Hårvård

13 Bästa Värmeskydd 2023 – Bäst i test

Varje gång som du utsätter håret för extrem värme tar hårstråna skada. Det kan resultera i att hårstrån går av och därmed ger tunnare toppar och längder. Det spelar ingen roll om värmen kommer från en hårfön eller stylingverktyg, håret tar ändå skada och mår bäst av att skyddas med ett värmeskydd.

Håret får då ett skydd för att stå emot den påfrestande behandlingen samtidigt som produkten har en vårdande inverkan på håret för att hålla det friskt och välmående.

1. ghd Style Värmeskyddspray

ghd Style Värmeskyddspray

Denna produkt skyddar ditt hår vid användning av värmeredskap så som plattång, locktång och hårfön. Formulan ger även ett skydd mot föroreningar och yttre påfrestningar som annars kan skada håret. Spraya in produkten i håret, med fokus på längderna, innan användning av värmestyling.

Låt sprayen helt torka in i håret innan styling påbörjas för bättre resultat. Produkten gör att håret känns mjukt och lent att hantera och ytan förses med extra glans. Används på normalt hår.

2. maria nila Style & Finish Cream

maria nila Style & Finish Cream

Värmesprayen från Maria Nila har både skyddande och vårdande egenskaper. Den skyddar håret vid påfrestningar från värme, vid till exempel värmestyling eller UV-strålar. Samtidigt reparerar den hår som har skadats, den förebygger att toppar klyvs och skyddar håret från fria radikaler.

Produkten är helt fri från både parabener och sulfater, den är även helt vegansk. Det behövs endast ett tunt lager för att ge ett tillräckligt skydd.

3. Kérastase Résistance Ciment Thermique

Kérastase Résistance Ciment Thermique

Skyddet från denna produkt aktiveras när formulan kommer i kontakt med värme. Vid högre värme tränger skyddet längre in i strået för att skydda på djupet. Produkten är lämplig att använda vid såväl styling med plattång eller locktång som vid användning av hårfön.

För bästa effekt bör håret fortfarande vara fuktigt när värmeskyddet appliceras och fortfarande vara fuktigt när styling påbörjas. Spraya över håret och massera in det i längder och toppar med hjälp av händerna för att komma åt alla strån.

4. Sebastian Trilliant Thermal Protection Hair Spray

Sebastian Trilliant Thermal Protection Hair Spray

Trilliant Spray är en värmeskyddande spray från Sebastian Professional. Vid användning skyddas håret mot värme som annars sliter på håret. Samtidigt tillförs en härlig glans som får håret att se friskt och välmående ut. Det är extrakt av bergkristall som har den vårdande effekten på håret.

För att aktivera sprayens formula, Trilliant-komplex, ska flaskan skakas ordentligt innan applicering. Sprayen kan användas både på torrt och fuktigt hår för föning eller värmestyling.

5. Moroccanoil Perfect Defense Värmeskydd

Moroccanoil Perfect Defense Värmeskydd

Denna värmespray innehåller flera olika vitaminer som förser håret med näring samt arganolja som gör håret mjukt och glansigt. Sprayen skyddar håret mot påfrestande värmebehandling upp till 230°C. Ska även andra stylingprodukter användas bör värmesprayen appliceras först för att ligga nära håret där den gör mest nytta.

Produkten appliceras i ett generöst och jämnt lager över hela håret, kamma för att fördela ytterligare. Låt sprayen torka in i håret innan värmebehandlingen påbörjas.

6. Uniq One Hair Treatment Värmeskydd

Uniq One Hair Treatment Värmeskydd

Användningsområdet för denna produkt är många och värmeskydd är bara en av dem. Applicera produkten innan användning av värmestyling eller föning, fördela produkten jämnt i håret för att få ett bättre skydd.

Produkten skyddar även mot flera farliga UV-strålar, den reparerar skador, försluter kluvna hårtoppar och fungerar utredande. Samtidigt blir håret mjukt och lent att hantera när det återfuktas och förses med en yttre glans och en härlig doft som varar hela dagen.

7. Lernberger Stafsing Heat Protect Spray

Lernberger Stafsing Heat Protect Spray

Värmesprayen från Lernberger Stafsing är lämplig att användas på alla hårtyper. Detta är ingen stylingprodukt, istället omsluter den varje hårstrå och skyddar den mot slitage orsakat av värmestyling upp till 220°C. Produkten har en mjukgörande effekt på håret och förser det med glans.

Formulan kan sprayas i såväl torrt som fuktigt hår, dela upp håret i sektioner för att enklare få en jämn fördelning. Sprayen motverkar att håret blir statiskt och den är helt fri från parabener.

