Hårvård

Bäst i test: Bästa Hårborste 2022

Oavsett hur långt eller kort hår du har är du i behov av en bra hårborste. Med en hårborste kan du inte bara se till att få ut jobbiga knutar, utan du kan också styla håret och få en slätare hårstruktur.

Ett vanligt missförstånd är att man tror att alla borstar är likadana, men så är inte fallet. Borstar är tillverkade i olika material, vilket i sin tur innebär att de kommer med olika egenskaper.

10 Bästa Hårborstarna

1. Bäst i test – HH SIMONSEN Wonder Hårborste

HH SIMONSEN Wonder Hårborste är en superflexibel borste som har extra stora piggtoppar. På så sätt stimuleras hårbotten och blir friskare, vilket i sin tur ökar hårtillväxten.

Ytan är beklädd med gummi, vilket säkerställer att du får ett riktigt bra grepp och den ergonomiska formen gör det möjligt för dig att använda borsten på många olika sätt. HH SIMONSEN Wonder Hårborste kan med fördel användas i både vått och torrt hår, vilket gör att du med fördel kan använda den i duschen.

2. ghd Paddle Brush

Den här paddelborsten lämpar sig för dig med medellångt till långt hår som är tjockt och kraftigt. ghd Paddle Brush är utmärkt att använda sig av när du vill styla håret eller bli av med knutar och tovor.

Genom att vara tillverkad i ett värmesäkert material kan du med fördel använda dig av den när du fönar håret, för att på så sätt få ett blankt, rakt och skinande resultat.

3. Remington Shine Therapy Hårborste

Remington Shine Therapy Hårborste är framtagen för att skapa eleganta och raka hårstilar med mycket glans. Borsten är tillverkad i nylon och är berikad med ett anti-frizz balsam som appliceras på håret i samband med användning. Remington Shine Therapy Hårborste är anti-statisk och ger en märkvärd glans till håret.

Det målade trähandtaget är enkelt att hålla i och ger dig ett perfekt grepp vid varje användning. Remington Shine Therapy Hårborste efterlämnar ingen olja som får håret att se stripigt och fett ut, utan mjukgör och vårdar.

4. Tek Large Paddle Brush

Med Tek Large Paddle Brush får du en paddelborste som är försedd med långa och stadiga träpiggar. Genom att göra piggarna rundade får du en hårborstning som är betydligt mer skonsam och som både stimulerar och masserar hårbotten för att förbättra syreupptagningen i hårsäckarna.

Tek Large Paddle Brush är tillverkad i ett rent allergineutralt och rent material som fungerar antistatiskt. Det innebär att du inte behöver oroa dig för friss eller hår som står på ända.

5. Mason Pearson Popular Bristle & Nylon

Har du ofta tovor och knutar behöver du en ordentlig utredningsborste. Med Mason Pearson Popular Bristle & Nylon får du en mjuk, smidig och stor borste som stimulerar hårbotten och rengör håret, samtidigt som blodflödet ökar.

På så sätt kan hårbottens naturliga olja sprida sig bättre och göra så att håret blir smidigare och få ännu mer glans och lyster. Mason Pearson Popular Bristle & Nylon passar alla hårtyper och har en längd på 23 cm.

6. Sense Of Beauty Detangling Brush

Vi tittar närmare på ytterligare en utredningsborste med denna gång är det Sense Of Beauty Detangling Brush som recenseras. Med Sense Of Beauty Detangling Brush kan du reda ut ditt hår utan att skada varken hårbotten eller längder.

Piggarna är mjuka och kan smidigt glida igenom håret för att skonsamt reda ut det. Hårbotten stimuleras och masseras vid varje drag, vilket bidrar till att blodcirkulationen ökar och ditt hår kan växa sig längre, starkare och friskare.

