt för hårborttagning på kroppen men bör inte användas i ansiktet.

7. Philips Lumea Prestige BRI953 Hårborttagning

Vi tittar närmare på ytterligare en IPL apparat för hemmabruk, men den här gången från varumärket Philips. Med Philips BRI953/00 kan du effektivt ta bort hår med hjälp av ljuspulsbehandlingar som går hela vägen ner i hårsäcken.

Det gör att hårsäcken sätts i en så kallad vilofas och hårborttagningen blir således permanent. Kliniska studier har visat att Philips BRI953/00 kan hjälpa dig att reducera hårväxten med hela 92 % efter tre behandlingar. Philips BRI953/00 är skonsamt att använda sig av och erbjuder en smärtfri borttagning av oönskade hårstrån.

8. Braun IPL Silk Expert Pro 5 PL5014

Med hjälp av 400 000 ljusimpulser hjälper Braun IPL Silk Expert Pro 5 PL5014 dig att bli av med hår på ett skonsamt, smärtfritt och permanent sätt.

I detta kit får du med en IPL-apparat, en rakhyvel och en snygg förvaringsväska. Välj mellan tre olika lägen för att få en så personligt anpassad behandling som möjligt.

9. Philips Lumea BRI923

Att vilja ta bort hår permanent har blivit mycket vanligt, men att gå till salong är dyrt och kräver både tid och pengar. Med Philips Lumea BRI923 kan du utföra samma typ av behandling i ditt egna hem och för en betydligt lägre kostnad.

Philips Lumea BRI923 kräver cirka 6-8 behandlingar för att du ska uppnå ett silkeslent och bestående resultat. Apparaten kan användas på hela kroppen och fungerar även bra för att ta bort ansiktshår.

10. Beurer IPL 10000+

Beurer IPL 10000+ är en av de mest prisvärda IPL behandlingar som du kan utföra i hemmet. Apparaten är mycket enkel att använda sig av och tack vare den ringa storleken kan du komma åt alla skrymslen och vrån.

Beurer IPL 10000+ är utrustad med en hudtypsensor som gör maskinen säkrare och det breda huvudet gör att en helkroppsbehandling endast går på 26 minuter. Det är verkligen snabbt.

Vad för typer av hårborttagningar finns det?

Det finns mängder med olika typer av hårborttagningar att välja mellan och alla behöver inte involvera epilatorer eller IPL-apparater. Den som vill kan även ta bort hår med hjälp av en rakhyvel eller varmvax.

Vad man väljer beror främst på vad man tycker är enklaste och om man har hög eller låg smärttröskel.

Hårborttagning – Bäst i test: Braun Silk expert Pro 5 PL5117

Vi valde att lista Braun Silk expert Pro 5 PL5117 som vår vinnare i detta bäst i test. Med den här IPL-apparaten kan du snabbt och säkert avlägsna hår på hela kroppen. Med hjälp av modern teknik har den ett flertal praktiska och viktiga funktioner.

Bland annat kan den läsa av din hudtyp och automatiskt anpassa sig därefter. Braun Silk expert Pro 5 PL5117 är två gånger så snabbt som föregångaren och 25 % enklare att använda sig av.