8. Antonio Axu Heat Protection Spray Värmeskydd

Antonio Axu Heat Protection Spray Värmeskydd

Denna värmeskyddande spray har en ultralätt formula för att inte tynga ned håret. Istället känns håret lätt och luftigt samtidigt som det är mjukt och lent. Håret förses även med extra lyster som gör att det strålar om håret.

Sprayen appliceras i hela håret, från rot till topp, för att ge ett maximalt skydd. Kamma igenom håret eller massera in produkten med fingrarna för att fördela sprayen till alla hårstrån.

9. Farewell Frizz Blow Dry Perfection

Farewell Frizz Blow Dry Perfection

Detta är en värmeskyddande kräm som har samma effekt som en spray men har en annan konsistens. Krämen appliceras genom att först ta en lämplig mängd i handflatan, gnid handflatorna mot varandra och massera sedan in i håret. Fokusera framförallt på längderna och på hårets toppar och försök få en jämn fördelning.

Vid användning av denna hårprodukt kommer håret bli mjukt och följsamt, få en ökad glans och eventuellt friss kommer att dämpas. Skyddar mot värme upp till 230°C.

10. Redken Play Safe

Redken Play Safe

I en smidig pumpflaska levereras denna värmeskyddande hårkräm. Krämen skyddar håret mot slitage från värmestyling upp till en temperatur av 232°C. Samtidigt har krämen långsiktiga effekter där den stärker hårstrået inifrån för att bli mer motståndskraftigt.

Håret får även en vårdande behandling vilket resulterar i ett mjukt och flexibelt hår med en härlig lyster. Applicera innan användning och fördela jämnt i håret.

11. Bjuwti Mulateiro Hair Oil

Bjuwti Mulateiro Hair Oil

Upp till 200°C fungerar denna hårolja även som ett värmeskydd vid styling med plattång, locktång, hårfön och andra stylingverktyg. Håroljan fungerar även vårdande med hjälp av mulateiro-extrakt som finns i oljans formula. Oljan tar kontroll över frissigt hår, tillför glans och gör håret lent som silke.

Produkten kan användas på alla hårtyper. Applicera genom att ta ett par droppar olja i handflatan, gnid handflatorna mot varandra och massera sedan in i håret. Produkten är vegansk.

12. Grazette of Sweden XL Concept

Grazette of Sweden XL Concept

Med en formula som är vegansk och även fri från såväl silikoner som parabener har denna spray en vårdande och skyddande effekt. Sprayen skyddar håret mot skadlig värme när olika värmeverktyg används så som locktänger, plattänger eller hårfön.

Produkten kan användas för dagligt bruk och passar alla hårtyper. Spraya produkten i hela håret, från rötterna ned till topparna, antingen i torrt eller fuktigt hår. Styla därefter håret med hjälp av värmeverktyg.

13. Vision Haircare Thicker

Vision Haircare Thicker

Denna stylingprodukt har även ett aktivt värmeskydd i sin formula. Samtidigt ger den volym till håret och tillför struktur som gör håret lättare att styla. Håret behåller sin mjuka känsla i och med att produkten även tillför fukt och vårdar varje strå på djupet.

Även friss kontrolleras. Produkten kan användas på alla hårtyper. Applicera den i torrt eller vått hår med hjälp av händerna för att enklare få en jämn fördelning.

Att tänka på inför köp av värmeskydd

Det första du behöver fundera över när du ska köpa värmeskydd är vad för typ av värmeverktyg som du brukar använda. En del värmeskydd ska appliceras i vått hår, vilket fungerar bra om du mestadels använder en hårfön.

Använder du istället stylingverktyg som locktång eller plattång vill du förmodligen ha ett värmeskydd som kan appliceras på såväl torrt som fuktigt hår för att komma igång med din styling. Notera även vilken temperatur du brukar använda då värmeskydden ofta har en begränsning upp till en viss temperatur.

Varför ska jag använda värmeskydd?

Oavsett om du använder hårfön vid enstaka tillfällen eller använder en plattång dagligen så utsätts håret för slitage vid höga temperaturer. Resultat av slitet hår är ofta avbrutna strån, kluvna toppar, friss eller tunna toppar. Detta förebyggs genom att använda ett värmeskydd vilket gör att ditt hår blir mer välmående.

Hur applicerar man värmeskyddet?

Värmeskydd kan komma som sprayform eller som en kräm och beroende på konsistens appliceras de även lite olika. I sprayform är det bara att spraya in produkten i håret och sedan kamma igenom innan man stylar.

Med en kräm behöver man först ta en lämplig mängd i handflatorna och därefter applicera krämen med hjälp av händerna.