Hårvård

Bäst i test: Grå Hårfärg 2022

Hade man talat om grå hårfärg för några år sedan hade nog de allra flesta höjt på ögonbrynen, men den gråa hårtrenden är idag väldigt stor och extra trendig hos ungdomar. Genom att färga håret grått kan du inte bara ändra ditt utseende och få en ny look, utan du kan också säkerställa att du är helt rätt i tiden och moderiktig som få.

I detta bäst i test har vi samlat fyra stycken hårfärger som hjälper dig att få den rätta grå nyansen. Ett stort plus är att du kan använda dig av färgerna i det egna hemmet och du behöver varken utbildning eller vara professionell frisör för att lyckas.

1. L’Oréal Paris Colorista Permanent Gel Smokey Grey

L’Oréal Paris är kända för att skapa bra hårfärger av hög kvalitet och deras serie Colorista är utmärkt för dig som vill ha en hårfärg utöver det vanliga. Med L’Oréal Paris Colorista Permanent Gel Smokey Grey kan du få en stål-grå hårfärg som känns stilsäker som få. Resultatet blir hållbart, snyggt och fullt med glans.

Vill du inte färga hela håret kan du skapa snygga effekter och slingor genom att applicera färgen på utvalda partier. L’Oréal Paris Colorista Permanent Gel Smokey Grey är vårdande och skadar inte hårbotten eller hår. Kom dock ihåg att använda dig av ett silverschampo med jämna mellanrum för att bevara din fräscha och kalla grå färg.

2. Schwarzkopf Live Urban Metallics Grå Hårfärg

Metalliska färger är trendigare än någonsin. Det ser vi inte bara när det kommer till make up och mode, utan även när det kommer till hårfärgen. Med Schwarzkopf Live Urban Metallics kan du få precis den där metalliska grå färgen som du alltid har längtat efter och detta helt på egen hand.

Färgen är permanent, vilket innebär att den inte kommer att tvättas bort när du duschar. Vilket färgresultat som du får kommer dock att bero på den naturliga hårfärgen som du har. Schwarzkopf Live Urban Metallics täcker grått hår med upp till ca 30 %.

3. L’Oréal Paris Colorista Permanent Gel Silvergrå

Vi tittar närmare på ytterligare en grå nyans från L’Oréal Paris serie Colorista, men denna gång är det istället L’Oréal Paris Colorista Permanent Gel Silvergrå som det handlar om. L’Oréal Paris Colorista Permanent Gel Silvergrå ger dig en grå nyans som är subtil och mjuk, samtidigt som den är kall, intensiv och full med glans.

Färgen håller väldigt länge, men lämpar sig endast för dig med mycket ljusblont hår. Om L’Oréal Paris Colorista Permanent Gel Silvergrå appliceras på ett mörkare hår kommer resultatet inte att synas eller bli jämnt.

4. Garnier Olia Permanent Hair Colour Grå Hårfärg

Färga håret grått med hjälp av kraften från olja, är det möjligt? Ja! Med Garnier Olia Permanent Hair Colour är det faktiskt det. Här får du en snygg och trendig grå hårfärg där man har använt sig av olja för att vårda håret på djupet och se till att färgintensiteten blir så optimal som möjligt.

Garnier Olia Permanent Hair Colour är helt fri från ammoniak och kommer därför inte att irritera hud, hår eller luftvägar. Läs igenom bruksanvisningen noga innan du kommer igång och kom ihåg att skydda kläder och omgivning. Garnier Olia Permanent Hair Colour är en permanent färg som inte tvättas bort vid hårtvätt och dusch.

Hur färgar man håret grått?

För att lyckas färga håret grått behöver du först och främst se till att du använder dig av bra, vårdande och högkvalitativa produkter. Grå är en färg som snabbt kan mattas av eller få gula siktningar och därför kan det vara bra att vara förberedd med ett silverschampo för att hålla håret i toppskick hela tiden.

Du behöver även se till att din grundfärg är tillräckligt ljus för att färgen ska kunna fästa. Det bästa är om du är mycket ljusblond, platinablond eller att du bleker ditt hår innan du lägger över hårfärgen. Blekning kan lätt slita på håret och därför är det en god idé att utföra denna process hos en frisör.

Hårfärg appliceras på olika sätt beroende på vilket märke och formula som du använder dig av. Det vanligaste är dock att du blandar en färgkräm med formulan som finns i applikatorflaskan och skakar ordentligt.

När krämerna har blandats med varandra kan du börja att applicera färgen i håret. Överstig inte den rekommenderade verkningstiden.