Hårvård

Bäst i test: Bästa Blondering & Blekning 2022

Att blondera/bleka håret hemma är inte det lättaste man kan företa sig, men om man lyckas är det väldigt kul. Det är ju betydligt billigare att fixa detta hemma än på salong och är man bra på det så är det värt mycket. Inte bara är det kul att veta att man klarar av det på egen hand, det är också så att man sparar pengar genom att blondera/bleka hemma.

Vi har valt ut de produkter som vi tycker är de bästa på marknaden just nu. Det är bara för er att välja ut det som passar just er bäst – det finns något för alla i vår topplista.

7 Bästa Blondering & Blekningarna

1. Bäst i test – Nutrisse Garnier Blondering & blekning

Detta är en permanent hårfärg som ger både fin färg och näring till håret på en och samma gång. Det är inte alla gånger man hittar en blondering som tar hand om håret då det brukar vara det motsatta som gäller, så det är mycket värt. 

Denna är perfekt om du vill täcka grått hår och dessutom kommer den med en vårdande efterbehandling som innehåller bland annat avokadoolja. 

2. John Frieda Go Blonder Lightening Spray

Med denna praktiska spray får du möjligheten att fixa en uppljusning av ditt hår som visar resultat efter mellan 3-5 användningar.

Den är mycket enkel att använda då det är en spray som innehåller hydrogen peroxide. Detta gör att du det blir en kontrollerad uppljusning.

3. L’Oréal Paris Excellence Creme 7 Blond

Med denna skyddande hårfärg får du en frisk och silkeslen känsla och dessutom tar den bort alla grå hår i ett nafs.

Den har en konditionerande formula och den är berikad med Pro Keratin. Detta gör att håret vitaliseras samtidigt som färgen stärks.

4. Schwarzkopf Blond Blondering & blekning

Här får du en riktigt bra blondering som har en speciell mix av neutraliserande pigment som tar bort gul underton i håret. Det är inte så kul att bleka håret och få trista varma toner, så det är bra att det finns blekningar som den här.

Den är av bra kvalitet, så du kan räkna med bra resultat även vad gäller andra saker än just att få bort de gula undertonerna. Det är bara att följa de tydliga instruktionerna som medföljer.

5. L’Oréal Paris Récital Préférence

Är du ute efter en hårfärg som ger ett intensivt resultat med fin lyster är detta det rätta valet för dig. Glansen håller i sig i 6 veckor och färgen skyddar och reflekterar ljus. Med ett patenterat anti-blekningssystem blir färgen “inlåst” och den täcker grått hår till 100 %.

Den är berikad med både E-vitamin och UV-filter, vilket gör att din färg vitaliseras från första dagen.

6. Balmain Hair Couture Ash Toner

Detta är en väldigt spännande produkt som, precis som silverschampo och liknande produkter, är berikad med violetta toner. Det blir extra läckert då den kommer i en genomskinlig sprayflaska så att man ser den härligt lila färgen.

Detta är en leave-in formula och den förbättrar klarheten i håret samtidigt som den minskar oönskade gula toner.

7. L’Oréal Paris Colorista Effects

Med denna roliga produkt får du möjligheten att skapa en ombré-look och det är spännande. Den passar alla hårfärger, så det är bara att anpassa efter hur ljust eller mörkt hår du har när du gör denna behandling.

Formulan är krämig och behaglig och dessutom är det på det viset att du kan anpassa resultatet. För ett mer naturligt resultat ska du ha i färgen mellan 25-35 minuter och vill du ha ett mer intensivt resultat låter du färgen vara i cirka 45 minuter.

Hur blonderar och bleker man håret hemma?

Att blondera/bleka håret hemma är betydligt lättare än att slinga håret då man inte behöver ta slinga för slinga. Det är dock svårt att få till exakt rätt färg då man ofta har en utväxt som är i en färg medan längderna är i en annan färg.

När du ska blondera/bleka håret är det viktigt att komma ihåg att håret inte ska vara nytvättat eller fullt av rester av stylingprodukter. Detta gör att behandlingen fäster bättre. Sedan är det bara att se efter om blekningen ska appliceras i torrt hår eller i vått hår, mixa ihop allt det som ska mixas innan applicering och sätta igång att applicera det i håret.

Gör som så att du delar upp håret i sektioner för att lättare få en bra överblick över håret som helhet. Kom ihåg att det behövs mer produkt i de mörkare delarna, alltså utväxten, än i de ljusare längderna.

Tänk på att verkningstiden är viktig när det kommer till att blondera och bleka håret – ju längre tid du har i blekning/blondering, desto ljusare blir ditt hår.

Hur gör man slingor hemma bäst?

Att slinga håret på egen hand behöver inte vara så svårt. Utöver att fixa själva slingorna handlar det helt enkelt om att ha rätt grejer hemma och att veta hur man ska förbehandla och efterbehandla håret.

Vad gäller förbehandling är det väldigt viktigt att se till så att håret antingen är ordentligt rent, eller att det inte har tvättats på några dagar. Använda gärna ett detox-schampo, eller ett djuprengörande schampo, som tar bort alla rester i håret.

Det är alltid bra att använda djuprengörande schampo, men när man ska slinga, tona, färga eller blondera/bleka håret hemma är det särskilt viktigt. Om du istället väljer att skippa hårtvätt och stylingprodukter i håret ger det också bra effekt. Håret ska vara rent från andra produkter när man drar igång.

Först ska du borsta/kamma ur håret ordentligt så att det är lättare att slinga håret. Det är omöjligt att slinga håret om det är rufsigt och oborstat. En annan viktig sak att komma ihåg är att byta till kläder som du inte är rädd om. Tänk också på att testa på ett litet område av huden först då det kan vara så att du får en reaktion av kemikalierna.

Om du använder dig av hätta är det bara att använda virknålen som medföljer och dra igenom håret där du vill ha slingor. Har du kort hår är det perfekt att använda hätta medan längre hår passar bättre ihop med folie.

Med folie börjar man applicera färgen från benan och sedan penslar man slingorna över en bit folie innan man viker ihop den. För bäst resultat är du göra varje slinga cirka 5 mm bred. Ta sedan en ny slinga cirka 1 cm från den första och fortsätt så.

Låt sedan färgen sitta i så länge som det står i beskrivningen innan du tvättar ur håret.

Bäst i test: Nutrisse Garnier Blondering & blekning

Detta är vår favorit då den bjuder på både fint resultat och näring för håret. Vare sig du bleker/blonderar håret, eller om du färgar det i andra färger, ska du komma ihåg att ta väl hand om det.

Denna produkt finns att köpa i ett flertal olika butiker, så det är lätt att hitta den när det är dags att blondera håret.