7. Björn Axén Wet Hair Brush Detangling & Blowout

Med Björn Axén Wet Hair Brush Detangling & Blowou får du en fönborste och en utredningsborste i ett. Borsthuvudet är mycket flexibelt och består av mjuka och behagliga strån som ger en skonsam utredning av knutar och tovor.

Björn Axén Wet Hair Brush Detangling & Blowou kan användas i både vått och torrt hår och passar alla olika hårtyper. Det är Björn Axén själv som står bakom det specialdesignade handtaget, för att säkerställa ett så bra grepp som möjligt.

8. Hjärtligt Hårborste Cirkulation

Hjärtligt Hårborste Cirkulation är en riktigt härlig och fin hårborste som är tillverkad i trä. Borstens piggar är rundade och mjuka, så att din hårbotten inte tar skada vid användning. Vid varje borstdrag tillförs glans till håret, samtidigt som din hårbotten får en välbehövlig massage.

Hjärtligt Hårborste Cirkulation ökar blodcirkulationen i hårsäckarna och ser till att tillföra ordentligt med näring. På så sätt får du ett hår som är kraftigare och friskare, men också en hårstruktur som är slätare.

9. Schwarzkopf Professional Vent Brush

Gillar du att borsta igenom håret i duschen eller när det är blött? Då har du troligtvis fått höra att det skadar håret rätt ordentligt, men inte nu längre. Med Schwarzkopf Professional Vent Brush får du lösningen på problemet.

Den här borsten reder ut varje liten knut och kan med fördel användas på blött hår. Borsten är smidig och enkel i sin utformning och lämpar sig bra för både korta och långa frisyrer.

10. Tangle Teezer The Original

När Tangle Teezer The Original kom ut på marknaden gjorde den snabbt stor succé, men än idag är borsten ett mycket populärt val hos frisörer och privatpersoner som vill säga farväl till trassel och tovor.

Tangle Teezer The Original är det bästa alternativet om du snabbt vill reda ut knutar, utan att orsaka skada på varken hårbotten eller hårstrå. Håret blir slätt och mjuk, samtidigt som det blir fullt av glans och lyster. Tangle Teezer The Original passar även för den med känslig hårbotten eller som är håröm.

Hur vet man vilken hårborste man ska köpa?

Vilken borste du ska köpa beror på hur långt och hur tjockt hår du har, men också vilken frisyr som du vill kunna skapa.

En kam lämpar sig bra för den med kort hår, medan tjockt och mellanlångt hår gör sig bäst med en paddelborste.

Olika typer av hårborstar

Det finns mängder med olika hårborstar att välja mellan. Här nedan listar vi de fem vanligaste och bästa alternativen för knutfria lockar och en stylad frisyr.

Kam – Den klassiska kammen är en storfavorit som aldrig går ur tiden. En kam är vanligtvis tillverkad i hårdplast och består av många små piggar på rad. Kammen passar för dig med kort hår som vill skapa stilrena frisyrer.

Paddelborste – Paddelborsten är platt och bred och lämpar sig för den med kraftigt och tjockt hår. Borsten fungerar utmärkt att använda i samband med föning om du vill göra håret platt eller bara för att reda ut tovor och knutar.

Stylingborste – Stylingborsten kan liknas med en borste och ett stylingverktyg i ett. Borsten hettas upp eller blåser varmluft, men har utseendet av en klassisk rundborste. Nu kan du både torka, styla och kamma håret på en och samma gång.

Rundborste – Rundborsten är framtagen för att generera mycket volym i rötterna och i längderna. Borsten används med fördel i samband med att du fönar håret och är ingen mästare på att ta ut knutar. Borsten kommer i olika storlekar och tjocklekar.

Utredningsborste – Utredningsborsten är specifikt framtagen för den som ofta har mycket knutar eller hår som är bångstyrigt. Borsten ser till att snabbt få ut knutar och passar den som är extra håröm eller har känslig hårbotten. En utredningsborste kan med fördel användas både när håret är fuktigt och när det är torrt.