Hårvård

Bäst i test: Bästa Färginpackning 2022

Att fräscha upp håret mellan frisörbesöken är alltid trevligt och med en bra färginpackning fixar du just det. Istället för att färga håret jämt och ständigt är det bra att dra ner lite på färgningarna och istället göra färginpackningar ofta hemma på egen hand.

En färginpackning, eller färgbomb som det också kallas, är full av pigment som gör att håret får en fin hint av färg efter användning. Håret får inte bara fin färg och uppfräschning av en färginpackning, utan det är också så att håret blir glansigt och fint. 

Att vårda håret är viktigt och det som är så bra är att färginpackningar gör just det. Du får alltså både lyster, färg och vård av denna produkt. Det går dock inte att ljusa upp hårfärgen med en färginpackning, så vill du exempelvis blondera håret är det blondering som gäller. 

Bästa Färginpackningarna

1. Bäst i test – Maria Nila Colour Refresh

Detta är en av de mest sålda färginpackningarna på den svenska marknaden. Den är mycket enkel att använda och med de fina nyanserna man kan välja mellan finns det något för alla. Vare sig du vill ha guldblont hår, svart eller rosa hår så finns det en färginpackning för dig från Maria Nila. 

Denna färginpackning ger ett färgresultat som håller mellan 4-10 tvättar och det bästa är att det är väldigt enkelt att använda denna produkt, oavsett vilken färg du väljer. 

2. Revlon Nutri Color Filters

Med denna färginpackning får du en 3-i-1-teknologi som ger färg, glans och vård i ett. Den har en unik textur som ger massor av multikromatiska möjligheter och att den ger extra vård till håret gör detta till ett smart val för dig som vill slita så lite på håret som möjligt. 

Du använder denna färginpackning i schamponerat och handdukstorkat hår och sedan är det bara att låta den verka i 3 minuter – 15 minuter beroende av hur intensivt resultat du vill ha. 

3. REF Colour Boost Masque Färginpackning

Även detta är en bra och vårdande inpackning som ger viktlös glans och fin mjukhet till håret. Du kan använda den både på ofärgat hår och på färgat hår. Den fräschar upp ett redan färgat hår medan den ger ny spännande färg till ett ofärgat hår. 

Den innehåller både sheasmör, arganolja och avokadoolja. Med så kallade “direkt-pigment” lägger sig färgen på hårstråets yta och detta ökar intensitet och reflektion på färgen. Det är också så att den gör att håret blir mer lätt att hantera. 

4. Wella Professional Color Fresh Mask

Här har vi en härlig färginpackning som ger vård, som är jättebra för att ta bort gula toner i blont hår och som ger fin färg, oavsett om du väljer en lila, en brun eller en blond färg. Den livar upp hårfärgen snabbt, vilket är precis vad en färginpackning ska göra. 

Du behöver inte oroa dig över att håret ska ta skada då denna inpackning har en sammansättning som inte skadar ditt hår. Den är utan silikoner och utan vegansk, den innehåller avokadoolja och ger ett snabbt resultat. 

5. Color Wow Root Cover Up

Med denna produkt får du ett fint resultat vad gäller att dölja trist utväxt. Med dess banbrytande formula fixar den både att täcka grå hårstrån och att ljusa upp utväxten i blonderade hår. 

Den finns i ett flertal olika nyanser så att alla ska kunna hitta rätt. Det är med andra ord bara att testa sig fram tills dess att man hittar sin favorit bland alla de fina nyanserna. 

6. Evo Fabuloso Tube Color Treatment Färginpackning

Här har vi en färginpackning som gör att det blir lätt att hitta en nyans att trivas med. Den finns nämligen i ett flertal olika varianter för att den ska passa de flesta hårfärger som behöver en extra färgklick. Vill du ha extra rött hår? Behöver du fräscha upp ett blont hår? Kanske är det en annan färg du vill pigga upp? Oavsett vilket finns den en variant för dig. 

Inpackningen har en hög koncentration av pigment och dessutom ser den till så att dämpa friss samtidigt som den ger både glans och fukt, Du applicerar den i schamponerat och handdukstorkat hår och låter den sedan verka i 3 minuter. 

7. LYKO Haircolor – Färginpackning

För dig som vill ha en prisvärd produkt som gör jobbet är detta rätt val. Du kan räkna med att håret får både läcker färg och underbar lyster så fort du applicerar denna färginpackning i håret. 

Du väljer själv hur lång tid du vill ha i produkten. Du kan ha i den mellan 3-10 minuter och ju längre du väljer att ha i produkten i håret, desto mer intensivt resultat får du. Färgen tvättas gradvis ur håret. För ett “normalt” hår håller färgen i sig 5-6 tvättar, men om du har poröst hår håller färgen i sig längre än så. 

8. Moroccanoil Color Depositing

Detta är en färginpackning som finns i sju olika nyanser. Den finns både blonda och bruna, röda och pastelliga färger. Det är med andra ord inte svårt att hitta en favorit bland nyanserna. 

Inpackningen har rena fina pigment som tillfälligt fräschar upp och förbättrar hårfärgen samtidigt som den ger vård och näring då den är djupverkande och konditionerande för håret. Med ArganID teknologi repareras och förseglas håret. 

Varför ska man använda färginpackningar?

En färginpackning ska man använda för att håret ska hållas fint och fräscht mellan färgningarna. Vare sig du färgar håret på salong eller om du färgar håret hemma är det viktigt att inte färga för ofta. 

Istället för att färga ofta kan man fräscha upp sitt hår med en färginpackning då det gör att färgen hålls snygg längre utan att man sliter onödigt på sitt hår. En färginpackning av bra kvalitet tar hand om håret och ger det vård istället för att slita på håret som en färgning gör. 

Du kan blanda olika färginpackningar för ett extra fint resultat. 

Bäst i test: Maria Nila Colour Refresh

Detta är en av de mest populära färginpackningarna på marknaden och det inte så konstigt då den bjuder på massor av läckra färger och riktigt hög kvalitet. Håret blir snabbt fräscht och dessutom är detta en mycket prisvänlig produkt.

Att denna färginpackning finns att köpa i många olika butiker är mycket positivt då det innebär att det är lätt att hitta den nyans man är ute efter.