Hårvård

Bäst i test: Blond Hårfärg 2022

Är du sugen på att bli blondin eller vill du kanske återgå till din naturliga ljusa hårfärg? Med en bra och högkvalitativ blondering kan du få ljusa lockar i det egna hemmet och utan att behöva oroa dig för höga salongskostnader. Det som är viktigt att tänka på är att blond hårfärg endast lämpar sig för redan ljust hår. Att applicera blond färg på ett mörkt hår kommer inte att ge någon effekt, eftersom de mörkare pigmenten är alldeles för starka. Här behöver du istället använda blekmedel.

Med det sagt är det nu dags att titta närmare på några av de bästa blonderingarna på marknaden. Eftersom verkningstid och appliceringsteknik kan variera kraftigt är det viktigt att du läser igenom instruktionerna innan du kommer igång. Se även till att skydda kläder och ta av dig smycken.

7 Bästa Blonda Hårfärgerna

1. L’Oréal Paris Casting Creme Gloss Blond Hårfärg

L’Oréal Paris Casting Creme Gloss Blond Hårfärg är perfekt för dig som vill ha den där honungsvarma och guldiga nyansen av blont. Färgen och intensiteten varar i upp till hela 6-8 veckor och ger lyster och glans till din naturliga hårfärg.

Färgen verkar dessutom vårdande och är fri från ammoniak och starka kemikalier. L’Oréal Paris Casting Creme Gloss Blond Hårfärg täcker gråa hår och innehåller stärkande bidrottningsgelé.

2. MOOD Hair Colour Highlights X-Tra

MOOD Hair Colour Highlights X-Tra passar dig med mörkt hår som vill ljusa upp eller skapa snygga slingor. Här får du ett blekmedel som bleker upp till hela 7 nyanser och som ger ett naturligt resultat med mycket glans.

För att appliceringen ska bli så enkel som möjligt blandas färgen ihop i endast två steg. Resultatet blir glansigt, jämnt och hållbart.

3. L’Oréal Paris Récital Préférence

Med L’Oréal Paris Récital Préférence får du en glamourös och vacker hårfärg och blonda ljusa lockar. Här har man använt sig av en modern teknik som ser till att du får ett intensivt resultat som håller riktigt länge.

L’Oréal Paris Récital Préférence täcker gråa hår perfekt, samtidigt som anti-blekningsystemet ser till att färgen i håret kapslas in och håller glansen i upp till 8 veckor. L’Oréal Paris Récital Préférence innehåller även UV-filter och E-vitamin.

4. MOOD Hair Colour Extra Light Ash Blonde

MOOD Hair Colour Extra Light Ash Blonde ger dig en naturlig och kall blond hårfärg med inslag av ”aska”. Det innebär att du slipper varma och orangea toner, som annars kan uppstå i blonderat hår.

Resultatet håller länge och ger dig en hårfärg som är full med glans i upp till flera veckor.

5. Garnier Olia Permanent Hair Colour Blond

Vill du ha en blondering som kan ljusa upp håret med hela 6-8 nyanser? Då är det Garnier Olia Permanent Hair Colour Blond som du ska använda dig av.

Det här är det första hårfärgen där man har använt sig av olja som det främsta ”drivmedlet”. Oljan hjälper dig att vårda håret, samtidigt som den säkerställer en optimal färgprestation.

6. Garnier Nutrisse Blond

Med Garnier Nutrisse Blond kan du få ett riktigt fräscht och ljusblont hår med extra mycket glans. Färgen ser naturlig och fräsch ut, samtidigt som du slipper oroa dig för orangea eller gula undertoner.

Då Garnier Nutrisse Blond täcker gråa hår till 100 % kan den användas av män och kvinnor i alla åldrar. Se till att du först testar på en smalare hårslinga om du inte har använt färgen eller en blondering tidigare.

7. L’Oréal Paris Colorista Effects Ombré

Med L’Oréal Paris Colorista Effects Ombré kan du skapa snygga och häftiga skiftningar eller slingor i ditt hår. Här får du med en DIY-borste som gör att du till och med kan skapa den trendiga ombre-effekten.

Fomulan är krämig och enkel att applicera och det krävs endast en verkningstid på 25-35 minuter innan färgen är redo att tvättas ur.

Hur färgar man håret blont?

Det beror på vilken färg du använder dig av och om det är färg eller blekmedel som du använder. När det kommer till så kallad ”box-dye” behöver du först läsa igenom instruktionerna. Det vanligaste tillvägagångssättet är att du blandar ihop två olika krämer, skakar appliceringsflaskan och därefter börjar applicera färgen i håret.

Observera att blond hårfärg bör appliceras i topparna först, för att därefter fortsätta upp mot rötterna. Orsaken till detta är för att toppar och mittparti på håret kräver längre verkningstid än rötter.

Vilken blond färg passar mig?

Det är näst intill omöjligt att färga ett hår ljusare om du inte använder dig av blekmedel. Vill du få ett snyggt resultat som ser naturligt ut rekommenderar vi att du varken går 1-2 nyanser ljusare eller mörkare än din vanliga hårfärg.

Vill du ha blondering med skiftningar så fungerar de allra flesta alternativ bra. Är ditt hår platinablont i dagsläget behöver du dock använda en blondering med varma toner och undvika askgråa nyanser.